Helaas, deze vacature is niet actief.

Topjob

Stagiaire Ecologisch Onderzoek (NS Station) in Utrecht

35 - 36 uur per week

Beschrijving

Deze stage biedt een uitstekende kans om praktijkervaring op te doen op het gebied van ecologie en biodiversiteitsonderzoek en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van je vaardigheden en kennis op dit gebied.

Waarom wil je stagelopen als ecologische onderzoeker bij NS?
Tijdens deze stage krijg je de kans om actief deel te nemen aan ecologisch onderzoek en biodiversiteitsonderzoek op treinstations in Nederland. NS streeft ernaar om volgend jaar de biodiversiteit op haar terreinen te meten met behulp van de zelf ontworpen EcoCheck. Dit stelt ons in staat om specifieke maatregelen te nemen ter verbetering van de biodiversiteit. Hier kun jij een waardevolle bijdrage aan leveren! De stage heeft een duur van ongeveer 3 maanden en biedt praktische ervaring op het gebied van ecologisch veldwerk, data-analyse en het opstellen van adviezen. Dit doe je samen met een team van gedreven team.

Wat ga je doen als ecologisch onderzoeker bij NS?
In de rol van ecologisch onderzoeker bij NS krijg je de unieke kans om een zelfstandige planning te maken. Je hebt de verantwoordelijkheid om te bepalen welke stations je op welk moment bezoekt, waardoor je flexibiliteit hebt bij het indelen van je werk.

De stage richt zich voornamelijk op ecologisch veldwerk, waarbij je enkele weken 2 á 3 dagen per week in het veld doorbrengt. Dit doe je in het voorjaar/zomer voor optimale determinatie van planten en hopelijk zonnig weer! Tijdens deze veldwerkdagen reis je met de trein naar gemiddeld 5 locaties per dag, waarbij je je focust op de plaatselijke biodiversiteit, het determineren van soorten en het uitvoeren van de EcoCheck. De overige 2 dagen van de week besteed je aan het verwerken van verzamelde ecologische gegevens, inclusief organisatie en analyse. Samen met een team van drie voer je het werk uit, waarbij jullie regelmatig overleggen om te bespreken hoe het gaat en de taken voor de komende week te plannen. Dit geeft je waardevolle ervaring in ecologisch onderzoek, versterkt je vaardigheden in samenwerken en biedt inzicht in het functioneren binnen een groot landelijk bedrijf.

In de laatste weken van je stage werk je samen met je teamgenoten aan een adviesrapport voor enkele bezochte stations, waarin je kansen identificeert voor biodiversiteitsherstel op basis van de verzamelde gegevens. Dit rapport bevat essentiële aanbevelingen om de ecologische situatie op deze stations te verbeteren.

Dit zijn de functie-eisen

 • Startdatum bij voorkeur rond maart 2024.
 • Bij voorkeur duurt je stage één schoolperiode (3 maanden).
 • Je volgt een MBO- of HBO-opleiding in de richting van ecologie of biologie.
 • Je bent nieuwsgierig en staat open voor uitdagingen
 • Je bent in het bezit van een weekvrij studenten-ov.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze stagevereniging (JongNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Neem contact op met de Stagedesk door te mailen naar

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten:
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees

  hier

  meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
Tijdens het veldwerk zul je, afhankelijk van je woonplaats, reizen in je eigen regio. Het is de verwachting dat je eens per week aanwezig bent op het hoofdkantoor in Utrecht, waar we als team overleggen, de week bespreken en resultaten bekijken. Eén á twee dagen per week kun je thuis werken aan het advies of aan je eigen opdracht. Maar vaker op kantoor mag natuurlijk ook, extra leuk om elkaar vaak te zien!

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
MBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
35 - 36
Dienstverbanden
Stage

Topjob | Utrecht | Stage | MBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.