Helaas, deze vacature is niet actief.

Topjob

Stagiair Woordvoerder NS in Utrecht

32 - 36 uur per week

Beschrijving

Welke positie nemen we als bedrijf in? Hoe krijgen we draagvlak? En welk verhaal vertellen we de media? Die vraagstukken houden ons elke dag bezig.

Waarom wil je stagelopen als Woordvoerder bij NS?
Wie wil er nou woordvoerder worden bij NS? Nou, misschien jij wel! Dagelijkse rijden we zo’n 5000 treinen voor meer dan een miljoen Nederlanders. Daarmee zorgen we niet alleen dat Nederland bereikbaar is, maar zijn we ook goed bezig voor het klimaat. Met dit alles krijgen we behoorlijk wat aandacht van de media. Leuk als alles goed gaat, maar nog veel interessanter als er wat mis gaat. Dagelijks hebben we contact met landelijke en regionale journalisten. Van het NOS Journaal tot nu.nl. En van Radio 1 tot Radio Oost. Hoe lekker is het als je een goed verhaal op de voorpagina van de Telegraaf scoort?

Dit ga je doen als Woordvoerder bij NS?
Bij NS Mediarelaties hebben we plek voor een fulltime stagiair die die nieuwsgierig is naar het vak van woordvoerder. Een starter die energie geeft en de nodige dosis humor meebrengt. We willen immers wel een beetje lachen. Jouw ontwikkeling in het vakgebied staat voorop. Je draait mee op de afdeling, waarbij er ruimte is om onderzoek te doen als je opleiding dat vraagt. Hoofddoel is dat je zoveel mogelijk leert en je stage met een lekker cijfer afrondt.

Je werkt mee op dossiers van één van de woordvoerders en krijgt een eigen onderwerp waar je journalisten over te woord staat. Ook leer je een mediastrategie maken en zie je hoe je media-monitort. Ook schrijf je mediabriefings en persberichten. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren woordvoerder die je alles wil leren wat ze weet. Ook doe je samen met het team mee aan een mediatraining. We dagen je daarbij uit om niet alleen een goed verhaal te houden, maar ook om je eigen stijl te ontwikkelen.

Dit zijn de functie-eisen

 • Startdatum in overleg. Bij voorkeur rond 1 februari 2024
 • Bij voorkeur duurt je stage minstens 4 maanden
 • Je volgt een opleiding in de richting van communicatie (heet je opleiding net wat anders, ook geen probleem, laat vooral weten waarom deze stage past)
 • Er is ruimte voor het doen van een afstudeeropdracht
 • Je bent nieuwsgierig en hebt vooral zin in een uitdaging

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze stagevereniging (JongNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Neem contact op met de Stagedesk door te bellen naar 088-6713633, of mail naar

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten:
 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
Je werkplek is op het NS Hoofdkantoor, vlakbij Utrecht Centraal. Hier ga je in het team Mediarelaties van NS werken samen met elf woordvoerders. Wij willen zo goed mogelijk weten wat er in het bedrijf speelt en bekijken welke verhalen de media willen maken. Een nieuwe trein naar Brussel, gedoe vanwege storm of een prijsverhoging? Heel Nederland heeft er natuurlijk een mening over.

Team Mediarelaties vind je op de 8e verdieping van ons hoofdkantoor in hartje Utrecht. In enkele minuten loop je van Utrecht Centraal naar je werkplek (als je tussentijds niet even stopt voor een kop koffie bij onze Barista) en een lunchwandeling door de binnenstad is altijd een goed idee. Gedeeltelijk thuiswerken is in overleg mogelijk. Hoewel we het leuk vinden je vaak te zien.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
32 - 36
Dienstverbanden
Stage

Topjob | Utrecht | Stage marketing en communicatie | Stage | HBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.