Helaas, deze vacature is niet actief.

Topjob

Implementatiemanager 3D PMI Engineering in Haarlem

24 - 36 uur per week

Beschrijving

Wil jij een kijkje nemen in de keuken van het NS Treinmodernisering? Heb je affiniteit met Engineering ? Grijp dan je kans op een afstudeerstage bij één van de grootste bedrijven van Nederland!

Daarom kies je voor deze vacature

 • NS Treinmodernisering biedt de unieke mogelijkheid om de vertaling van je werk in treinen en treinsystemen op locatie te zien gebeuren.
 • De toepassing van systemen op de trein ontwikkelen zich snel en dat stelt de afdeling engineering van NS Treinmodernisering telkens voor nieuwe uitdagingen om te zorgen dat de trein blijft doen wat de reiziger ervan verwacht.
 • Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen.

Zo werkt het 
De afdeling Engineering bestaat uit zo’n 100 personen en daar werken constructeurs, engineers en senior engineers gezamenlijk met andere disciplines uit de keten aan het uitdenken en uitwerken van alle moderniseringen en revisies van NS-materiaal. Nadat door Engineering de voorbereiding is gedaan, worden de werkzaamheden uitgevoerd in de productiehallen op hetzelfde terrein.

Vanuit de wettelijke verplichting wordt de configuratie van het NS-materiaal bijgehouden in een PLM-systeem te weten Infor PLM. Engineering zorgt dat de configuratie is bijgewerkt met de juiste informatie en de bijbehorende 3D en 2D tekeningen. Deze informatie wordt ook gebruikt om ketenpartners en leveranciers van de juiste informatie over artikelen te voorzien. Eén van de huidige werkzaamheden is converteren van 3D tekeningen naar 2D tekeningen zodat de leverancier de benodigde producten kan maken. Dit kost onevenredig veel tijd. In gesprek met ons eigen interne leverancier willen we komen tot een werkbare 3D standaard voor onze keten.

Stage Opdracht.
 • De afdeling Engineering bij NS Treinmodernisering houdt zich bezig met alle moderniseringen, revisies en constructiewijzigingen van al het NS-materieel. Onderdeel van de werkzaamheden is 3D en 2D tekenwerk in Siemens NX. Vooral het 2D tekenwerk is tijdrovend. Daarom willen we 3D PMI (Product Manufactoring Information) als standaard invoeren en daarmee veel 2D tekenwerk besparen. Maar dan moeten onze (interne) leveranciers in de keten ook kunnen werken met 3D PMI modellen en data. De vraag is wat is daar allemaal voor nodig: Wat wordt onze 3D PMI standaard en wat is er nodig om dat te implementeren. Denk aan randvoorwaarden, praktisch gebruik en bijbehorende processen. Dat is de opdracht van deze onderzoeksstage.

Dit zijn de functie-eisen
 • HBO/WO in Technische bedrijfskunde of gerelateerde studie met affiniteit voor engineering.
 • Je bent op zoek naar een afstudeeropdracht binnen een unieke werkomgeving.
 • Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar.
 • Je bent zelfstandig, daadkrachtig, proactief, communicatief en analytisch.
 • Je houdt je aan de veiligheidsregels en neemt je werk serieus.
 • Je voelt je thuis in zowel een informele als professionele organisatie.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stagelopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen. Hiervoor krijg je vanuit NS goede begeleiding. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair:
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om invulling te geven aan je stageopdracht.
 • Super enthousiaste collega’s die je begeleiding bieden tijdens het stagelopen.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze stagevereniging (JongNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie

Hier ga je werken
Bij NS Treinmodernisering werken 1000 personen aan het moderniseren en reviseren van het NS-materieel. We doen zowel de werkvoorbereiding als de uitvoering. Onze kracht is de opgebouwde expertise van treinsystemen zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

De afdeling Engineering houdt zich vooral bezig met de voorbereiding van de projecten en levert productieondersteuning waar nodig. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire projectgroepen waarin naast Engineering, ook productie-engineering, inkoop, SQA en logistiek een plek hebben. De productgroepen werken Agile. Als 3D tekenprogramma wordt Siemens NX gebruikt en alle informatie over configuraties van treinen wordt opgeslagen in Infor PLM.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Haarlem
Werkuren per week
24 - 36

Topjob | Haarlem | HBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.