Helaas, deze vacature is niet actief.

Afstudeerstage bij NS International App - Amsterdam

Beschrijving

Word jij enthousiast van de nieuwste technologische snufjes en zou jij graag iets innovatiefs onderzoeken? Houd je van programmeren en onderzoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Daarom wil je als Stagiair(e) bij NS werken
Als afstudeerder bij het NS International app team krijg je de unieke kans om diep in ons domein te duiken en onderzoek te doen voor de app die dagelijks door duizenden klanten gebruikt wordt.

 • Je wilt een onderzoek doen wat een bijdrage kan leveren aan onze internationale klantreis.
 • Je wilt samenwerken met getalenteerde back-end, Android en iOS ontwikkelaars, een Product Owner, Scrum Master en tester. Een geweldige kans om van experts te leren en waardevolle ervaring op te doen.
 • Je wilt je eigen ideeën delen en werken met de nieuwste technologieën om een impact te maken.

Dit ga je doen als Stagiair(e)
Binnen het dynamische services team van NS International staat jou een boeiend onderzoek te wachten. Dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NSI-app voor zowel Android als iOS. Achter deze app schuilt een geavanceerde back-end, die een naadloze gebruikerservaring mogelijk maakt, inclusief het importeren van boekingen en nog veel meer. Jouw onderzoek heeft als doel om bij te dragen aan de verbetering van de klantervaring. Het mooie is dat we dit doelbewust breed houden, zodat jij de vrijheid hebt om jouw afstudeeropdracht in vrijwel elke richting binnen ons team vorm te geven. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan en samen de mogelijkheden te verkennen.

Als afstudeerstagiair(e) krijg je de kans om een onderzoek uit te voeren binnen ons dynamische services team, met als doel een waardevolle bijdrage te leveren aan de ultieme internationale klantreis. Samen zullen we het onderzoeksthema bepalen, zodat het perfect aansluit bij zowel jouw afstudeereisen als onze behoeften. Het is belangrijk op te merken dat jouw focus primair ligt op het onderzoek en niet op het meedraaien in onze sprints. Je hebt de ruimte en vrijheid om je te concentreren op het behalen van je afstudeerdoelen en het verkennen van relevante aspecten binnen ons team. We kijken ernaar uit om samen te werken en de impact van jouw onderzoek op onze organisatie te ontdekken.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je bent bezig met het afronden van je HBO of WO opleiding.
 • Opleiding met als hoofddoeleinde softwareontwikkeling (Mediatechnologie)
 • Je afstudeerstage kan je in 7 maanden afronden
 • Start in September, exacte data worden vastgelegd in overleg.
 • Het gaat hier echt om een afstudeerstage en geen meeloopstage.
 • Handige competenties zijn onder andere: kennis met agile werken en scrum, algemene kennis over Android en/of iOS ontwikkeling of back-end ontwikkeling.
 • Onze tech stack is als volgt:
 • Android: Kotlin, Compose
 • iOS: Swift, we werken hard aan het vervangen van UIKit-componenten met SwiftUI
 • Je hebt een affiniteit met mobile ontwikkeling. Je wordt enthousiast van de laatste Google I/O of Apple WWDC.

Op NS kun je rekenen 
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Het toepassen van theorie en kennis in de praktijk, stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt.
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super behulpzame én enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar. Zo doen we nu leuke teamuitjes.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze vereniging JongNS, waarbij je kennis kunt maken met andere jonge NS'ers en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Neem contact op met de Stagedesk door te mailen naar

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten:
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees

  hier

  meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
Op maandag en dinsdag verzamelt het services team zich op het bruisende hoofdkantoor van NS in Utrecht. Soms strijken we neer op de achtste etage, terwijl we andere keren elders te vinden zijn. Ook brengen we regelmatig bezoekjes aan ons eigen kantoor in Amsterdam voor planningsdagen en sprint reviews. Voor de overige werkdagen hebben we de vrijheid om vanuit huis te werken, maar de keuze is helemaal aan jou.

Onze dagen beginnen om 09:30 uur met een stand-up. Tijdens dit moment delen we allemaal wat we gisteren hebben gedaan, wat er vandaag op de planning staat en waar eventueel ondersteuning nodig is. Daarna gaan we vol enthousiasme aan de slag met onze taken. Soms hebben we overleg om taken te bespreken en soms richten we ons op de voorbereiding van onze sprint review. Onze kantoordagen zijn voornamelijk bedoeld voor overleg en afstemming met elkaar. Natuurlijk laten we ook onze programmeer-skills zien.

Rond 11:30 uur is het tijd voor een lunch, en de kantine biedt dan een rustig moment om even op te laden. Bij mooi weer maken we gezamenlijk een wandeling, zodat we rond half één weer vol energie terug zijn op kantoor.

Tijdens je afstudeerstage maak je deel uit van een team van elf enthousiaste collega's. Het team bestaat uit een toegewijde Product Owner, een behulpzame Scrum Master, een creatieve Designer, ervaren back-end developers, getalenteerde Android developers en vindingrijke iOS developers. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage ICT | Stage | HBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.