Helaas, deze vacature is niet actief.

Financial Solutions Specialist III in Amsterdam

In het... In je werk ben je gericht op samenwerken en veranderen. Als het nodig is, ben jij goed in staat knopen door te hakken. Daarnaast kun jij uitstekend onderhandelen en ben je je steeds bewust van mogelijke risico’s.   Ben jij...

Beschrijving

In het kort

In je werk ben je gericht op samenwerken en veranderen. Als het nodig is, ben jij goed in staat knopen door te hakken. Daarnaast kun jij uitstekend onderhandelen en ben je je steeds bewust van mogelijke risico’s.

 

Ben jij onze nieuwe collega die klanten door moeilijke tijden heen kan helpen? Ben je in staat samen met je zelforganiserende collega-specialisten de Recovery portefeuille van de bank te beheren? Met dit team beperk of voorkom je verliezen, houd je oog voor de belangen van de klant en bewaak je het imago van de Bank zo goed mogelijk. Jij ziet het als een uitdaging om het vermogen tot zelforganisatie naar een hoger niveau te brengen en draagt actief bij aan de ontwikkeling van het team. Je hebt goede ideeën over ‘de draai naar digitaal’ en hoe we zaken meer datagedreven kunnen afwikkelen. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd.

Je werk

In een gemiddelde werkweek onderhoud je contacten en onderhandel je met klanten, curatoren en andere betrokkenen als taxateurs en adviseurs. Dit kan zowel vanuit huis, kantoor als op locatie bij de betrokken partij. Je zorgt voor een efficiënte afwikkeling van het krediet en houdt daarbij rekening met de belangen van de klant en die van de bank. Naast het uitzetten van diverse acties, zoals taxatie opdrachten, zorg je ervoor dat het kredietbeheer op orde is. Ook draai je mee in diverse bankbrede projecten. Deze projecten zijn gericht op de klant, op nieuwe wet- en regelgeving, en op de ontwikkeling van het team. We zoeken iemand die op een natuurlijke wijze collega’s binnen en buiten de afdeling Recovery met elkaar kan verbinden. Die betrokken is bij de ontwikkeling van het team en het goede voorbeeld geeft als het gaat om feedback geven en ontvangen, verantwoordelijkheid nemen en open communicatie.

 

Bij de afwikkeling beoordeel en behandel je de overgedragen zakelijk en particuliere kredietrelaties en schat het kredietrisico voor de bank in, binnen de beleidslijnen van FR&R, om deze risico’s te beperken of te voorkomen. Je bespreekt samen met een relatieverantwoordelijke en/of een Recovery collega en de cliënt de ontstane situatie en voert een cliëntanalyse uit. Naar aanleiding van de gesprekken en bepaalde acties stel je een behandelplan op, waarbij je streeft naar een zodanige afwikkeling van het krediet dat het verlies wordt beperkt. Je voert het behandelplan uit, binnen de gemaakte afspraken met de cliënt en andere betrokken partijen, zodat het krediet en de zekerheden op een voor de bank zo gunstig mogelijke wijze geïnd worden.

Werkomgeving

Recovery maakt deel uit van Financial Restructuring & Recovery (FR&R), onderdeel binnen Risk Management (RM). FR&R neemt voor zakelijke en particuliere cliënten met een verhoogd risico de kredietverantwoordelijkheid over (na besluit daartoe binnen het vigerende delegatiemodel van de betreffende Business). De afdeling Recovery beëindigt de kredietrelatie en zorgt voor de Debt recovery van het Non Performing Exposure (NPE) binnen ABN AMRO in gone concern situatie. Dat kan zowel  binnen als buiten faillissement.

 

De afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R) telt ongeveer 200 medewerkers (waarvan ca 50 bij het onderdeel Recovery&Operations): enthousiaste mannen en vrouwen tussen de 23 en 65 jaar, met verschillende achtergronden en nationaliteiten.

Je profiel

Je bent een serieuze gesprekspartner en je verliest het belang van de klant niet uit het oog. Binnen het team werk je enthousiast samen met anderen en deel je proactief jouw kennis. Je staat open voor verandering. Je neemt makkelijk initiatief en bent in staat om verantwoordelijkheid te nemen.

Wij hebben voorkeur voor een kandidaat met kennis van Insolventierecht. Voor deze vacature zoeken we een kandidaat met kennis van de agrarische sector.

 

 • Je hebt kennis van bedrijfseconomie op minimaal HBO niveau.
 • Je weet alles van kredietverlening, risicoanalyse, risicomanagement, financieringsleer, fiscale en juridische begrippen, financiële dienstverlening aan corporate clients/adviesklanten voor het bankbedrijf.
 • Je hebt inhoudelijke kennis en ervaring in de agrarische sector.
 • Je hebt ervaring met klantgesprekken en onderhandelingen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal mondeling en schriftelijk uitstekend.
 • Daarnaast ben je bekend met kredietvormen en de rol van de bank in de bedrijfsvoering van de corporate clients en adviesklanten, het beleid voor Restructuring en Recovery, het kredietverlenings- en accountmanagementproces en compliance richtlijnen van de Bank.
 • Je kunt projectmatig werken.

 

Wij bieden

We bieden je een uitdagende functie in een veranderende en professionele omgeving waarbij je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Hierbij kun je je kennis op vele terreinen verbreden en kun je je energie goed kwijt in uitdagend werk. We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en bieden je daarom mooie opleidings- en doorgroeimogelijkheden:

 

 • Wij bieden je de mogelijkheid om op onze kosten een postdoctorale Insolventie opleiding te volgen.
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.