Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiair Communicatie/Journalistiek

Schrijf je graag teksten? Wil jij met je schrijftalent het innovatieve Multi Intelligence Centre op de kaart zetten en onder de aandacht brengen? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

De juiste informatie op het juiste moment beschikbaar, voor de juiste hulpverlener. Dat is de missie van het projectteam dat bezig is met het ontwikkelen van het Multi Intelligence Center (MIC).
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en Gezamenlijke Brandweer staan samen aan de wieg van deze ontwikkeling. Daarnaast zijn veel verschillende partijen met ons in gesprek omtrent het opzetten van het MIC en zullen deze zich op termijn aansluiten bij dit interessante project.

Het doel van het MIC is om de bestrijding van incidenten en crises sneller, slagvaardiger en effectiever te maken. Daarnaast is het MIC gericht op het vergroten van de veiligheid van hulpverleners in het veld. Tevens is het doel om de informatiepositie van beslissers in het veld en op strategisch niveau verstevigen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de besluitvorming.

Om de betrokken partijen zo goed mogelijk geïnformeerd en geïnteresseerd te houden bij het opzetten van het project, zijn wij op zoek naar een stagiair die aan de slag gaat als redacteur voor het MIC.

Je schrijft (korte) artikelen en nieuwsberichten over alles wat er speelt binnen het project. Daarnaast houd je journalistieke interviews met medewerkers van het MIC om de partnerorganisaties te betrekken bij de ontwikkelingen. Ook redigeer je aangeleverde teksten van anderen. Je beheert samen met de communicatieadviseur de sociale media- en communicatiekanalen van het project. Dit varieert van het maken van een gave post op LinkedIn tot aan het schrijven van een artikel op het intranet.

Wat wij bieden

  • Stagevergoeding
  • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en thuiswerken
  • Werktelefoon en -laptop
  • Unieke stageplaats

Wat wij vragen:

  • Communicatief sterk
  • Sociaal vaarig
  • Verantwoordelijk
  • Doelgericht
  • Aantoonbare ervaring in het schrijven van teksten
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Extra informatie

Het team

Het projectteam MIC bestaat uit een kernteam en diverse ontwikkelteams. Jij zult je werkzaamheden met name gaan verrichten voor het kernteam. Dit kernteam bestaat uit twee projectleiders, een projectsecretaris, en meerdere adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld beleid, communicatie en informatiemanagement.

Onze organisatie

De VRR is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Rotterdam
Werkuren per week
24 - 36
Dienstverbanden
Stage, Afstudeerstage
Salarisindicatie
Tussen €490 en €572 Per maand
Verantwoordelijk voor
Communicatie

Rotterdam | Stage marketing en communicatie | Stage | Afstudeerstage | HBO

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.