Helaas, deze vacature is niet actief.

Afstudeeronderzoek High-availability in Groningen

Beschrijving

Afstudeeronderzoek High-availability Optimaliseer ons HA-cluster op basis van benchmarks en kwalitatieve metingen. 


WO | Afstudeeronderzoek | Hoofdkantoor Groningen

Als jij groeit, groeien wij.

Doe onderzoek naar science-based optimalisatie van een high-availability cluster. Optimaliseer de configuratie en architectuur van dit systeem, om er zo de maximale performance uit te halen.

Je opdracht

Met de constante veranderingen en de groei die Belsimpel doormaakt is het een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat ons systeem altijd optimaal werkt. Een enorme stijging in de sales of de uitbreiding naar het buitenland kan ervoor zorgen dat een configuratie van het cluster die voorheen goed werkte, niet meer optimaal is voor de nieuwe situatie. Het is aan jou om onderzoek te doen naar een methode waarmee we de prestaties van ons cluster kunnen meten en daarmee ook wat er gebeurt als er bepaalde waardes veranderen. Met deze metingen willen we achterhalen wat de configuratie is waarmee ons systeem het beste fungeert.

Door het uitvoeren van tests die bij onze load passen ga je dus op zoek naar een configuratie die optimaal is voor specifiek Belsimpel. Denk aan optimalisaties aan ons (nog in ontwerp) nieuwe MariaDB Galera cluster, ons Elasticsearch-, Ceph storage en Proxmox cluster. Daarnaast zijn er nog vele andere services, die allemaal met elkaar communiceren en van elkaar afhankelijk zijn. Onthoud dat als je het ene proces twee keer zo snel maakt, je een andere service kan overloaden, resulterend in een achteruitgang onder de streep. De balans is daarom essentieel!

Hoe ziet afstuderen bij Belsimpel eruit?

Voordat je begint, bespreken we je opdracht en ambities samen met je begeleider in dieper detail. Op deze manier is alles helder voor jou, ons en de universiteit en kun je zo snel en goed mogelijk van start. Tijdens je gehele onderzoek krijg je begeleiding van slimme teamleden en toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Bij ons ga je vanaf dag 1 zelf aan de slag, je kijkt dus niet alleen maar met anderen mee. Zo kun jij echt het verschil maken!

Wat bieden wij?
Wie ben jij?Je bent een gemotiveerde wo-student die een afstudeeronderzoek zoekt waarbij je echt het verschil kunt maken. Bij ons geen afraffelen of quick-fixes; wij gaan elke dag tot het uiterste om het absoluut optimale resultaat te behalen, en jij gaat hierin met ons mee. Daarnaast kun jij goed werken in een teamverband, want je werkt samen met je teamgenoten. Onze teams zijn goed op elkaar ingespeeld en maak je geen zorgen: daar pas je hartstikke goed bij! 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Groningen
Dienstverbanden
Afstudeerstage

Groningen | Stage ICT | Afstudeerstage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.