Helaas, deze vacature is niet actief.

Jr Relatiemanager Commercial Banking Clients Transport & Logistiek (m/v) in Rotterdam

In het... Als Junior Relatiemanager draai je actief mee in een client-serviceteam. Je ondersteunt verschillende relatiemanagers binnen je sector en werkt daarin deels zelfstandig. Samen werk je aan een optimalisatie van...

Beschrijving

In het kort

Als Junior Relatiemanager draai je actief mee in een client-serviceteam. Je ondersteunt verschillende relatiemanagers binnen je sector en werkt daarin deels zelfstandig. Samen werk je aan een optimalisatie van de resultaten van de portefeuille en individuele klanten. Je streven is om een duurzame, lange termijn relatie met onze klanten aan te gaan. Hun belangen staan centraal, maar deze moet je wel zorgvuldig afwegen tegen die van de bank en verschillende betrokken stakeholders.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent bovenal verantwoordelijk voor de klant. Dit komt tot uiting door de inhoudelijke ondersteuning van de relatiemanagers binnen je sector. In deze rol draai je mee in het client service team. Je hebt geen eigen portefeuille maar voert wel zelfstandig taken uit binnen de portefeuilles van de Relatiemanagers binnen de sector waarvoor je werkt. Tegelijkertijd hou je je bezig met het (verder) uitbouwen van de sectorale portefeuille. Dit gebeurt o.a. door het acquireren van nieuwe klanten en cross- en deepsell bij bestaande klanten. Dagelijks ben je, samen met de relatiemanagers bezig met (het verbeteren van) de klanttevredenheid, rendement, risicobeheer, en marktaandeel van de portefeuille. Je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt en begrijpt wat deze gebeurtenissen voor invloed hebben op de sector, de klanten en de bank. Tijdens deze werkzaamheden werk je actief aan het vergroten van je (sectorale) kennis, de sector manager en je collega’s ondersteunen je hier actief bij!

Werkomgeving

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. Binnen Corporate Banking, richt Commercial Banking zich op organisaties met een omzet tussen de EUR 20 en 100 miljoen. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. Ons servicemodel: persoonlijk contact, lange termijn relaties en 24/7 digitaal.

Je maakt onderdeel uit van het Logistieke team binnen de sector Transport & Logistiek. Dit team opereert vanuit Rotterdam, maar er zijn ook locaties in Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. De afdeling bestaat uit junior en senior relatiemanagers; binnen het CST werk je samen met onder meer financieringsspecialisten. Je krijgt ondersteuning van een sectoraal team van assistent relatiemanagers en rapporteert aan de sector manager T&L. In je team zitten zo’n 10 collega’s, waarmee je agile samenwerkt.

Het is belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten én collega’s. Om deze betrokkenheid te laten zien, ga je regelmatig pro-actief (online) bij klanten langs. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten.

De sector Transport & Logistiek kenmerkt zich door de dynamiek van de wereldhandel. De sector staat aan de vooravond van grote veranderingen tav m.n. duurzaamheid en digitalisering. Als JRM ga je samen met de Relatie Manager hierover het (strategisch) gesprek aan met de klant, en waar nodig betrek je de collega’s van de Sustainable Finance Desk, de Groenbank en Subsidie Advies.

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je durft je mening te geven. Door na te denken over de ontwikkelingen in de (financiële) wereld help je mee een visie voor je klanten te ontwikkelen.
 

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar ervaring in een commerciële functie;
 • Je hebt kennis van financieel management, zakelijke bancaire dienstverlening en de nationale zakelijke markt en wet en regelgeving;
 • Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in jouw dagelijks leven;
 • Je hebt ervaring en kennis inzake de behandeling van financieringsconstructies;
 • Je hebt kennis van commerciële processen en -technieken, klantenprofielen, het kunnen herkennen en benutten van kansen;
 • Je bent bekend met methoden van risico-inschatting en de relevante juridische, fiscale en bedrijfseconomische begrippen; 
 • Het is een pré wanneer je affiniteit hebt met Logistiek in het algemeen.
Wij bieden

Een greep uit onze arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te ontwikkelen en groeien;
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven;
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Een OV-jaarabonnement, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen Nederland;
 • Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Rotterdam
Dienstverbanden
Stage

Rotterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.