Helaas, deze vacature is niet actief.

Meewerkstage Retail Commercie - Category Management in Utrecht

Beschrijving

Wil jij per Januari 2023 een kijkje nemen in de keuken van het NS Retailbedrijf en de formules Kiosk, Julia's, Stationshuiskamer en Automaten grijp dan kans! Kijk mee op de commerciële afdeling en leer van alle verschillende disciplines!

Daarom wil je als category management & inkoop stagiair retail commercie bij NS stagelopen 

 • Je bent onderdeel van het team Category management & Inkoop en krijgt direct de verantwoordelijkheid over je eigen projecten en takenpakket.
 • Je gaat werken voor high-traffic locaties met meer dan 2,5 miljoen bezoekers per dag.
 • Je gaat impact hebben over maar liefst 149 verkooppunten verdeeld over 3 verschillende formule concepten en 307 automaten!
 • Je wilt kennis maken met de combinatie tussen Category management en Marketing.

Dit ga je doen als stagiair category management & inkoop
Als stagiaire maak jij het verschil en zie je daadwerkelijk de geleverde input direct terug op de winkelvloer. Je hebt een hands-on mentaliteit en je bent hoofdzakelijk bezig met product management waarin je de volledige artikelflow beheert maar ook mag meedenken, proeven, selecteren en optimaliseren van de verschillende assortimenten. Maar ook ben je bezig met het coördineren van promotie-acties in samenwerking met marketing voor de winkels en heb je veelvuldig contact met leveranciers over inkoop- en verkoopdata en actie evaluaties. Daarnaast is er afhankelijk van je kennis en interesse ook ruimte om aan te sluiten bij specifieke projecten.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je volgt een commerciële MBO 4- opleiding bv. Retail, Small Business & Management of HBO-opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Communicatie.
 • Je zoekt per januari een meewerkstage voor minstens 5 maanden.
 • Je hebt affiniteit met Convenience Retail, food, inkoop en marketing.
 • Je hebt passie voor klanten en het leveren van een goede service.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en kan prioriteiten stellen.
 • Je zet graag dat stapje extra en stopt veel energie in je werk.

Op NS kun je rekenen

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super enthousiaste collega's die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze stagevereniging (interNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Neem contact op met onze Stagecoördinator van de stagedesk via 06-57124407 of mail naar

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten:
 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je stagelopen

Het kantoor bevindt zich boven de sporen van het drukste knooppunt van Nederland, Utrecht Centraal. Dichter op de formules en de business kun je niet zitten! Je komt te werken op de afdeling Commercie van NS Stations Retail en wij zijn gevestigd op de 7e verdieping. De Commercie afdeling bestaat uit 3 pijlers; Format management & Marketing, Retail ontwikkeling en Category management & Inkoop (en supply chain). Retail commercie collega's zijn zowel vroege als late vogels, de ene collega begint graag om 07:30 en de andere collega komt rond 09:00 binnen. We werken gemiddeld 8 uur per dag op kantoor. Tijdens de pauze genieten we van onze lunch tijdens een wandelingetje rondom het stationsgebied en langs de winkelstraten en grachten van Utrecht. Binnen de afdeling Commercie werken 14 collega's in diverse dynamische functies, van format manager tot retail ontwikkelaar. Momenteel werken we niet fulltime op kantoor. Ook voor jou geldt dus dat je deels thuis kan werken.

Ervaring van onze stagiair

Februari 2022 mocht ik beginnen aan deze stage. Als jij mijn opvolger wordt kom je in een mega gezellig team! Wat mij vooral aansprak van deze stage is een kijkje in de keuken nemen bij verschillende formules. Zo heeft de NS Kiosk waarbij je helemaal in de wereld van de Retail wordt meegenomen en Julia's/ StationsHuiskamer wat meer service gericht is. Dit kon ik in een ander bedrijf nergens vinden in deze combinatie.

Zelf ben ik veel met duurzaamheid en gezonde voeding bezig. Deze onderwerpen staan hier ook hoog op de agenda. In projecten tijdens mijn stage probeer ik hier dan ook mijn steentje aan bij te dragen.
 • Laura Vermeer

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
MBO, HBO
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Stage | MBO | HBO

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.