Helaas, deze vacature is niet actief.

Beschrijving

Topicus? Nooit van gehoord… Kan kloppen. We zijn namelijk wat bescheiden, maar ook ambitieus. Dat moet ook wel. Want met ruim 1.000 Topicanen werken we aan oplossingen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. IT-oplossingen waar de Zorg, het Onderwijs, de Financiële sector en het Sociaal Domein écht wat aan hebben. We zorgen daar met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. En jij dus ook, als je afstudeert bij Topicus!

Jouw afstudeeropdracht

Tijdens deze mooie afstudeeropdracht kom je te werken bij onze Topicus divisie Zorg. Je gaat deze koppeling bedenken en bouwen voor ons product VIPlive. VIPLive ondersteunt en verbindt eerste-en tweedelijns zorgaanbieders met slimme oplossingen. Hierdoor kunnen zorgverleners beter regionaal samenwerken en eenvoudig declareren.

Proigia is een dochteronderneming van Topicus die grote hoeveelheden patiëntdata verwerkt uit de informatiesystemen van de huisartsen. VIPLive importeert een deel van deze informatie om de huisartsen te ondersteunen met hun declaratieproces. VIPLive koppelt met Progia via het SOAP-protocol. Proigia heeft deze koppeling (inclusief uitgebreidere specificaties) ook beschikbaar in een REST-variant. De SOAP-variant wordt niet meer doorontwikkeld en daarom willen we graag overstappen op de REST-koppeling. Ook willen we dat alle externe servers een mockserver variant hebben. De SOAP-implementatie bij Proigia is zodanig complex dat deze moeilijk te implementeren is voor een mockserver. Door de REST-implementatie te gebruiken is het eenvoudiger om een mockserver voor de Proigia-calls op te zetten.

 • Je gaat bezig met het omzetten van de huidige Proigia-koppelingen naar het REST-protocol.
 • Ook ga je inventariseren welke SOAP-call vervangen moet worden door welke REST-call en of er qua object iets wijzigt.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het toevoegen van nieuwe functionaliteiten (er is een wensenlijst beschikbaar) die mogelijk zijn om aan te sluiten op de nieuwe REST-koppeling.
 • Daarnaast ga je bezig met het maken van een mockserver, welke ingezet kan worden voor de geautomatiseerde tests die plaatsvinden. De mockserver moet gaan draaien op het AWS-platform.

VIPLive wordt gebouwd/onderhouden door 4 scrumteams. Jij komt in een van deze teams, Team Declaraties, te werken samen met Koen, Wilco, Rieneke en Moniek. Je zult de kans krijgen om aan te haken bij de verschillende sessies van dit team en mag natuurlijk ook aansluiten bij onze epische borrels.

Wat wij zoeken in een afstudeerstagiair(e)

Een enorme drive en interesse in de IT-wereld. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met onze ervaren collega's gaan wij jouw afstudeeropdracht tot een succes maken.

 • een derde- of vierdejaars hbo-/wo- (informatica) student;
 • Communicatief vaardig;
 • Geïnteresseerd in .NET, AWS en REST-koppelingen.
Jouw ontwikkeling bij Topicus

Voor jou is deze stage dé manier om kennis te maken met Topicus en jezelf verder te ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Jij maakt zelf je stage tot succes. Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Omdat we meerdere markten bedienen, heb je toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.

What's in it for you?
 • Een vaste plek op ons kantoor in Deventer.
 • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een of zo gemaakt!
 • Een vergoeding van € 500 bruto per maand bij een fulltime verband.
 • Een studentbindingsprogramma: iedere maand een bijeenkomst met alle studenten binnen Topicus.
 • Heersende versgemalen bonenkoffie en pizza's uit onze eigen steenoven.
 • Enorm veel kennis. Ook als afstudeerder schuif je aan bij een , zoals onze eigen conferentie TopiConf, verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
 • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
 • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collega's om jouw afstudeeropdracht tot een succes te maken.
 • En niet te vergeten: zon 1.000 enthousiaste collega's die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier).

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Deventer
Dienstverbanden
Stage

Deventer | Stage ICT | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.