Topjob

Stagiair Communicatiemedewerker in Utrecht

32 - 36 uur per week

Beschrijving

Wil jij meewerken aan landelijke campagnes van OV-fiets, uitingen maken voor de IC Brussel, Eurostar, ICE, IC Berlijn en Nightjet en de mooiste content maken voor collega’s van NS Fiets en NS International?. Grijp dan kans en kom stage lopen bij één van de grootste bedrijven van Nederland!

Daarom kies je voor deze vacature
Als Communicatie Stagiair ben je een spil binnen het bedrijf.

 • Meewerken aan Communicatie voor bekende namen als OV-fiets en NS International
 • Een inhoudelijke stage waar je echt veel kunt betekenen in het communicatievak
 • Zo uitdagend als je het zelf wilt maken en ruimte voor creativiteit en eigen leerdoelen en projecten.

“De communicatieafdeling van NS is een leerzame plek waar je zoveel uit kan halen als je wilt. Je switch constant tussen strategie en uitvoering, lange termijn en crisis. Dat maakt het afwisselend en uitdagend.” – Iris Vermaas, communicatieadviseur

Zo werkt het 
De afdeling Communicatie heeft tot doel om de businessdoelstellingen van NS te versnellen door de inzet van inspirerende, effectieve communicatie en conversatie. Zij voert centraal regie op interne en externe communicatie van beeldbepalende en impactvolle onderwerpen, issues en thema’s waarvan de verwachting is dat deze de reputatie van NS raken of verbeteren. De afdeling vormt een belangrijke schakel tussen NS en haar omgeving.

Dit jij gaat doen
Je gaat aan de slag met communicatietaken, bestaande vraagstukken en een eigen project.

Communicatietaken bestaan uit nieuwsbrieven, collega’s interviewen, video’s maken, bijeenkomsten organiseren, uitingen maken en meer.

Je gaat, samen met je stagebegeleider en collega’s, aan de slag met grotere vraagstukken. Zoals: hoe bereik je ruim 500 collega’s in de fietsenstallingen? Hoe vergroot je de betrokkenheid van collega’s op de trein? En denk ook aan merkbekendheid van onze Fiets- en Service winkels, Internationale Treinreizen, OV-fiets en nog veel meer.

Naast dat je veel gaat leren door mee te draaien, word je ook uitgedaagd een eigen project op te pakken. Dit ga je samen met je begeleider opzetten en geeft jou de kans om aan jouw leerdoelen te werken.

Dit zijn de functie-eisen
 • HBO of WO denkniveau
 • Studie in richting van communicatie zoals Communicatie en Multi mediadesign, communicatie, content of journalistiek.
 • Halfjaar meewerkstage met ruimte voor eigen opdracht.
 • Startdatum in september, datum in overleg
 • Communicatief vaardig, je wilt graag leren, creatief in oplossingen en maken, durft vragen te stellen, luistervaardig en doorzetter, je zet je graag in voor groepen mensen.
 • Je bent goed in/wilt verder ontwikkelen in: teksten schrijven, brede content maken, organiseren, presenteren. Er is veel mogelijk, maar voorkennis van één van de volgende skills is een pré: video, vormgeving of juist copywriting.
 • Affiniteit met Internationaal treinreizen en (duurzame) mobiliteit.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Het toepassen van theorie en kennis in de praktijk, stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt.
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super behulpzame én enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze jongerennetwerk (JongNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
Jouw bureau staat klaar op 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. Op de 8e etage van het Hoofdkantoor van NS, een vriendelijke omgeving met goede koffie, werk jij samen met een communicatieadviseur en binnen het adviesteam Communicatie. Daar werken zo’n 20 collega’s die verschillende bedrijfsonderdelen van NS ondersteunen. Dit team maakt onderdeel uit van de afdeling Communicatie waar ook Woordvoering en Content en Creatie zitten.

De meeste collega’s werken 4-5 dagen in de week waarvan grotendeels op kantoor. Dat doen we ook deels bij onze bedrijfsonderdelen zelf. Je begint je week samen met je stagebegeleider. Jullie nemen de prioriteiten en deadlines van die week door en sluiten dan aan bij de weekstart van de communicatieafdeling. Sommige dagen zitten vol met afspraken, sommige dagen met uitwerken of voorbereiden en sommige dagen met events. Je werkt veel samen met collega’s van de andere afdelingen. Bijvoorbeeld wanneer je een video laat maken van jouw georganiseerde event. Bij Content en Creatie zitten de redacteurs, het videoteam en projectleiders. Bij Woordvoering vind je woordvoerders en PR managers. In het team Advies breng je alles samen zodat je de communicatie opgaves van jouw bedrijfsonderdeel zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is, maakt dan ook niet uit: we zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie voor een stage bij communicatie.

Extra informatie

Status
Open
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
32 - 36
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
30-04-2024

Topjob | Utrecht | Stage marketing en communicatie | Stage | HBO

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.