in Deventer

Beschrijving

Topicus? Nooit van gehoord… Kan kloppen. We zijn namelijk wat bescheiden, maar ook ambitieus. Dat moet ook wel. Want met ruim 1.000 Topicanen werken we aan oplossingen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. IT-oplossingen waar de Zorg, het Onderwijs, de Financiële sector en het Sociaal Domein écht wat aan hebben. We zorgen daar met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. En jij dus ook, als je afstudeert bij Topicus!

Jouw stageopdracht

Binnen onze richten wij ons op het financiële domein met betrekking tot hypotheek aanvragen en pensioenen. In het team Finance Technisch Beheer, waar jij aan de slag gaat, onderhouden zij de servers van de applicaties die ontwikkeld worden en plaatsen zij releases.

Voor de vele applicaties die bij Topicus Finance gehost worden, moeten certificaten aangevraagd en verlengd worden om de applicaties veilig te ontsluiten naar het internet. Momenteel wordt het aanvragen en verlengen van deze certificaten handmatig gedaan, waardoor er fouten kunnen ontstaan of certificaten te laat worden verlengd. De leverancier waar wij onze certificaten halen, Xolphin, heeft een REST API waarmee certificaten kunnen worden aangevraagd, verlengd en ingetrokken. Zodra de certificaten zijn aangeleverd door Xophin, zullen deze automatisch op onze systemen moeten worden geplaatst en worden gearchiveerd binnen onze digitale kluizen. We zouden dit proces graag automatiseren. Alleen moet hiervoor nog wel onderzoek gedaan. Aan jou de taak om ons hiermee te helpen.

Wat wij zoeken in een afstudeerstagiair(e)

Een enorme drive en interesse in de IT-wereld. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met onze ervaren collegas kunnen wij jouw afstudeeropdracht tot een succes maken. een derde- of vierdejaars hbo-student in de richting informatica of HBO ICT bent;

 • communicatief vaardig bent;
 • overtuigd bent van je eigen expertise;
 • aan de slag wil met Python en Ansible.
Jouw ontwikkeling bij Topicus

Voor jou is deze stage dé manier om kennis te maken met Topicus en jezelf verder te ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Jij maakt zelf je stage tot succes. Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Omdat we meerdere markten bedienen, heb je toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.

What's in it for you?
 • Een vaste plek op ons kantoor in Deventer of Utrecht.
 • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een of zo gemaakt!
 • Een vergoeding van € 500 bruto per maand bij een fulltime verband.
 • Een studentbindingsprogramma: iedere maand een bijeenkomst met alle studenten binnen Topicus.
 • Heersende versgemalen bonenkoffie en pizza's uit onze eigen steenoven.
 • Enorm veel kennis. Ook als afstudeerder schuif je aan bij een , zoals onze eigen conferentie TopiConf, verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
 • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
 • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collega's om jouw afstudeeropdracht tot een succes te maken.

En niet te vergeten: zon 1.000 enthousiaste collega's die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier).

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Deventer
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
29-04-2022

Deventer | Stage ICT | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.