Helaas, deze vacature is niet actief.

Teamlead Security Insights &Tower in Amstelveen

In het... Als Teamlead Insights & Tower geef je leiding aan drie verschillende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het creëren van specifieke security inzichten, niet alleen voor de interne CISO organisatie maar voor heel ABN...

Beschrijving

In het kort

Als Teamlead Insights & Tower geef je leiding aan drie verschillende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het creëren van specifieke security inzichten, niet alleen voor de interne CISO organisatie maar voor heel ABN AMRO. Ook bieden ze (technische) ondersteuning aan de development teams om kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur op te lossen. Hiernaast ben je verantwoordelijke voor de coördinatie en aansturing van de ‘Security Tower’. Deze draagt zorg voor het algehele overzicht voor de bank op het gebied van security en komt met concrete voorstellen om specifieke, soms urgente, problemen op te lossen. 

Dankzij het overzicht dat jouw teams leveren, kunnen het management en de DevOps teams bepalen hoe volwassen ze zijn op het gebied van security en waar nog werk aan de spreekwoordelijke winkel is. Ook kunnen dankzij de verkregen inzichten de security producten en diensten van CISO verbeterd worden. Kortom; je bent medeverantwoordelijk voor de veiligheid van onze klanten, medewerkers en de maatschappij. Samen maken we de bank veiliger! 

Je werk

Als Teamlead Insights & Tower werk je in een steeds sneller veranderende omgeving. Daarom zal je in samenwerking met jouw teams proactief de impact van nieuwe wet- en regelgeving, security dreigingen en technologieën moeten doorgronden en het team, de processen en diensten van CISO tijdig hierop voorbereiden. Denk aan de transitie naar een DevOps way of working, migraties naar de Azure public cloud, aan compliance met GDPR en Schrems II of incidenten zoals Log4J. De complexiteit van de functie zit in een aantal factoren:
•    De juiste afweging maken tussen kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening en tijdig en adequaat inspelen op plotselinge bijzondere omstandigheden (bijv. security-incidenten).
•    Onze diensten moeten voldoen aan wet- en regelgeving in alle landen waar ABN AMRO actief is
•    Stakeholdermanagement richting DevOps teams, Capability owners, Product Owners, Grid Owners binnen en buiten CISO en het CISO MT. 
•    Verantwoordelijk voor de groei en coaching van circa 25 inhoudelijke security- en data experts en Product Owners. 

Dit doe je natuurlijk niet alleen, je werkt samen met je teams die bestaan uit data scientists en -analysten, security engineers en hun Product Owners. Hierbij zorg je dat de activiteiten die de teams uitvoeren in lijn liggen met de strategische kaders die je vanuit het management hebt meegekregen en weet je de Product Owners te prikkelen en stimuleren om tot de juiste prioriteiten te komen. 

Werkomgeving

Je gaat aan de slag binnen de afdeling Technology & Engineering (T&E). Samen met 60 andere collega’s zorg je ervoor dat de medewerkers van de bank weten hoe zij de bank zelf veilig kunnen houden. Dit gebeurt in de vorm van advies, kennis, training en in het verbeteren van de producten en diensten van de rest van de Corporate Information Security Office (CISO). 

De afdeling CISO, waarbinnen T&E valt is ongeveer 440 man sterk en is verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van de bank. Van hiërarchie merk je weinig, we klaren onze klussen samen. Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden en helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging. 

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Je profiel

•    Hbo/Wo werk- en denkniveau met 5-10 jaar relevante werkervaring, waarvan bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring in een managementfunctie, en minimaal 5 jaar ervaring in de IT-dienstverlening.
•    Kennis van data science/analyse en bij voorkeur information security 
•    Kennis van HR- en business processen, planning & control, risicobeheersing, contractmanagement etc.
•    Kennis van de financiële dienstverlening en de banksector.
•    Kennis van bedrijfskundige principes en de werking van complexe organisaties.
•    Kennis van en ervaring met acteren in een (multi-vendor) IT-outsourced omgeving.
•    Kennis van relevante applicaties en infrastructuur in het aandachtsgebied.

Wij bieden

…de kans om binnen deze grote organisatie nóg beter te worden in je vak. Gaat jouw hart sneller kloppen van de combinatie security en data en wil je meehelpen de organisatie en strategie van informatiebeveiliging te optimaliseren? Dan is CISO dé werkplek waar je nooit raakt uitgeleerd. 
ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast krijg je een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits. Hiermee kun je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden bepalen. Wij bieden je:
•    De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
•    Tools om fit & vitaal te blijven
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
•    Een brede selectie aan trainingen en cursussen. 
•    Een goede pensioenregeling
•    Een internetvergoeding van EUR 25,- per maand en een thuiswerkvergoeding van EUR 2,- per thuiswerkdag
•    Benodigdheden om thuis te werken, denk aan bureau, beeldscherm e.d. 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amstelveen
Dienstverbanden
Stage

Amstelveen | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.