Afstudeerstage Commerciële Economie | Junior Sales Consultant Amsterdam

Afstudeerstage Commerciële Economie | Junior Sales Consultant Amsterdam - Volg jij de opleiding hbo Commerciële Economie en ben je op zoek naar een afstudeerstage? - Wil je onder de juiste begeleiding verder ontwikkelen in het sales vak? Lijkt het jou interessant om de betere software bedrijven te helpen groeien? - Hoe zou je het vinden om na een succesvolle afstudeerstage, de kans te krijgen om fulltime aan de slag te gaan? - Werk je graag aan je afstudeerstage project vanuit een luxe kantoorpand aan de grachten, vlak achter het Leidseplein? Lees dan verder en laat ons weten wat je ervan vindt!

Wat ga je doen?

Afstudeerstage Commerciële Economie | Junior Sales Consultant Amsterdam | Help de betere software bedrijven groeien!

Wij zijn op zoek naar een ondernemend persoon die graag het maximale uit zijn of haar afstudeerstage wil halen. Je hebt bij voorkeur commercieel inzicht en bent gemotiveerd om een kickstart te geven aan een carrière in de sales. Daarmee bedoelen we dat je zult leren om te anticiperen op de balans tussen vraag en aanbod binnen een competitieve markt en continu nadenkt over jouw onderscheidende propositie. Daarnaast krijg je de ruimte om bezig te zijn met je afstudeerproject en proactief bij te dragen aan CodeGuild.

Tijdens je Afstudeerstage Commerciële Economie | Junior Sales Consultant Amsterdam krijg je uitgebreide training van een van de meest ervaren consultants. Waarbij je stap voor stap het ambacht wordt bijgebracht. In het begin zal er worden uitgelegd wat CodeGuild is en hoe wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten. Je gaat onze werkwijze en diensten leren kennen. Hierbij zul je zowel marktinhoudelijk op sleeptouw worden genomen als genieten van de beste trainingen binnen sales en recruitment. Zo leer je de volledige sales cyclus kennen.

Afstudeerproject Commerciële Economie

Je afstudeerproject Commerciele Economie zal ontstaan uit het in kaart brengen van de best mogelijke kansen binnen de IT-sector voor CodeGuild, de markt verkennen en ervaren wie klanten en wie prospects zijn. Je leert wat de software engineers dagelijks doen, wat de nieuwste trends zijn en waar de grootste kansen liggen in de markt. Zo zal je in staat gedegen zijn om advies te geven, ook wel 'consultative selling' genoemd. Op deze wijze helpen wij klanten vooruit, nu en in de toekomst. Samen gaan wij voor vruchtvolle lange termijn relaties.

Het hele traject is in feite een ambacht waar elk proces weer een unieke situatie is. Je leert alles van koude acquisitie, face-to-face meetings tot aan aftersales om klantrelaties door te ontwikkelen. Je gaat intensief samenwerken met de oprichters waardoor je enorm veel zult leren. Het is geen probleem wanneer je sales nog niet helemaal onder de knie hebt, want daarin zal je worden opgeleid.

Dit is de kans om de arbeidsmarkt te ontdekken voor het ideale afstudeerproject. Welke bedrijven zijn er, hoe opereren die, wat is onderscheidend aan ieders propositie en ook hoe alle nieuwe innovaties ontwikkeld worden en door wie? Denk hierbij aan Tikkie, Netflix, Tesla enz. Al deze vraagstukken zullen ten positieve bijdragen aan je afstudeerproject commerciële economie.

Wat wij bieden

 • De mogelijkheid tot een full-time baan na het succesvol afronden van je stage
 • Training en begeleiding van zeer ervaren consultants die hun strepen verdiend hebben
 • Afstudeerstage in een optimaal leer- en prestatieklimaat waar naast werk ook een health, body & mind belangrijk zijn
 • Marktconform stagevergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Mee met teamuitjes voor een lang weekend weg binnen Nederland, Europa of zelfs daarbuiten!

Wat wij vragen:

 • Je dient ingeschreven te staan bij een hbo- of wo-opleiding. Je zit in het laatste jaar van hbo commerciële economie
 • Je hebt commercieel inzicht en de wil te winnen
 • Je vindt persoonlijke groei belangrijk
 • Je bent sociaal en legt gemakkelijk contact met nieuwe mensen
 • Je verdiept je graag in andere mensen om hen verder te kunnen helpen
 • Je hebt doorzettingsvermogen en een sterke drive
 • Ervaring met (outbound/telefonisch) sales is mooi meegenomen
 • Interesse in IT/ technologie is een bonus

Ben je als afstuderende hbo'er aan de opleiding commerciele economie op zoek naar kwalitatieve inhoud voor een succesvol afstudeerproject en waar je tegelijkertijd alles leert over het sales vak?

Reageer dan nu via de sollicitatieknop!

Extra informatie

CodeGuild: Drijvende kracht achter slimme innovatie in Nederland

De toepassingen (producten/diensten) van onze klanten zie je overal om je heen. Anno 2018 zitten wij midden in het informatie tijdperk. Bijna alles wat ons als mens verder brengt komt momenteel door slimme software. Denk maar eens aan leidende bedrijven zoals Apple, AirBNB, Amazon, Uber, Google. Waar zouden wij zijn zonder hun innovaties?

CodeGuild is een specialistisch werving- en selectiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in het bemiddelen van de betere software engineers, voor klanten binnen het hogere segment van de software markt. Wij bemiddelen de mensen die aan het front staan van alle innovatie om ons heen. Het is een groeiende markt met ongekend veel potentie. Voor jou betekent dit volop carrière mogelijkheden en persoonlijke groei.

De oprichters van CodeGuild behoorden tot de top 10 beste performers van de wereld bij een van de leidende internationale werving- en selectiebureaus. Zij zagen dat er behoefte was aan een veel persoonlijkere en meer inhoudelijke aanpak. Deze visie heeft in zeer korte tijd geleid tot groot succes. Daarom zoeken wij continue versterking!

Bij een succesverhaal hoort uiteraard ook een werkomgeving van allure. Daarom tref je CodeGuild in een inspirerend kantoor bij de Amsterdamse 9-straatjes, vlak achter het Leidseplein. Wat je vooral merkt is dat er een optimaal leer- en prestatieklimaat heerst. Bij ons is het niet alleen belangrijk dat jij goed wordt in je werk, maar juist ook dat je jezelf op persoonlijk vlak goed blijft ontwikkelen.

Indien jij beschikt over een sterke drive en openstaat voor opbouwende feedback, dan kun jij jezelf hier enorm ontwikkelen. De klanten van CodeGuild en je directe collega's zijn immers de besten binnen hun werkgebied. Zoals je wel weet doen de beste bedrijven graag zaken met de beste specialisten!

Status
Open
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Amsterdam
Werkuren per week
32 - 38
Dienstverbanden
Afstudeerstage
Salarisindicatie
Tussen €300 en €800 Per maand
Verantwoordelijk voor
Zie functieomschrijving details
Gepubliceerd op
15-11-2021

Amsterdam | Stage marketing en communicatie | Afstudeerstage | HBO

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.