in Deventer

Beschrijving

Topicus? Nooit van gehoord… Kan kloppen. We zijn namelijk wat bescheiden, maar ook ambitieus. Dat moet ook wel. Want met ruim 1.000 Topicanen werken we aan oplossingen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. IT-oplossingen waar de Zorg, het Onderwijs, de Financiële sector en het Sociaal Domein écht wat aan hebben. We zorgen daar met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. En jij dus ook, als je afstudeert bij Topicus!

Jouw afstudeeropdracht

Binnen onze worden applicaties ontwikkeld voor het basisonderwijs. Wij zien dat het goed kunnen organiseren van alle processen rondom het leren en lesgeven essentieel is voor leerkrachten en schoolleiders om zoveel mogelijk tijd met onderwijs en onderwijskwaliteit bezig te kunnen zijn. Dat is wat ons drijft. Een belangrijk thema is het goed kunnen organiseren van de betrokkenheid van ouders en verzorgers van leerlingen. Topicus Onderwijs heeft hiervoor verschillende producten in de markt staan: Parro, een app voor oudercommunicatie, en het Ouderportaal, een platform om ouders en verzorgers inzicht te geven in een aantal zaken rondom hun kinderen. Tijdens je stage ga je onderzoeken hoe en waarom scholen en leerkrachten momenteel gebruik maken van het Ouderportaal. Het doel daarbij is: beter inzicht krijgen in wat de behoeften van leerkrachten en schoolleiders zijn in het organiseren van ouderbetrokkenheid. Je rapporteert over je bevindingen en we vragen je om, afhankelijk van je opleidingsachtergrond, met een aantal aanbevelingen te komen.

Wat wij zoeken in een afstudeerstagiair(e)

Een enorme drive en interesse in de IT-wereld. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met onze ervaren collega's kunnen wij jouw afstudeeropdracht tot een succes maken.

 • Je bent derde- of vierdejaars HBO-student in één van de volgende richtingen: Marketing, (Technische) Bedrijfskunde, Communicatie, CMD, Psychologie, Pedagogiek, PABO of Onderwijskunde
 • Je kunt op basis van een briefing een markt- of gebruikersonderzoek opstellen, uitvoeren en hierover rapporteren
 • Je kunt gebruikersinterviews uitvoeren en hierover rapporteren
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je werkt zelfstandig en durft hulpvragen te stellen
Jouw ontwikkeling bij Topicus

Topicus bestaat uit meer dan alleen de divisie Onderwijs. Het staat je vrij om je tijdens je stage te oriënteren binnen onze andere divisies. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Met je stagebegeleider kun je je ambities en eventuele loopbaanmogelijkheden bespreken.

What's in it for you?
 • Een vaste plek op kantoor in Deventer, tegenover het station.
 • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een of zo gemaakt!
 • Een vergoeding van € 500 bruto per maand bij een fulltime verband.
 • Een studentbindingsprogramma: iedere maand een bijeenkomst met alle studenten binnen Topicus.
 • Heersende versgemalen bonenkoffie en pizza's uit onze eigen steenoven.
 • Enorm veel kennis. Ook als afstudeerder schuif je aan bij een , zoals onze eigen conferentie TopiConf , verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
 • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
 • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collegas om jouw afstudeeropdracht tot een succes te maken.

En niet te vergeten: zon 1.000 enthousiaste collega's die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier).

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Deventer
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
29-04-2022

Deventer | Stage ICT | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.