Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Steward in Amsterdam

In het... Heb jij de ambitie om voorop te gaan in de transitie naar een data gedreven bank? Bij ABN AMRO werken we continu aan de versterking van onze data management capabilities en daarvoor zijn we op zoek naar Data Stewards die...

Beschrijving

In het kort

Heb jij de ambitie om voorop te gaan in de transitie naar een data gedreven bank? Bij ABN AMRO werken we continu aan de versterking van onze data management capabilities en daarvoor zijn we op zoek naar Data Stewards die experts zijn of willen worden op het gebied van data (management) en zorgdragen dat data sets fit for purpose zijn.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! 

Als Data Steward help je bij het beheren van data (sets) namens en in het beste belang van Data Owners binnen Corporate & Institutional Banking (CIB) én Commercial Banking (CB), in nauwe samenwerking met je stakeholders binnen CIB en CB alsmede binnen ABN AMRO. 

Afhankelijk van je opleiding en werkervaring wordt je schaalindeling bepaald.

Je werk

De afdeling Corporate Data Governance (CDG) beheert het datalandschap van de business lines Corporate & Institutional Banking (CIB) en Commercial Banking (CB). Dit zijn de business lines die verantwoordelijk zijn voor onze grootzakelijke en MKB klanten zowel nationaal als internationaal in termen van beschikbaarheid en kwaliteit van informatie, en draagt zo bij aan het profiel vaneen data gedreven organisatie.

Als Data Steward geef je advies en ondersteuning bij het uitvoeren van datamanagement activiteiten voor de Data Owners en Data Users van deze data binnen onze business lines. Je zorgt ervoor dat je continu de datakwaliteit verhoogt met als doel data die “fit for purpose” is, zowel voor de bank als voor onze klanten en data users (e.g., ECB, Risk, Finance en Portfolio Management). Je werkt intensief samen met de Data Owner, andere Data Stewards en collega’s ie experts zijn van de inhoud van de data. Je deelt je kennis en ervaring met hun over de verschillende data, zoals architectuur, kwaliteit, modellering en ontwerpen van data, als ook de data uitwisseling en -beveiliging, metagegevens en referentie- en masterdatabeheer. Je hoeft inhoudelijk geen expert te zijn, maar weet goed wat er gedaan moet worden en welke stakeholders je daarvoor moet betrekken om data fit for purpose te maken.  Je begrijpt het belang van databeheer en data governance als geen ander en je kunt jouw afdeling en de Data Owner goed ondersteunen bij het toepassen van de centraal beschikbare databeheeractiviteiten, -oplossingen, -methoden, -technieken en -hulpmiddelen. Als Data Steward wordt je functioneel toegewezen aan een dataset en de eigenaar van die dataset, om hem/haar te ondersteunen met kennis over het belang van verschillende data management processen en oplossingen, en de juiste toepassing daarvan.

Werkomgeving

Je werkt in Amsterdam binnen de afdeling Corporate Data Office, een subafdeling van CIB Process & Control, die verantwoordelijk is voor de planning en uitvoering van beleid, processen en projecten met betrekking tot gegevens- en informatiestromen binnen CIB en CB in Nederland en in het buitenland. Hieronder vallen onze dochtermaatschappijen en internationale kantoren. We werken in teams die verantwoordelijk zijn voor een combinatie van datasets, de Data Steward Teams. Er zijn drie data steward teams: (i) Klant data, (ii) Krediet data en (iii) Transactie en Markets data.

Je profiel

Je bent een self-starter / initiator met goede sociale vaardigheden. Je werkt samen en sluit je aan bij je stakeholders binnen maar ook buiten CIB en CB. 
Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden en je weet wat er gaande is in je directe werkomgeving en in de rest van de organisatie. Door samen te werken binnen je afdeling, met de Data Owner en kennis experts in andere afdelingen, ben je in staat om de organisatie te veranderen. Je begrijpt het bedrijf en kunt, indien noodzakelijk, ondersteuning bieden in begrijpelijke, niet-technische taal. 

Je hebt: 
•    Ten minste een HBO economische opleiding of HBO werk- en denkniveau verkregen door enige jaren werkervaring op het gebied van Datamanagement, Finance, Ris of in de commerciële organisatie 
•    (Enige) werkervaring op het gebied van gegevensbeheer 
•    Affiniteit met het toepassen van datamanagement en data-analyse 
•    Affiniteit met de financiële sector 
•    Sterk analytische vaardigheden 
•    Interesse en wil om data management skills op te doen en te gaan gebruiken 

Je hebt kennis van: 
•    Data (quality issue) management processen en data governance (en/of bent leergierig om hier meer over te gaan leren en toe te gaan passen)
•    Gebruik en toepassing van data, bijvoorbeeld voor data quality issue management, bij de business, of in rapportages, modellen, systemen, etc.
•    Agile en projectmatig werken 

En verder: 
•    Heb je affiniteit met de financiële sector 
•    Ben je goed in het opbouwen en onderhouden van relaties met belanghebbenden 
•    Ben je gericht op samenwerking, innovatie en het bereiken van doelen 
•    Neem je verantwoordelijkheid, ben je zelf organiserend en initiatiefrijk 
•    Beheers je zowel het Nederlands als het Engels goed in woord en geschrift. 
•    Weet je anderen te inspireren en motiveren op basis van je kennis en ervaring.
•    Ben je een teamspeler, met een gezonde dosis humor 

Wij bieden

Data Management is nog volop in ontwikkeling. Je kunt hier dus een belangrijk aandeel in hebben. 

Wij bieden je de mogelijkheid om nog beter te worden in je vak, binnen een grote organisatie. Wij bieden je de vrijheid om uit te blinken in wat je doet en om jezelf verder te ontwikkelen. Er is veel ruimte om te groeien. Wij bieden een uitdagende baan en jij bent direct verantwoordelijk voor je eigen successen. We stimuleren elke gelegenheid om aan persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingen te werken om je professionele kennis bij te houden. 

•    Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien 
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven 
•    Een markt conform bruto maandsalaris 
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen 
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar 
•    Een OV-jaarabonnement
•    Een goede pensioenregeling 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.