Helaas, deze vacature is niet actief.

Topjob

Monteur mechatronica in opleiding – Techniekfabriek Eindhoven

35 - 36 uur per week

Beschrijving

Sleutelen aan treinen, hoe vet is dat! Je leert van ervaren pro’s. En dat in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Haal je na twee jaar je diploma? Dan heb je zeker een baan als monteur!

Daarom wil je als leerling monteur de opleiding volgen en bij NS werken

 • Je volgt je opleiding in een kleine groep met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Vanaf nul leer je superveel over mechatronica en treintechniek.
 • Wij betalen jouw opleiding bij de TechniekFabriek (lesgeld, kleding, boeken, treinkaart én gereedschap). En we regelen je stageplekken.

Rivelino: “Wat je bij de TechniekFabriek krijgt, dat leer je niet op een gewoon ROC. Hier maak je echt een gave start als monteur.”Dit ga je doen als monteur mechatronica in opleiding
Zie je het voor je? Dat je over twee jaar als zelfstandig junior monteur aan megagrote machines sleutelt? Misschien doe je wel onderhoud aan de pneumatische remsystemen. Los je een storing op in een stroomafnemer. Of vernieuw je de hele binnenkant van een trein. Tijdens je opleiding in de TechniekFabriek leer je hoe de systemen werken. En ontdek je welk soort werk het beste bij jou past.

Bij elke TechniekFabriek hebben we plaats voor ongeveer 25 studenten. Zo kunnen we jou veel persoonlijke aandacht geven. Onze ervaren praktijkopleiders en docenten leren je de technische skills. Daarnaast krijg je les in onder andere Nederlands en rekenen. En we helpen je bij je persoonlijke ontwikkeling. Want we vinden het belangrijk dat je je goed voelt en plezier hebt tijdens je opleiding en in je werk.

De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar krijg je theorie- en praktijkles in de TechniekFabriek. Daarnaast heb je vier stages van twee weken. Je werkt dan mee bij een van de NS-bedrijven voor service, onderhoud, treinmodernisering en reparatie van componenten. Aan het einde van het jaar kiezen we samen welk vakgebied het beste bij je past. In het tweede jaar leer je dat vak in een van onze bedrijfsonderdelen. Zo word jij een echte specialist.

Belangrijk om te weten:
Het eerste jaar van de opleiding zetten wij samen met jou de eerste stappen in je carrière, dan verdien je nog geen salaris. In het tweede leerjaar bieden we jou een leerarbeidsovereenkomst met bijhorend salaris en onregelmatigheidtoeslagen. Wanneer je je diploma en alle doelen hebt behaald, krijg je bij ons een baan aangeboden als junior monteur.

Dankzij jouw enthousiasme en interesse in techniek heb je na je opleiding:
 • Een officieel en erkend MBO niveau 2 mechatronica diploma.
 • Ervaring met vakgebieden als elektrotechniek, pneumatiek en mechanica.
 • Een baan als junior monteur bij NS en veel kansen om door te groeien.

In

deze video

vertellen Vincent, Miguel en Rivelino je meer over de opleiding voor junior monteur bij de TechniekFabriek.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je hebt een vmbo-opleiding afgerond óf je hebt een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo óf je hebt een mbo-diploma op niveau 2 of hoger.
 • Je wordt enthousiast van techniek of computers en systemen.
 • Je wilt graag met je handen werken en werk maken van hoge kwaliteit.
 • Je vindt het niet erg om voor een stage te reizen (als het nodig is, regelen wij een hotel voor je).

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
In het eerste jaar van ons opleidingstraject ben je als een student in dienst van NS en doe je praktijk en theorie kennis op tijdens voor jou geregelde stages en op de opleidingslocatie van NS, de TechniekFabriek. Je verdient dan nog geen salaris, maar we regelen al wel het volgende voor jou:
 • NS-businesscard waarmee je gratis kunt reizen met de trein
 • Stagevergoeding tijdens gegarandeerde stages.
 • Een erkende mbo-opleiding op kosten van NS.
 • Wij regelen jouw werkkleding
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren praktijkopleiders en docenten.

Als je het eerste jaar op positieve wijze hebt afgerond, ga je naar leerjaar 2 en ontvang je van ons een leerarbeidsovereenkomst, met de volgende aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:
 • Een mooi salaris en eventueel onregelmatigheidstoeslagen.
 • Vijf weken vakantie (180 uur) gebaseerd op een fulltime dienstverband.
 • Mogelijkheid om 3 christelijke feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.
 • Een eindejaarsuitkering van 3%, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Gratis treinreizen in de 2e klas en tegen een kleine eigen bijdrage in de 1e klas.
 • Een keuzeplan met opties zoals een fietsenplan, extra pensioenopbouw of meer vakantiedagen.

Solliciteren naar deze baan
Wil jij bij de TechniekFabriek het vak van monteur leren en straks voor je beroep aan treinen sleutelen?

Meld je direct aan via de button. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische inschrijvingsbevestiging, binnen 2 weken nemen wij contact met jou op.

Je kunt je sollicitatie richten aan Wouter Harmsen, corporate recruiter techniek

Nog vragen over het sollicitatieproces? Mail naar Karin van onze frontoffice via:

recruitment@ns.nl

.

Liever telefonisch contact? bel dan met onze frontoffice op 088-6713666.

Goed om te weten:
 • Een achtergrondonderzoek, met onder andere een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • LET OP: Je zal de opleiding tot monteur mechatronica volgen op de TechniekFabriek in Berkel-Enschot (26 weken). De stages loop je in Eindhoven.

#LI-WH1

Hier ga je werken
NS heeft een TechniekFabriek in Zwolle, Amsterdam en Berkel-Enschot (bij Tilburg). Hier kom je terecht in een groep met ongeveer 25 monteurs in opleiding. Reken op een hele diverse club. Van 16-jarige schoolverlaters tot twintigers die zich laten omscholen. En allerlei culturele achtergronden kom je hier tegen. Elk jaar ontstaan hier mooie vriendschappen.

Je krijgt les in treintechniek van praktijkopleiders en docenten die veel ervaring hebben als monteur én leraar. Voor andere vakken werken we samen met docenten van het ROC. Zij ondersteunen jou in de TechniekFabriek. Je kunt bij iedereen makkelijk terecht als je vragen hebt. En we houden wel van een dolletje. Het belangrijkste vinden we dat jij je hier thuis voelt. Want dan is ook het leren leuk.

Wil je meer weten over de opleiding treinmonteur? Schrijf je dan in voor de online voorlichting!

Online voorlichting mbo-opleiding Treinmonteur | Werken bij NS

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
MBO
Plaats
Eindhoven
Werkuren per week
35 - 36
Dienstverbanden
Stage

Topjob | Eindhoven | Stage | MBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.