Helaas, deze vacature is niet actief.

FR&R Business & Data Expert (Hay 10) (Amsterdam)

In het... Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten en belangrijke krediet risicomodellen? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten? En wil jij ervaring op doen binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR...

Beschrijving

In het kort

Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten en belangrijke krediet risicomodellen? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten? En wil jij ervaring op doen binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R)? Werk je graag in een dynamisch en multidisciplinair team en wil je de risk modellen en data processen van de bank en FR&R naar een volgend niveau te tillen? Dan is deze functie op het snijvlak van business en data expertise voor jou!

Je werk

Als  Business en Data Expert weet jij hoe de FR&R organisatie eruit ziet. Met de kennis van de business, data en risk modellen lever jij de expertise die nodig is binnen het ABN AMRO Future Model Landscape (FML) programma. Dit programma bestaat uit een aantal stromen waar jij jouw bijdrage aan zult leveren:

 

•    Historical data remediation: (d.w.z. herstellen en optimaliseren van historische data) ten behoeve van het (her)ontwikkelen van diverse krediet risicomodellen. Deze modellen zijn essentieel voor het kunnen inschatten en vastleggen van diverse risk-parameters en hebben daarmee impact op risico/rendement van verstrekte kredieten en de bank als geheel. De modellen dienen te voldoen aan relevante wet- en regelgeving en verschaffen onze client units een passende concurrentiepositie. Je vindt het een uitdaging om deze beide aspecten optimaal in balans te krijgen. Binnen deze werkstroom ligt de focus op het formuleren / uitwerken van werkwijzen om data te verzamelen. Ook het uitvoeren van analyses op belangrijke data elementen is hier onderdeel van;


•    Monitoring: het doorlopend valideren en monitoren van data welke wordt aangewend als input voor diverse krediet risicomodellen. 

 

In jouw functie ben je afwisselend bezig met onder meer data analyse, interpreteren van wet- en regelgeving en procesoptimalisatie. Daarnaast neem je ownership op een van (deel)onderwerpen binnen de hierboven genoemde werkstromen en ben jij hier het aanspreekpunt voor. Binnen het programma werk je nauw samen met afdelingen binnen Risk Management (Risk Modelling, Credit Risk, FR&R, Model Validation) en de relevante client units (zoals Retail & Business Banking en Corporate Banking). Ook coach jij de teamleden en denk je mee over het programma, de activiteiten en de onderliggende planning van de diverse projecten.  Tevens zijn er diverse projecten waarin jouw bijdrage  verwacht wordt, zoals o.a. bij bredere data analyse vraagstukken, vraagstukken vanuit de Europese Centrale Bank en specifieke ‘deep dive’ projecten waarin jouw expertise nodig is voor detailvragen.

Werkomgeving

FR&R is verantwoordelijk voor de hoog-risico kredieten van ABN AMRO en bevindt zich daardoor in een dynamisch omgeving waarbij klantrelaties, het managen van risico’s en het omgaan met in- en externe stakeholders (waaronder toezichthouders, adviseurs en andere onderdelen binnen ABN AMRO) van groot belang is.

 

FR&R stelt zich ten doel om klanten door moeilijke tijden te begeleiden om gezamenlijk waarde te creëren. FR&R heeft als ambitie om gezamenlijk met de klant de financiële en strategische gezondheid van onze klanten te herstellen en tegelijkertijd de verliezen en kapitaalskosten voor ABN AMRO te minimaliseren. Hierbij hebben we ook oog voor onze maatschappelijke rol als bank en spelen we adequaat in op de ontwikkelingen die er spelen in de markt op ons vakgebied.

 

Het Data & Analytics team binnen FR&R vormt en implementeert de strategie om de werkzaamheden van FR&R (financiële herstructurering en uitwinningen) zoveel mogelijk data-driven te maken en daarin te ondersteunen. Data & Analytics realiseert binnen FR&R een ‘data & analytical mindset’ en competenties. De hoofdactiviteiten van Data & Analytics sluiten aan bij de vereisten vanuit de wet- en regelgeving en de strategie van ABN AMRO. 

 

Als Business en Data Expert ben je onderdeel van het Data & Analytics team van FR&R. Het team bestaat thans uit circa 25 personen en is verantwoordelijk voor alle data en analytics gerelateerde activiteiten binnen FR&R. Je wordt onderdeel van de Business & Data Expert Circle. We zijn een nieuw, jong en dynamisch team wat zich kenmerkt door een goede samenwerking. Hierbij staat plezier in ons werk voorop waarbij we enthousiast werken aan alle afwisselende data en analytics activiteiten die de bank versterken. 
 

Je profiel

•    Opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur in een financieel/economische richting
•    Minimaal 6 jaar werkervaring in de financiële sector met zakelijke kredietverlening en risk componenten. Ervaring binnen Financial Restructuring & Recovery of één van de Client Units van Business Banking of Corporate Banking is een pre.  
•    Kennis van en ervaring met kredietsystemen (bijvoorbeeld RAPID, KEM, ACBS, CRAS, DoD en BCDB)
•    Sterke analytische en communicatieve vaardigheden 
•    Ruime ervaring met het verwerken van data in  Excel. Kennis van SQL is een pre.
•    Sterk in schriftelijke en mondelinge presentaties in de Engelse taal 
•    Goede stakeholder manager
•    Je bent kundig op het gebied van data-analyse
•    Je hebt aantoonbare ervaring met het coördineren van en werken aan (deel)onderwerpen binnen een projectgerichte organisatie
•    Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen

Wij bieden

We bieden je een uitdagende functie in een professionele omgeving waarbij je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Hierbij kan je veel kennis opdoen van het financiële vakgebied en je data analytics skills ontwikkelen. Tevens bieden we de mogelijkheid om algemene en (specifieke) data analytics trainingen te volgen. Verder bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden en voordelen:
•    Een goed maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek
•    Een functie die veel ruimte biedt om te groeien en om het beste uit jezelf te halen
•    De mogelijkheid om flexibel te werken
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
•    Een OV-jaarabonnement waarmee je onbeperkt kan reizen 
•    Een goede pensioenregeling
•    Een geweldige organisatie met een fijne werk cultuur
•    Interessant werk en uitdagende projecten
•    Een team dat elkaar graag helpt, aanvult en versterkt

Helaas komen kandidaten zonder Nederlands werkvisum en/of woonachtig in het buitenland niet in aanmerking voor deze positie.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.