Helaas, deze vacature is niet actief.

Meewerkstage of afstudeeropdracht Vraag & Aanbod - Utrecht

Klinkt onderzoek naar onze druktecommunicatie interessant? Jou inzichten hebben direct impact op de reiservaring in onze treinen. Wordt jij onderdeel van ons team Vraag & Aanbod!

Beschrijving

Klinkt onderzoek naar onze druktecommunicatie interessant? Jou inzichten hebben direct impact op de reiservaring in onze treinen. Wordt jij onderdeel van ons team Vraag & Aanbod!

Daarom wil je als Stagiair ComIT bij NS werken

 • Neem een kijkje in de keuken bij de grootste OV-vervoerder van Nederland, in het bijzonder de afdeling Commercie & IT.
 • Je onderzoekt samen met het team Vraag & Aanbod of onze drukte-indicatoren (drukte poppetjes in de reisplanner) ook overeenkomen met de beleving van de reizigers.
 • Je levert nieuwe inzichten, waar we direct mee aan de slag kunnen om de dienstverlening aan onze reizigers te verbeteren.
Thijs van D. over zijn stage in dit team: "Tijdens mijn stage bij NS ComIT kreeg ik veel vrijheid om op basis van (klant)onderzoek met ideeën te komen en advies te geven. Deze inzichten hebben direct tot actie geleid wat mijn stage extra relevant maakte. Het is een inspirerende omgeving waarin er volop ruimte is om naast de opdracht ook een kijkje in de keuken te nemen."

Dit ga je doen als Stagiair ComIT
Als student ben je waarschijnlijk een regelmatige gebruiker van onze treinen en heb je ongetwijfeld ook de stress en irritatie ervaren van een te volle trein. In deze stage werk jij mee, om die reiservaring te verbeteren!

Ons team Vraag en Aanbod maakt onderdeel uit van het cluster Plan binnen de afdeling Commercie en IT (ComIT). Cluster Plan is zeer divers en verzorgt de sturing binnen ComIT. Ook houd het cluster Plan zich bezig met overstijgende onderwerpen zoals de prijzen en het propositieaanbod. Binnen het team Vraag en Aanbod brengen we diverse vraagstukken vanuit het perspectief van de reiziger en vanuit NS bij elkaar. Bijvoorbeeld: hoe kan het spreiden van de reizigersvraag zorgen voor een betere treinbeleving en een efficiëntere inzet van ons materieel? Hoe kunnen we onze reizigers stimuleren een bewustere keuze te maken ten aanzien van hun vertrektijdstip? Welke deelmodaliteiten moeten we als eerste toevoegen in ons aanbod?

De vraag die wij aan jou stellen: In hoeverre sluiten onze drukte-indicatoren aan bij de druktebeleving van onze diverse reizigersgroepen? Je onderzoekt hoe dat nu is en geeft ons advies hoe we dat zouden kunnen verbeteren.

Hoe je deze vraag precies beantwoordt hangt af van jouw opleidingsniveau en tijdsduur van je stage. We zien het definiëren van de precieze vraagstelling en het maken van een plan als onderdeel van jouw stage en leerproces.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je volgt een opleiding in de richting van economie, bedrijfskunde of psychologie en hebt interesse voor het reizen met de trein. Uiteraard zijn vervoers- en verkeerskundigen ook welkom.
 • Je bent een HBO of WO student. We passen samen met jou de opdracht aan voor het niveau dat door de studie gevraagd wordt.
 • Je zoek een stage vanaf september voor een periode van 3-6 maanden.
 • Je zoekt een stage met veel vrijheid voor eigen invulling. Natuurlijk zijn er ook zaken waar we samen over sparren.
 • Je kunt zelfstandig werken, bent niet bang om vragen te stellen en durft op bekende en onbekende namen af te stappen.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Stage lopen bij NS betekent dat je je steentje bijdraagt in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Voor jou als stagiair betekent dit:
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen 350 en 500 euro per maand.
 • Je geleerde theorie en kennis direct toepassen in de praktijk.
 • Stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je leert je grenzen te verleggen.
 • Goede, zorgvuldige begeleiding.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze vereniging JongNS, waarbij je kennis kunt maken met andere NS'ers en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct (maar zeker vóór 11 juli) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Neem contact op met Kimberly Vrinten van de Stagedesk door te mailen naar

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten:
 • Lees

  hier

  wat je kunt verwachten van onze sollicitatieprocedure.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees

  hier

  meer.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hier ga je werken
We zijn een klein team met 6 medewerkers maar werken en lunchen veel samen met andere teams binnen en buiten ons cluster. Onze flexwerkplekken vindt je op de 2e verdieping van het NS hoofdkantoor aan de Laan van Puntenburg in Utrecht. We werken deels vanuit huis, maar we zien elkaar ook regelmatig op kantoor. Deels thuiswerken of juist veel op kantoor? We bespreken samen wat jij het prettigst vindt. Het liefste zien we je ook veel buiten kantoor; in onze treinen en stations en bij onze reizigers.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Stage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.