Helaas, deze vacature is niet actief.

IT Traineeship - Nederlandse Spoorwegen - Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage? Wie weet is deze stage bij NS iets voor jou. Op verschillende afdelingen zoeken we enthousiaste meewerk stagiaires om ons team te versterken.

36 - uur per week

Beschrijving

 • Een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt.  
 • Je krijgt volop begeleiding van je leidinggevende, mentor en een persoonlijk ontwikkelingstraject begeleid door een gespecialiseerd opleidingsinstituut. 
 • Een perfecte start van een mooie carrière bij een toonaangevende werkgever.  
 • Brede doorgroeimogelijkheden binnen NS IT. 

“In het traineeship heb ik niet alleen geleerd welke rol binnen IT het beste bij me past, maar ook vooral wie ik ben als persoon en wat dat voor mij in mijn werk betekent. Ik ben gestart als trainee en ben nu Product Owner”  – Ingeborg
 

Jij gaat flinke stappen zetten naar een (top)functie in de IT. Er wordt namelijk wat van je verwacht. Bijt je vast in onderwerpen die je prikkelen en uitdagen. Kom in aanraking met stevige IT-vraagstukken, zoals cybersecurity, het nieuwe MaaS platform, of de doorontwikkeling van onze planningsapplicatie.  Je ontwikkelt jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk. Hierdoor leg je een basis voor een succesvolle carrière pad.  Binnen NS is het mogelijk om door te stromen naar vakinhoudelijk functies en lead posities. En dat terwijl je meebouwt aan een organisatie waar veel mensen afhankelijk van zijn. Werken uit maatschappelijk en commercieel oogpunt komen samen bij NS. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor al onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou. 

Het IT traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Als trainee krijg je de beste leerschool om je voor te bereiden op een stevige functie binnen de architectuur, security, (project)management, agile coaching, development of data science. Een perfecte start van een mooie carrière dus. Dankzij het IT traineeship ligt de wereld helemaal open om jouw specialisme te ontdekken en ontwikkelen, terwijl je ondertussen ook in aanraking komt met andere vakgebieden.

In het NS IT traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en werk aan complexe vraagstukken op het gebied van IT. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het IT traineeship eruit: 

 • Je start op 1 september 2022 en het traineeship duurt twee jaar.  
 • Binnen het traineeship kun je je ontwikkelen, zowel als specialist als generalist: 
 • Als specialist verdiep je je in uitdagende IT-materie, bijvoorbeeld in een rol als architect, developer of cybersecurityspecialist. We gaan samen met jou op zoek naar je passie en hier besteed je de meeste tijd aan. Je maakt ook een uitstapje van een half jaar in een andere richting. 
 • Als generalist doe je brede kennis op over de processen en ketens van de IT-organisatie, bijvoorbeeld in de rol van business analist, agile coach of projectmanager. In twee jaar tijd vervul je twee verschillende functies van een jaar waarin je je kan ontwikkelen aan de hand van jouw ambities.   
 • Gedurende het traineeship volg je een intensief opleidingstraject dat je vakinhoudelijk en persoonlijk sterker maakt. Je neemt deel aan een persoonlijk leiderschapstraject onder begeleiding van een extern gespecialiseerd opleidingsinstituut. Je leert NS extra goed kennen door ook business opdrachten uit te voeren buiten je eigen afdeling. 
 • In twee jaar tijd krijg je alle ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en wat je verder wil bereiken.  
 • Je krijgt volop begeleiding van je leidinggevende en mentor. 

Wil je meer te weten komen over hoe andere IT-trainees hun traineeship bij NS hebben ervaren? Sander neemt je graag mee in zijn dagelijkse werk in deze

video

. Of lees het verhaal van IT-trainee

Nienke

over haar traineeship. 

Je kunt doorstromen naar verschillende functies waarin je, je vakinhoudelijk kunt specialiseren of door kunt groeien naar een leidinggevende functie. Hieronder een lijst van mogelijke functies waarin je als trainees binnen NS kunt ontwikkelen:  

 • Product Owner  
 • Solution Architect  
 • Projectmanager 
 • Informatieanalist  
 • Softwareontwikkelaar  
 • Business Consultant 
 • Applicatie Consultant   

NS barst van de IT. In treinen, op stations, winkels en natuurlijk ook op kantoor. In het IT traineeship van NS beland je op een plek waar je vele mensen op weg helpt. Letterlijk en figuurlijk. Want als IT’er werk je aan innovatieve oplossingen voor onze treinen, maar ook buiten onze treinen is er van alles te doen. Verdiep je in de wereld van cyber security bij NS-stations, bouw mee aan applicaties die de NS-klantenservice bereikbaar houden, of begeef je op het snijvlak van business en IT en denk mee over de toekomst van IT bij NS. Inhoudelijk de diepte in of je ontwikkelen in de breedte. Bij NS werken zowel generalisten als specialisten en bieden we je enorm veel mogelijkheden als IT’er.  

