Helaas, deze vacature is niet actief.

Online copywriter in Amsterdam

In het... Binnen de Client Unit Personal & Business Banking van ABN AMRO zijn we voor het E-commerce en Engagement team Know Your Client / Data Quality  op zoek naar een Online Copywriter – en Contentmanager. Je... Als Online...

Beschrijving

In het kort

Binnen de Client Unit Personal & Business Banking van ABN AMRO zijn we voor het E-commerce en Engagement team Know Your Client / Data Quality  op zoek naar een Online Copywriter – en Contentmanager.

Je werk

Als Online Copywriter schrijf je eigen digitale content en herschrijf je digital content die is voorbereid door anderen (bijv. product managers, een kennis centrum, reclamebureaus). Je zorgt ervoor dat deze content gemakkelijk gevonden kan worden via externe zoekmachines (Google) en de interne zoekmachine (Enrise).
Je bouwt zelf je eigen pagina’s, emails, en andere berichten formats in de Content Management Systemen (Tridion, Scriptura, en Tripolis). Je gebruikt daarbij een combinatie van je on- en offline klantinzichten en je up-to-date online copywriting skills.
Je schrijft zowel korte als langere teksten voor de eigen website en andere eigen en betaalde online media. Je redigeert teksten van collega copywriters om de kwaliteit van onze content elke dag weer een stapje beter te krijgen.
Jij bent samen, met de andere copywriter, verantwoordelijk voor alle content en klant communicatie rondom KYC en Data Quality trajecten. Denk aan de copy van e-mails en DM’s maar ook content voor op de ABN AMRO website.
Naast het schrijven van copy ben je ook verantwoordelijk voor het bouwen en optimaliseren van webpagina’s in het CMS en bouwen van e-mails. Daarnaast schakel je met interne stakeholders, waaronder legal en compliance om je teksten te verdedigen voor de, soms strenge, richtlijnen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Werkomgeving

Bij Customer Digital Engagement (CDE) bedenken en bouwen we de online winkel van ABN AMRO Retail. Vanuit de overtuiging dat bankieren altijd makkelijker en persoonlijker kan, ontwikkelen we oplossingen die klanten meer regie over hun bankzaken geven. En daar kun jij bij helpen! 

Het E-commerce en Engagement team Know Your Customer is onderdeel van Customer en Digital Experience en binnen de Retail Bank van ABN AMRO.
De verantwoordelijkheid van het E-commerce en Engagement team Know Your Customer is ervoor te zorgen dat we continue in contact blijven met onze klanten om ervoor te zorgen dat de vanuit wetgeving de benodigde klantdata op orde blijft. Dit doen we door het uitvoeren en vragen van periodieke data checks aan al onze Retail klanten.  

Het e-commerce & engagement team KYC is een multidisciplinair team, waarin je alle expertises om je heen hebt om ideeën van A tot Z uit te werken. Denk aan een (digital) marketeer en customer journey specialist, copywriter, optimalisatiespecialist en dataspecialisten. 
Het is een relatief nieuw team binnen een nieuwe discipline die we nog volop aan het bouwen en ontwikkelen zijn. 

Je profiel

Creatief, ondernemend, pragmatisch en exact snappen hoe je klanten online bereikt met jouw content. Ook begrijp je volledig hoe je online verleidt en wat er nodig is voor conversie van bezoeker naar actieve gebruiker. 

Check je profiel:
•    HBO werk- en denkniveau, met minimaal drie jaar ervaring binnen het online domein; 
•    Uitstekende redactionele vaardigheden;
•    Ervaring met copywriting voor zowel on- als offline kanalen; 
•    Minimaal 3 jaar ervaring met online copywriting voor verschillende media in een commerciële e-commerce omgeving.
•    Ervaring en affiniteit met het werken in content management systemen, bij voorkeur met Tridion, Scriptura, en Tripolis. 
•    Vind het leuk om met veel verschillende dingen tegelijk bezig te zijn en kan goed overzicht houden; 
•    Agile mindset
•    Teamplayer
•    Nieuwsgierig 

Wij bieden
  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement 
  • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.