Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage Juridische Dienst/Legal Staff in Breda

Ben je op zoek naar een uitdagende, veelzijdige en leerzame stageplaats? Dan is een meewerkstage bij Opel iets voor jou!

Beschrijving

Stage Juridische Dienst/Legal Staff
Stage Juridische Dienst/Legal Staff
Wij bieden
Een stageplaats op de afdeling Juridische Dienst/Legal Staff. Hieronder vind je een korte opsomming van enkele werkzaamheden waar jij als stagiair aan zal gaan werken. De precieze taakomschrijving zal bij het sollicitatiegesprek naar voren komen.
• Juridisch opzoekwerk m.b.t Nederlandse en Europese wetgeving
• Voorbereiden en/of nalezen van contracten (ook in het Engels) en begeleiden/opvolgen van ondertekening door Algemeen Directeur (contract approval procedure)
• Voorbereiden van, meewerken aan en/of uitwerken van juridische adviezen ten behoeve van Opel Nederland, occasioneel ook voor Opel Belgium
• Opvolging van juridische geschillen en gerechtelijke dossiers
• Contacten met advocatenkantoren in Nederland (eventueel ook in België, maar beperkt)
• Contacten met andere Juridische Diensten van GM in Europa

Hoe je dag eruit kan zien
Het is bijna tijd voor je eerste afspraak met een advocaat. Eén van je goede samenwerkingspartners heeft de Senior Counsel uitgenodigd voor een lunch. En jij mag erbij zijn! Je bent pas twee dagen aan het werk en nu ga je al kreeft en kaviaar eten met de grote mannen, super spannend!

Als stagiair legal staff/juridische zaken ben je een spin in het web als het gaat om alle juridische aspecten van de bedrijfsvoering. En dit zijn er nog al wat! Achter je bureau verzamelen zich allerlei collega’s en mailtjes met verschillende vraagstukken. Alweer een brief van de Reclame Code Commissie! Wat nu weer? Ach ja, even een nette brief opstellen en retour afzender. Trouwens, ik krijg weer een nieuwsbrief van de Senior Counsel. Hij wil je op de hoogte houden van allerlei informatie. Of ik even langs wil komen, natuurlijk! Hij is weer bezig met een spannende zaak en wil alle details vertellen. Hij wil je erbij betrekken en maakt je enthousiast voor het vak.

Daar zit ik dan in een luxe cafeetje, nette blouse aan, lichte kringen onder mijn oksels tegenover de twee grote mannen. Ze beginnen over oude zaken en vertellen grappige anekdotes. Gretig neem ik alles op en probeer me zo goed mogelijk te gedragen. Ik begin er langzaam in te rollen en doe net alsof ik al jaren in het vak rondloop. Helaas…. geen kreeft en kaviaar, maar wel een hartstikke gezellige lunch. Waarom? Gewoon, contact houden. En nu weer naar kantoor waar een volle mailbox weer op me wacht….

Profiel Stage Juridische Dienst/Legal Staff
Wij vragen
Een stagiair die beschikbaar is vanaf september 2016 (of eerder) voor een periode van minimaal 5 maanden en daarnaast:
• In hoge mate zelfstandig kan en wil werken
• Representatief is
• Beschikt over een stressbestendige, flexibele instelling
• Affiniteit met en interesse in de automobiel industrie heeft
• Goede kennis van de Engelse taal heeft
• Tevens is in het bezit zijn van een rijbewijs een pre

Geschikte opleidingen
Juridische hogeschool / universiteit

Aanbod
Stagevergoeding
De vaste stagevergoeding bedraagt €350,- per maand

Bedrijfsprofiel
Ben je op zoek naar een uitdagende, veelzijdige en leerzame stageplaats waar ruimte is voor initiatief en eigen invulling? En wil je stagelopen binnen een organisatie waar serieus aandacht wordt besteed aan de invulling van een stage en het inwerken van stagiairs? Dan is een meewerkstage bij Opel Nederland in Breda iets voor jou!

Sterk Staaltje Opel
Auto’s zijn onze passie en dit enthousiasme beïnvloedt alles wat we doen. Wie schitterende auto’s op de markt wil brengen, moet er zijn hart en ziel in leggen, samen met de nodige energie. Dat is precies wat we bij Opel doen en deze energie komt ook tot uiting in onze modellen, van hun fraaie design tot de meest innovatieve features. Opel is al decennia lang één van de grootste spelers op de Nederlandse automarkt. Het hoofdkantoor van Opel Nederland staat in Breda van waaruit alle sales, aftersales, finance, marketing en meer activiteiten voor het merk worden begeleid.

Contact
Enthousiast?
Stuur dan een e-mail met je sollicitatiebrief en CV naar:
Of bel voor meer informatie telefoonnummer 076 544 81 09

Locatie
Breda
Opdrachtgever
General Motors Nederland B.V.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Breda
Dienstverbanden
Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.