Uiteraard werken we Agile en met de nieuwste technologie. Welke rol je na je IT traineeship ook krijgt; bij NS ligt de wereld aan je voeten. En met ruim 1400 IT medewerkers is NS een grote IT-werkgever. Ondanks de grote impact van het coronavirus blijven we richting 2025 werken aan klant- en maatschappelijke waarde met oog voor een gezond financieel rendement. Zo blijven we o.a. investeren in slimme IT-oplossingen. Dat stelt ons in staat om het treinkaartje betaalbaar te houden en te blijven investeren in de mobiliteitsbehoefte van Nederland. Dat is onze ambitie. En daar kan jij aan bijdragen!   

Diversiteit en inclusie

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Er zijn binnen NS verschillende netwerken waar je vrijblijvend lid van kan worden zoals;  

JongNS

, 

VariatioNS

Trainbow

 en 

Railsport

.  

Duurzaamheid

We blijven werken aan koploper zijn in duurzame mobiliteit. Dit doen we door op drie manieren te ondernemen: fossielvrij, groen en circulair. Zo rijden we al volledig op groene stroom. We werken nu hard aan de volgende stap in de energietransitie. Onze doelstelling is om in 2030 80% minder aardgas te gebruiken en in 2040 volledig fossielvrij te zijn. Wij willen het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die we gebruiken zo lang mogelijk in de kringloop houden. Onze doelstelling is om in 2030 circulair in te kopen, onze materialen maximaal te (her)gebruiken en geen afval meer op kantoren, werkplaatsen en treinen te produceren.

 • Je hebt een wo-denkniveau met een opleidingsachtergrond in de richting van Technische Bedrijfskunde, Informatica of een soortgelijke opleiding op dit niveau. 
 • Jij hebt naast of na je studie al enige relevante werkervaring opgedaan. 
 • Gedrevenheid, initiatiefrijk en een grote dosis ambitie zijn eigenschappen waarin je jezelf herkent.  
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Jij blinkt in veel dingen uit. Eén daarvan is je doorzettingsvermogen. Want hoe lastig of stug een opdracht ook is, jij weet uit ervaring dat de beste resultaten je niet aan komen waaien. Je beschikt over een goede zelfreflectie en weet waar jouw ontwikkelpotentieel zit. Samenwerken is voor jou niet alleen een werkvorm, het is jouw werkhouding. Het lukt je daardoor om betrekkelijk eenvoudig je weg binnen de NS-organisatie te vinden. Het netwerk dat je opbouwt komt je namelijk zeker van pas. Analytisch ben je ijzersterk, je bent in staat om processen te doorgronden en je weet dit te verzilveren met een heldere oordeelsvorming. 

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als één van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:   

 • Een salaris van €3.397,- bruto per maand (o.b.v. 36-urige werkweek).  
 • Een 36-urige werkweek.   
 • Vijf weken vakantie (180 uur) op basis van een fulltime dienstverband.   
 • 1,1 maal je contractuele arbeidsduur per week aan persoonlijk budget (hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlof opnemen).  
 • De mogelijkheid om 3 christelijke feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.  
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een 

  uitstekende pensioenregeling

  .   
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.   
 • Je gezin reist gratis in de daluren.  
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.   
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden

   
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen. 
 • Een tweejarig contract.  
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden (in overleg).   

Wil jij bouwen aan onze IT én aan je eigen ontwikkeling? Solliciteer direct, maar uiterlijk vóór 2 mei 2022, via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Gülcan Zirh, corporate recruiter IT. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 5 werkdagen weten of we je uitnodigen voor een vervolg. 
 
Nog vragen? Mail naar Karin van onze frontoffice via: recruitment@ns.nl. 

Heb je liever telefonisch contact? Kijk voor de actuele telefoonnummers op

www.werkenbijns.nl/contact

of stuur een Whatsapp naar Kiran Madarie of Gülcan Zirh, recruiter op 06-12216314 of 06-82347209. We reageren binnen 2 werkdagen op jouw vraag.  

Goed om te weten: 

 • Wij zijn op zoek naar 5 IT-trainees
 • Het traineeship start op 1 september 2022
 • Het maken van een (e-)assessment en een achtergrondonderzoek maken deel uit van de sollicitatieprocedure. 
 • De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats in de periode van 4 tot en met 20 mei via een videogesprek met de recruiter. 
 • De eindselectie dag is op 1 juni 2022. De dag erna maken we bekend welke vijf trainees mogen starten. 
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees 

  hier

  meer.   
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.  

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
36 -
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Stage ICT | Stage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.