Helaas, deze vacature is niet actief.

HBO/WO stage binnen de afdeling Paccar Parts in Eindhoven

... Stageplaatsen PACCAR Parts Europe OperationsBinnen PPE Operations zijn er 6 doorlopende stageplaatsen ter beschikking bij 6 verschillende teams op 2 afdelingen.Afdeling MaterialsDe...

Beschrijving

Functiebeschrijving

Stageplaatsen PACCAR Parts Europe Operations
Binnen PPE Operations zijn er 6 doorlopende stageplaatsen ter beschikking bij 6 verschillende teams op 2 afdelingen.

Afdeling Materials
De Materials afdeling van PPE heeft als doelstelling een maximale beschikbaarheid van Parts te waarborgen in het After Sales netwerk van PACCAR. Hierbij geldt: tegen minimale kosten een zo hoog mogelijke servicegraad naar onze dealers en eindklanten.

 • Demand Planning Team
  Demand Planning is verantwoordelijk voor het zo nauwkeurig mogelijk voorspellen van de klantvraag. Daarnaast worden de strategische planning parameters door hen beheerd, zoals bijvoorbeeld veiligheidsvoorraden. Om deze taken uit te voeren wordt intensief gebruikt gemaakt van kwantitatieve modellen.
 • Managed Dealer Inventory Team
  De afdeling MDI is verantwoordelijk voor de onderdelenbeschikbaarheid en voorraadhoogtes bij klanten (dealers).
 • Inventory Planning Team
  De afdeling Inventory Planning is verantwoordelijk voor onderdelenbeschikbaarheid, leverbetrouwbaarheid van leveranciers en de hoogte van de voorraden in de zes PDC’s.

Afdeling Logistic Innovation & Operations Support
De afdeling LI&OS ondersteunt het Europese distributienetwerk met transportplanning en procesoptimalisatie.
 • Transport Outbound - Dispatch Office
  Het expeditie kantoor is verantwoordelijk voor het wereldwijd plannen, coördineren en op tijd laten arriveren van parts leveringen via weg, water en lucht, voorzien van de juiste documenten, in overeenstemming met alle wettelijke nationale en internationale eisen.
 • Quality Operations
  De kwaliteitsafdeling van PPE Operations heeft als doel om de klanttevredenheid te maximaliseren en te waarborgen. De klanttevredenheid wordt bepaald door snel en tijdig het juiste artikel in uitstekende kwaliteit en in de juiste aantallen in de juiste verpakking te leveren aan de klant. De kwaliteitstafdeling ondersteunt en bewaakt het proces van inkomende goederen d.m.v. ingangscontroles (SQI), leveranciersbewaking (SQA) en uitgaande goederen d.m.v. het controleren van de voorraadbetrouwbaarheid en het picken, consolideren en verzenden.
 • Continuous Improvement
  De afdeling Continuous Improvement is de drijvende kracht achter het bedenken en invoeren van verbeteringen voor de verschillende processen in onze distributieketen. Deze procesverbeteringen hebben betrekking op de gehele supply chain: inkomende stromen van leveranciers, de processen binnen de PDCs en de uitgaande stromen naar dealers. Hierbij ligt de focus op het verhogen van de productiviteit, doorloop- en levertijden reduceren en benodigde opslagruimte reduceren.
 • PACCAR Distribution Center (PDC) 
 • Het PDC bestaat uit een verpakkingscentrum en een distributiecentrum. Hier worden dagelijks respectievelijk 80.000 onderdelen ingepakt en 14.000 order lijnen uitgestuurd naar dealers in meer dan 80 landen over de gehele wereld. Er zijn verschillende operationele afdelingen binnen het PDC: ontvangst, break-out, verpakken, put-away, picking, value added service, consolidatie, loading en retouren. Daarnaast zijn er nog de kwaliteit en de optimalisatie afdelingen. Het doel is om alle onderdelen op tijd en zo snel mogelijk te bezorgen bij onze dealers en andere PDCs, met de hoogste kwaliteit, veilig en efficiënt. Teamwork en continue verbeteren is daarbij heel belangrijk, en dit staat centraal in onze benadering via het PACCAR Productie Systeem.

Jouw profiel

Voor deze vijf stageplaatsen zijn wij continue op zoek naar enthousiaste, gedreven en zelfstandige HBO- en WO’ers die affiniteit hebben met logistiek en die onze teams willen ondersteunen bij het optimaliseren van onze processen.

 • Kennis van Logistieke basisprincipes en technieken
 • Analytisch vermogen
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels,
 • Goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met Excel en Access
 • Ervaring met Six Sigma

Afdeling

PPE is verantwoordelijk voor de groei van de verkoop van reserveonderdelen (parts) aan klanten in alle DAF-markten over de hele wereld en bereikt de hoogste normen op het gebied van efficiënte distributie, service en commerciële ondersteuning op de Europese markt dankzij een nauwe samenwerking met strategische leveranciers, een sterk DAF dealernetwerk en systemen voor het beheer van de toevoerketen. De strategie is gericht op het leveren van kwaliteit en de beste truckonderdelen en serviceconcepten. 

PPE maakt gebruik van 6 state-of-the-art distributiecentra (PDC’s) in Eindhoven, Leyland, Madrid, Moskou, Boedapest en Panama en levert unieke en innovatieve klant- en dealeroplossingen. Het grootste PDC is gevestigd op het terrein van DAF in Eindhoven en heeft een oppervlakte van 46.500 vierkante meter. Dankzij een indrukwekkende combinatie van uitermate vakkundig personeel en de nieuwste IT-systemen voor opslag en order picking kunnen de PDC’s steeds weer de juiste onderdelen op de juiste bestemming leveren. Wekelijks worden er meer dan 3.000 zendingen verzonden naar dealers en klanten over de hele wereld, vaak binnen 24 uur. Jaarlijks verwerken de PDC’s zo'n 400.000 zendingen. PPE haalt een leveringsbetrouwbaarheid van 98%, een prestatie van wereldklasse in de distributiesector.
 

Wij bieden

DAF biedt een inspirerende, uitdagende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng. De stageopdrachten zijn nog niet beschreven zodat we rekening kunnen houden met de noodzaak van het moment, de eisen van de opleiding en eventuele voorkeuren en kwaliteiten van de stagiair. Denk bij het bepalen van de stageopdrachten aan thema’s zoals:

 • Supplier Management
 • Lead Time Reduction
 • Transport Efficiency
 • Supplier Quality Inspection
 • Supplier Quality Assurance
 • Warehouse Management
 • Process Optimization
 • Customer Satisfaction
Stage lopen bij DAF betekent de kans op een carrière met veel doorgroeimogelijkheden. Als je graag werkt in een organisatie met een no-nonsense cultuur mét ambitie, dan is DAF de werkgever die je zoekt. Kortom: Drive your career, join DAF!
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Eindhoven
Dienstverbanden
Stage

Eindhoven | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.