Helaas, deze vacature is niet actief.

Topjob

HR Stage in Utrecht

32 - 36 uur per week

Beschrijving

Hé enthousiaste student(e)! Ben jij vanaf augustus/september 2024 op zoek naar een HR-stage? Goed nieuws! Wij bieden een interessante stage in een uitdagende en complexe omgeving met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling.

Daarom kies je voor deze vacature
Een afwisselende inhoudelijke stage waarin je actief bijdraagt aan de prestaties van HR binnen een grote organisatie die van cruciaal belang is in Nederland.

Je krijgt de kans te groeien en ontwikkelen onder begeleiding van ervaren HR-professionals. We kijken graag samen hoe we kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Een stage waarin je de tijd en ruimte krijgt om onze organisatie te leren kennen en een kijkje in de keuken kan nemen van andere (HR-)afdelingen binnen de organisatie.

Zo werkt het
Wist je dat NS elke dag meer dan een miljoen mensen tijdens 5000 treinritten vervoert? Er ligt in Nederland 7000 kilometer spoor waarop per jaar 17,5 miljard reizigerskilometers worden afgelegd. Om te zorgen dat deze treinen rijden, leveren veel collega’s hun bijdrage. Zo zorgen de conducteurs en machinisten er iedere dag voor dat jij, als student, van A naar B wordt gebracht. HR biedt hierbij een belangrijke, ondersteunende rol om ervoor te zorgen dat deze medewerkers op de beste manier inzetbaar zijn.
Jij gaat hier een bijdrage aan leveren! Je komt stagelopen in HR Team West. Een team dat bestaat uit 14 HR-adviseurs en één HR-Lead. Gezamenlijk adviseren wij ongeveer vijfduizend medewerkers en managers, verdeeld over verschillende afdelingen door heel Nederland. Jij gaat je bezighouden met de volgende werkzaamheden:

Je houdt je bezig met CAO-gerelateerde vragen en arbeidsrechtelijke zaken.

Je maakt kennis met het digitale personeelssysteem en voert hierin administratieve taken uit.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor HR-gerelateerde vragen vanuit managers en medewerkers in ons aandachtgebied. Deze vragen komen binnen via het HR-Portaal.

Je bent aanwezig bij, en voert eventueel, gesprekken met managers en medewerkers.

Je krijgt de mogelijkheid om mee te lopen met verschillende HR-specialismen, denk aan Performance Management, Consequentie Management en Vitaliteit.

Naast dat je veel gaat leren door mee te draaien, word je ook uitgedaagd een eigen project op te pakken. Dit ga je samen met je begeleider opzetten en geeft jou de kans om aan jouw leerdoelen te werken.

Dit zijn de functie-eisen
Je doet een HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Human Resource Management. Studeer je wat anders, maar spreekt de stage je toch aan? Dan komen we ook graag met je in contact.

Je zoekt een fulltime meewerkstage (32 – 36 uur per week) vanaf augustus/september 2024, met een duur van twintig weken.

Je krijgt energie van het (samen) werken met andere afdelingen en (HR) collega's.

Je vindt het leuk om in een breed kennisgebied te opereren en adviseren. Daarnaast ben je benieuwd en nieuwsgierig naar de complexiteit van NS.

Je houdt van afwisseling in je werkdagen en bent in staat om in de dynamische, complexe omgeving van NS te opereren. Hierbij is analytisch vermogen gewenst.

Je bent in staat om zelfstandig te werken, houdt van aanpakken en toont initiatief om proactief aan de slag te gaan.

Je bent communicatief vaardig en in staat om op verschillende niveaus te communiceren.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):

  • Het toepassen van theorie en kennis in de praktijk, stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt.
  • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
  • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
  • Super behulpzame én enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar.
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze jongerennetwerk (JongNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Solliciteren naar deze baan
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:
  • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
  • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
  • De sluitingsdatum van deze stagevacature is 28 mei 2024.

Hier ga je werken
Het is een drukke ochtend op Rotterdam Centraal. Voor jou geen enkel probleem! Jij bent gewend aan de dynamische wereld binnen de HR-afdeling van de Nederlandse Spoorwegen. Binnen enkele minuten stap je het kantoor op het Centraal Station binnen. Een aantal collega HR-adviseurs spreken druk hun weekend en (thuis)werkdag van gisteren met elkaar door. Jij sluit aan. We werken ongeveer de helft van onze tijd op kantoor; dit kan Rotterdam Centraal zijn, maar ook Amsterdam Centraal of Utrecht.
Je begint jouw werkdag met het uitwerken en doorspreken van de vragen die je gisteren binnen hebt gekregen in de bereikbaarheidsdienst. Super interessant! Je komt op deze manier namelijk in aanraking met een grote diversiteit aan HR-onderwerpen, afdelingen en functies.
Intern
Intern
Een medewerker heeft jou een vraag gesteld over zijn bevorderingsschema. Je pakt de CAO erbij en spreekt de vraag door met een HR-adviseur. Ook kreeg je gisteren een complexe arbeidsvoorwaardelijke vraag van een manager binnen. Hiervoor heb je advies nodig van een HR-expert van Arbeidsvoorwaarden. In samenwerking met hen vind je het juiste antwoord. Tijd voor koffie!
Morgen heeft een HR-adviseur een gesprek staan met een medewerker en manager over loopbaanontwikkeling. Je mag aansluiten en leest ter voorbereiding de casus door. Daarna is het tijd voor een lunchpauze.
In de middag staat een voorbereidingssessie voor de vlootschouw gepland met het management. Deze sessie wordt begeleid door een HR-adviseur. Jij sluit aan, stelt onderzoekende vragen en denkt mee over de invulling van de sessie. Later die middag heb je een overleg staan over de doorontwikkeling van de HR-systemen. Deze systemen kennen, na enkele maanden stage te lopen binnen HR Team West, geen geheimen meer voor jou. Jouw input is daarom zeer waardevol!
Je werkt de laatste zaken uit en sluit af. Morgen reis je naar Amsterdam Centraal, waar een teamoverleg gepland staat met jouw teamleden.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
32 - 36
Dienstverbanden
Stage

Topjob | Utrecht | Stage HR | Stage | HBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.