Helaas, deze vacature is niet actief.

Monteur mechatronica in opleiding – TechniekFabriek Zwolle

Beschrijving

Sleutelen aan treinen, hoe vet is dat! Je leert van ervaren pro’s. En dat in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Haal je na twee jaar je diploma? Dan heb je zeker een baan als monteur!

Daarom wil je als leerling monteur de opleiding volgen en bij NS werken

 • Je volgt je opleiding in een kleine groep met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Vanaf nul leer je superveel over mechatronica en treintechniek.
 • Wij betalen jouw opleiding bij de TechniekFabriek (lesgeld, kleding, boeken, treinkaart én gereedschap). En we regelen je stageplekken.Rivelino: “Wat je bij de TechniekFabriek krijgt, dat leer je niet op een gewoon ROC. Hier maak je echt een gave start als monteur.”Dit ga je doen als monteur mechatronica in opleiding
Zie je het voor je? Dat je over twee jaar als zelfstandig junior monteur aan megagrote machines sleutelt? Misschien doe je wel onderhoud aan de pneumatische remsystemen. Los je een storing op in een stroomafnemer. Of vernieuw je de hele binnenkant van een trein. Tijdens je opleiding in de TechniekFabriek leer je hoe de systemen werken. En ontdek je welk soort werk het beste bij jou past. Er is een TechniekFabriek in Zwolle, Amsterdam en Berkel-Enschot (bij Tilburg).

Bij elke TechniekFabriek hebben we plaats voor ongeveer 25 studenten. Zo kunnen we jou veel persoonlijke aandacht geven. Onze ervaren praktijkopleiders en docenten leren je de technische skills. Daarnaast krijg je les in onder andere Nederlands en rekenen. En we helpen je bij je persoonlijke ontwikkeling. Want we vinden het belangrijk dat je je goed voelt en plezier hebt tijdens je opleiding en in je werk.

De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar krijg je theorie- en praktijkles in de TechniekFabriek. Daarnaast heb je vier stages van twee weken. Je werkt dan mee bij een van de NS-bedrijven voor service, onderhoud, treinmodernisering en reparatie van componenten. Aan het einde van het jaar kiezen we samen welk vakgebied het beste bij je past. In het tweede jaar leer je dat vak in een van onze bedrijfsonderdelen. Zo word jij een echte specialist.

Dankzij jouw enthousiasme en interesse in techniek heb je na je opleiding:
 • Een officieel mbo-diploma in mechatronica.
 • Ervaring met vakgebieden als elektrotechniek, pneumatiek en mechanica.
 • Een baan als junior monteur bij NS en veel kansen om door te groeien.

In

deze video

vertellen Vincent, Miguel en Rivelino je meer over de opleiding voor junior monteur bij de TechniekFabriek.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je hebt een vmbo-opleiding afgerond óf je hebt een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo óf je hebt een mbo-diploma op niveau 2 of hoger.
 • Je wordt enthousiast van techniek of computers en systemen.
 • Je wilt graag met je handen werken en werk maken van hoge kwaliteit.
 • Je vindt het niet erg om voor een stage te reizen (als het nodig is, regelen wij een hotel voor je).

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Wij betalen je volledige opleiding met alles wat daarbij hoort. Denk aan lesgeld, kleding, boeken en gereedschap. Stroom je door naar het tweede leerjaar van de opleiding? Dan geldt voor jou de NS-cao. Want jij helpt dan mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als een van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:
 • Een 36-urige werkweek.
 • Vijf weken vakantie (180 uur) op basis van een fulltime dienstverband.
 • 1,1 maal je contractuele arbeidsduur per week aan persoonlijk budget (verlof is onderdeel van het keuzeplan).
 • De mogelijkheid om 3 nationale feestdagen om te ruilen voor 3 niet-nationale feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een

  uitstekende pensioenregeling

  .
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
 • Wil je meer weten? Bekijk dan

  hier

  de NS cao.

Solliciteren naar deze baan
Wil jij bij de TechniekFabriek het vak van monteur leren en straks voor je beroep aan treinen sleutelen?

Meld je direct aan via de button. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische inschrijvingsbevestiging, binnen 2 weken nemen wij contact met jou op.

Je kunt je sollicitatie richten aan Danny de Vries, corporate recruiter techniek

Nog vragen over het sollicitatieproces? Mail naar Karin van onze frontoffice via:

recruitment@ns.nl

.

Liever telefonisch contact: bel met onze frontoffice via 088-6713666.

Goed om te weten:
 • Een achtergrondonderzoek, met onder andere een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.

Hier ga je werken
NS heeft een TechniekFabriek in Zwolle, Amsterdam en Berkel-Enschot (bij Tilburg). Hier kom je terecht in een groep met ongeveer 25 monteurs in opleiding. Reken op een hele diverse club. Van 16-jarige schoolverlaters tot twintigers die zich laten omscholen. En allerlei culturele achtergronden kom je hier tegen. Elk jaar ontstaan hier mooie vriendschappen.

Je krijgt les in treintechniek van praktijkopleiders en docenten die veel ervaring hebben als monteur én leraar. Voor andere vakken werken we samen met docenten van het ROC. Zij ondersteunen jou in de TechniekFabriek. Je kunt bij iedereen makkelijk terecht als je vragen hebt. En we houden wel van een dolletje. Het belangrijkste vinden we dat jij je hier thuis voelt. Want dan is ook het leren leuk.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
MBO
Plaats
Zwolle
Dienstverbanden
Stage

Zwolle | Stage | MBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.