Helaas, deze vacature is niet actief.

HBO stage: het nut van modelrechten in Eindhoven

... Tijdens jouw stage doe je onderzoek naar de productie en verkoop van nagemaakte onderdelen waarvan de modelrecht door DAF vastgelegd is. Vragen die je zult onderzoeken zijn: Wordt dit gedaan?

Beschrijving

Functiebeschrijving

Tijdens jouw stage doe je onderzoek naar de productie en verkoop van nagemaakte onderdelen waarvan de modelrecht door DAF vastgelegd is. Vragen die je zult onderzoeken zijn: Wordt dit gedaan? Welke delen worden gekopieerd? Hoe vaak gebeurt het? Wat kunnen we er tegen doen?

Aan de hand van interviews met dealers en klanten en literatuur onderzoek schrijf je een rapport over welke onderdelen er hoe vaak gekopieerd worden van het originele DAF assortiment. Je zult dit samenvatten in een aanbeveling naar het management om zo per onderdelengroep te bekijken of er acties genomen dienen te worden. Met deze kennis zal je een proces ontwerpen om dit verder vervolgens in de organisatie te formaliseren. Als proof-of-concept zal je ondersteunend aan de afdelingen Product Marketing en Juridische Zaken een patentinbreuk oppakken en de rechtsgang  initiëren. 

Jouw profiel

Communicatief vaardig, excel/ database kundig, interesse in (Europese)regelgeving, Hands-on mentaliteit 

Afdeling

DAF Trucks maakt transportoplossingen door haar klanten trucks en gerelateerde producten aan te bieden. Een DAF is niet alleen te herkennen aan hun goede kwaliteit maar ook aan het design van de trucks. De aerodynamica en de styling van de truck wordt door een team van stylisten samen met de marketing en product specialisten ontworpen. Dit resulteert in de DAF truck zoals we die nu op de weg zien en in de toekomst zullen gaan zien.

PACCAR Parts zorgt ervoor dat alle onderdelen beschikbaar zijn voor het DAF dealernetwerk voor schade, reparaties en regulier onderhoud. Helaas zijn er ook partijen in de markt die op het succes van DAF mee proberen te liften door goedkopere, gekopieerde DAF onderdelen van discutabele kwaliteit op de markt brengen. Het gebruik van deze onderdelen kan nadelige gevolgen hebben voor de truck eigenaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheid of technische problemen door het ontstaan van schades door onderdelen van slechte kwaliteit.

Eén van de instrumenten om te verhinderen dat deze gekopieerde onderdelen op de markt komen is het vastleggen van het ontwerp in design patents of modelrechten. Vastleggen van dit intellectueel eigendom is echter weinig waard zonder het handhaven. DAF is nu op zoek naar iemand die kan helpen bij het opzetten van een proces om dergelijke onderdelen op te sporen en input te leveren aan management voor het eventueel aanvechten van patentovertredingen.
 

Wij bieden

  • Een kijkje in de keuken bij een grote, internationale organisatie;
  • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We staan open voor jouw initiatieven en afhankelijk van de opdracht zie je jouw resultaten terug op de werkvloer;
  • Een ervaren coach en begeleider, waar je veel van kunt leren en die klaar staat om je verder te helpen;
  • Een stagevergoeding van € 375,- (HBO) op Fulltime basis;
  • Een reiskostenvergoeding, als je niet in het bezit bent van een studentenreisproduct;
  • Een huisvestingsvergoeding, als je tijdelijk een kamer huurt in de buurt van DAF.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Eindhoven
Dienstverbanden
Stage

Eindhoven | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.