Helaas, deze vacature is niet actief.

Bijbaan als werkstudent bij Defensie (Defensity College)

Bij Defensity College werk je als militair reservist één of twee dagen in de week op een toegewezen werkplek. Daar krijg je professionele begeleiding. Je werkt in uniform. Je gaat dus ook door een militaire selectie en je krijgt een militaire basisopleiding. Dit kan als militair bij de marine, de landmacht, de luchtmacht of de marechaussee.

8 - 16 uur per week

Wat ga je doen?

Je krijgt de kans je vakmatig te ontwikkelen door mee te draaien als professional. Daarbij sta je, ook vakinhoudelijk, zij aan zij met je collega’s van Defensie. Je wisselt elke zes maanden van werkplek. Daardoor leer je veel verschillende aspecten van Defensie kennen. Als werkstudent bij Defensie zal je niet op uitzending gaan.

Jouw vorming als militair vindt plaats door deelname aan het vormingsprogramma van Defensity College. Dit programma biedt modules waarin je over je eigen horizon heen leert kijken en jezelf leert kennen in alle omstandigheden. Leer je grenzen verleggen tijdens het abseilen en klimmen in de Beierse Alpen, loop de Nijmeegse Vierdaagse in een detachement van Defensity College, leer kompaslopen of neem deel aan ons eigen coachingsprogramma. De verhouding werkplek en vormingsprogramma is ongeveer 2/3 versus 1/3 van het hele Defensity College programma.

Je wordt onderdeel van de Defensity College Community: een hecht netwerk van Defensity College werkstudenten. Door actieve deelname aan het vormingsprogramma en het samenwerken met andere werkstudenten, investeer je in dit netwerk waar je vriendschappen en contacten voor het leven aan overhoudt.

Defensie heeft hier ook baat bij. De krijgsmacht is onmisbaar in deze constant veranderende wereld. Conflicten en rampen nemen steeds weer nieuwe vormen aan. Om ons hiertegen te beschermen, moet Defensie mee veranderen. Met jouw specifieke studiekennis, energie en innoverend vermogen kan Defensie de stap in de toekomst zetten. Op je werkplek pas je je (studie)kennis dan ook direct toe. Je krijgt ruimte om te leren, te onderzoeken en te experimenteren. Defensie heeft immers baat bij jouw frisse blik.

Wat wij bieden

 • Uiteraard een uitstekend salaris;
 • Gebruik van de sportfaciliteiten;
 • Vriendschappen en contacten voor het leven;
 • Je gaat dus door een militaire selectie en je krijgt een militaire basisopleiding;
 • Professionele begeleiding;
 • Jouw kennis kan een ijzersterke bijdrage leveren aan een veiligere wereld!

Wat wij vragen:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 100 ECTS behaald;
 • Je doorloopt succesvol het militair selectie- en keuringstraject en je hebt de Nederlandse nationaliteit;;
 • Je studeert nog minimaal 20 maanden wanneer je solliciteert op het HBO óf WO;
 • Persoonlijke ontwikkeling naast mijn studie vind je belangrijk;
 • Je bent sociaal en hebt ervaring met samenwerken in formele verbanden
 • Je kan goed prioriteren en jouw bezigheden naast je studie managen
 • Je neemt graag initiatief en je houdt van aanpakken

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Extra informatie

Contract en voorwaarden

Als werkstudent krijg je een reservistencontract. Dat houdt in dat je parttime militair bent bij Defensie. Uiteraard ontvang je salaris, daarnaast kun je gebruik maken van onze sportfaciliteiten. Voordat je in dienst treedt zul je alle stappen uit het aanstellingsproces van Defensie, waaronder de fysieke en psychologische keuring, moeten doorlopen.

En na Defensity College?

Door het combineren van je studiekennis en je militaire skills kun jij de wereld aan. Je hebt een onvergetelijke tijd meegemaakt, waarbij jij je kennis hebt vergroot, je netwerk hebt verbreed en je competenties hebt versterkt. Na je studietijd stap je vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op, bij Defensie of daarbuiten. Je kunt je laten vormen tot beroepsmilitair, aan de slag als reservist of burger bij Defensie, of je gaat de civiele arbeidsmarkt in. Hoe dan ook neem je een camouflagerugtas mee, vol met leiderschapskwaliteiten, nieuwe vaardigheden en ervaringen en bovenal herinneringen aan een prachtige tijd als werkstudent bij Defensity College. Na jouw tijd als werkstudent kan jij de toekomst aan, want bij Defensity College groei jij groter dan jezelf.

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Landelijk (dus ook bij jou in de buurt)
Werkuren per week
8 - 16
Dienstverbanden
Stage
Verantwoordelijk voor
Militair reservist op een toegewezen werkplek

Landelijk | Stage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.