Topjob

Marketing stage Retail Commercie in Utrecht

32 - 36 uur per week

Beschrijving

Wil jij een kijkje nemen in de keuken van het NS Retailbedrijf? Heb je affiniteit met marketing? Grijp dan kans en kom stagelopen bij één van de grootste bedrijven van Nederland!

Jouw beschikbaarheid
Je bent onderdeel van het team Format Management & Marketing en je krijgt direct de verantwoordelijkheid over je eigen projecten. Daarnaast leer je veel van diverse marketing aspecten;

 • Je gaat werken voor high-traffic locaties, met meer dan 2,5 miljoen bezoekers per dag;
 • Je gaat impact maken over maar liefst 149 verkooppunten, verdeeld over 3 verschillende formule concepten (Kiosk, Stationshuiskamer en Julia’s) en 307 automaten

Dit ga je doen als stagiair marketing Retail
Als stagiaire maak je het verschil en zie je direct het resultaat van jouw werk terug op de winkelvloer. Je hebt een hands-on mentaliteit en bent onder andere bezig met het coördineren van marketing- en instore-materialen. We kunnen jouw creativiteit ook goed gebruiken voor leuke inhakers op onze digitale schermen tijdens bijvoorbeeld landelijke feestdagen en evenementen. Je bent dus de ene dag bezig met het coördineren van winkelmaterialen voor Stationshuiskamer, waarvoor je in contact staat met categorie managers en ons reclamebureau. Verder ondersteun je bijvoorbeeld bij een activatie voor Kiosk of heb je afstemming over de content op onze social kanalen! Ook moet er af en toe een fotoshoot georganiseerd worden. Je werkt het meeste samen met onze drie marketeers. Afhankelijk van je opleiding, kennis en interesse is er ruimte om aan te sluiten bij specifieke projecten en denken we mee over de juiste invulling van de stage. Volg jij bijvoorbeeld een design opleiding? Dan hebben we genoeg leuk en creatief dtp werk. Heb je meer affiniteit met sociale media of denk je juist graag mee over communicatie kansen in de winkels? Dan liggen er ook voldoende uitdagende projecten!.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je volgt een Hbo-opleiding in de richting van marketing(management), grafische vormgeving, (digitale) media, communicatie of bedrijfskunde ;
 • Je zoekt per september een stage voor minstens 5 maanden en 32 uur p.w., waarbij je minimaal 3 werkdagen kan meewerken;
 • Je hebt affiniteit met Marketing, Food, Convenience Retail en/of Foodservice
 • Je wordt enthousiast van het verbeteren van de klantbeleving in onze winkels.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en kan prioriteiten stellen. Daarnaast zet je graag dat stapje extra en stopt veel energie in je werk;
 • Ervaring met Indesign, Illustrator en/of Photoshop is een pré.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand;
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken;
 • Super behulpzame én enthousiaste collega’s die vaak met elkaar gaan borrelen;
 • De mogelijkheid om je aan te melden bij YoungNS waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en young professionals binnen de bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Nog vragen? Neem contact op met Wissam Airanji van de stagedesk.

Goed om te weten:
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
Het kantoor bevindt zich boven de sporen van het drukste knooppunt van Nederland, Utrecht Centraal. Dichter op de formules en de business kun je niet zitten! Je komt te werken bij de afdeling Commercie van NS Stations Retail, op de 7e verdieping. De Commercie afdeling bestaat uit 3 teams; Format management & Marketing, Business Development en Category management, Inkoop & logistiek. Retail commercie collega’s zijn zowel vroege als late vogels, de ene collega begint graag om 07:30 en de andere collega komt rond 09:30 binnen. We werken gemiddeld 8 uur per dag op kantoor. Tijdens de pauze genieten we samen van onze lunch in de kantine of tijdens een wandelingetje rondom het stationsgebied en langs de winkelstraten en grachten van Utrecht. Binnen de afdeling Commercie werken 21 collega’s in diverse dynamische functies, van format manager tot business developer. We verwachten je zo’n 3 dagen per week op kantoor. Op de overige dagen is het mogelijk om thuis te werken.

Extra informatie

Status
Open
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
32 - 36
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
23-04-2024

Topjob | Utrecht | Stage marketing en communicatie | Stage | HBO

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.