Blog over Stages

bruto-netto-calculator

Bruto en netto salaris: het blijft een dingetje. Óók als je stage gaat lopen. Stagevergoeding is namelijk ook een vorm van inkomen, dus je moet er (helaas) belasting over betalen. Benieuwd hoeveel er aan netto salaris overblijft van jouw bruto stagevergoeding? Doe dan de bruto/netto check om je stagevergoeding te berekenen. Hoe? Met de bruto/netto calculator van YoungCapital bereken je eenvoudig je bruto en netto salaris in 2020/2021. En dus ook je bruto en netto stagevergoeding!

Stagevergoeding berekenen? Ga hier naar de bruto en netto salaris calculator van YoungCapital.

Wat is bruto en netto salaris?

But, first things first: wat is bruto en netto salaris? Het is heel simpel. Je bruto salaris het bedrag dat je afspreekt met je werkgever, en dus in je contract staat. Je netto salaris is wat er uiteindelijk op je rekening wordt gestort. Of ook wel: je netto salaris (of dus stagevergoeding) is het bedrag dat je kunt uitgeven. Hoeveel belasting je betaalt, verandert per jaar. Elk jaar worden op Prinsjesdag de nieuwe plannen aangekondigd, dus dit is ook hét moment om te berekenen wat je nieuwe bruto en netto salaris in 2021 gaat worden.

Waarom de bruto/netto calculator?

Leuk zo’n bruto/netto calculator, maar wat kan je er mee? En waarom is dit belangrijk? Heel simpel: als jij een bruto stagevergoeding krijgt, wil je natuurlijk wel weten hoeveel daarvan overblijft, toch? Met de bruto en netto salaris calculator van YoungCapital kun je het verschil tussen jouw bruto en netto salaris in 2020 of 2021 bereken. Bekijk jij liever wat in 2021 het bruto salaris is van dat bedrag dat je maandelijks op je rekening ziet verschijnen? Ook dat kan met de bruto/netto calculator. Zo simpel is het, om je stagevergoeding te berekenen. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.