Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Analyst Commercial Lending in Amsterdam

In het... Wil jij ons helpen ondernemers in staat te stellen impact te maken in de samenleving? Als onderdeel van een multidisciplinair team ben je verantwoordelijk voor het beheren en verfijnen van de systemen en processen ondersteunend...

Beschrijving

In het kort

Wil jij ons helpen ondernemers in staat te stellen impact te maken in de samenleving? Als onderdeel van een multidisciplinair team ben je verantwoordelijk voor het beheren en verfijnen van de systemen en processen ondersteunend aan de klantreis voor kredieten. Ben jij de drijvende kracht om onze kredietprocessen opnieuw vorm te geven voor de toekomst? Wat zie jij als volgende stap? Werk aan het maken van impact voor ondernemers en ontwikkel jezelf professioneel en persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal!

Jouw werk

Jij bent, samen met andere collega’s van Current Program Lending, verantwoordelijk voor onderhoud en ontwikkeling van onze gestandaardiseerde zakelijke kredietproducten met bijbehorende processen en systemen. Jij identificeert de business wensen en vertaalt deze naar succesvolle (IT) oplossingen:

 • Analyseren van bedrijfsprocessen, informatiestromen, gebruiker- en systeemvereisten;
 • Vertalen van learnings uit customer journeys en employee journeys naar procesverbeteringen en aanpassingen;
 • Product roadmap plannen vertalen naar concrete user stories door het identificeren en prioriteren van technische en functionele eisen inclusief een toetsing aan interne en externe regelgeving;
 • Visualiseren en documenteren van bedrijfsprocessen ten behoeve van diverse stakeholders;
 • Het ontwikkelteam helpen om kwaliteit te leveren door mee te werken aan het testontwerp en de gebruikersacceptatietest en het uiteindelijk ondersteunen van de implementatie.
   

De Program Lending zakelijke kredietportefeuille is van strategisch belang voor de bank. Hierdoor ben je de linking pin in veel processen. Je werkt in een multidisciplinair projectteam met IT-ers en andere business analisten, en werkt nauw samen met Customer Experience, Operations, Product Owners, Credit Risk, Legal en Compliance.

Jouw werkomgeving

Je maakt onderdeel uit van het Current Program Lending team, binnen de afdeling Corporate Credits. Binnen onze afdeling streven we naar eenvoudigere, snellere (en dus digitale) processen om de dagelijkse beleving van onze klanten en medewerkers echt te verbeteren. Waarbij we onze dienstverlening op het gebied van kredieten opnieuw willen uitvinden om relevant te blijven voor ondernemers in een snel veranderende wereld. Binnen Corporate Credits willen we verder gaan dan traditioneel bankieren en vragen om meer data gestuurde - en geïntegreerde oplossingen met externe partners. Door samen te werken met onze challenger bank New10 kunnen we profiteren van de ervaringen van een digital native bank. Het is een uitdagende wereld die vraagt om een ondernemende houding en een lerende mentaliteit.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om bij de transformatie van onze bedrijfsprocessen jouw analytische vaardigheden in te zetten. Je neemt verantwoordelijkheid en bent in staat om de stappen te identificeren en uit te voeren die nodig zijn om bedrijfsprocessen te verbeteren. Je bent een verbinder, bouwt bruggen en brengt anderen samen.

Jouw profiel:

 • Wo werk- en denkniveau;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Sterk in het analyseren en structureren van complexe problemen, het identificeren van oplossingsrichtingen en het overtuigend en gestructureerd presenteren van jouw advies;
 • Ervaring met het vertalen van product roadmap-features naar concrete user stories;
 • Ervaring in stakeholdermanagement en het presenteren van voorstellen aan het senior management;
 • Klantgericht, ervaring met het optimaliseren van klantprocessen;
 • Kennis en ervaring van (zakelijke) kredieten, waarbij je de vertaalslag naar ICT (functioneel) kan maken.
Wij bieden

Je komt te werken een vitaal onderdeel van de bank met impact op de p&l; kredieten! Wij leren graag van jouw ervaringen en jouw visie op onze uitdagingen. We bieden je de mogelijkheid om te werken in een dynamische werkomgeving met oog voor jouw vitaliteit, waar ruimte is voor groei binnen en buiten je vakgebied, afhankelijk van jouw ambities en drijfveren.
Salarisindicatie: Eur. 55k - 77k all-in bruto per jaar o.b.v. 40 uur per week. Daarnaast bieden wij o.a. een persoonlijk ontwikkelbudget van Eur. 1.000 per jaar en een goede pensioenregeling.

Geïnteresseerd?

Klinkt deze uitdaging interessant? Wij ontvangen je sollicitatie graag online. Neem voor meer informatie contact op met Emiel Schoonderwoerd, Lead Product Owner Current Program Lending, via of 06-30180016.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.