Helaas, deze vacature is niet actief.

Datamanagement & Interne Controle Specialist(e) in Amersfoort

In het... Ben jij een echte regelaar die energie krijgt van data en proces (onderzoeks)vraagstukken en in teamverband resultaten wil behalen? Ben jij een starter die affiniteit heeft met data en interne controle? Wil je werken in een...

Beschrijving

In het kort

Ben jij een echte regelaar die energie krijgt van data en proces (onderzoeks)vraagstukken en in teamverband resultaten wil behalen? Ben jij een starter die affiniteit heeft met data en interne controle? Wil je werken in een complexe data-omgeving binnen het Finance & Risk landschap van ABN AMRO Hypotheken? Dan is de Datamanagement & Interne Controle Specialist functie binnen de afdeling Finance & Risk Information Services in Amersfoort zeker een interessante functie voor jou!

De werkzaamheden betreffen onder andere: 
•    Het volgen en uitdragen van intern beleid,
•    Gespreken met stakeholders binnen Finance en Risk over de opzet van hun processen en controles 
•    Het uitdragen van data awareness, data ethiek, data verantwoording, data analyse en het uitzetten van oplossingen c.q. data beleid naar andere medewerkers. 

Daarnaast omvat het werk het monitoren dat afspraken rondom data access, data sharing en data herkomst (lineage) worden nagekomen en dat het data kwaliteits (data quality) proces wordt nageleefd binnen de afdelingen Finance en Risk van Hypotheken. De afdeling draagt bij aan en, indien noodzakelijk, trekt initiatieven gericht op het voldoen van wet en regelgeving en het beheersen van de processen binnen Finance en Risk Hypotheken. Daarnaast begeleiden wij interne- en externe toezichthouders. Het team voert incident, risico, controle en datakwaliteit analyses uit en draagt oplossingen aan. Tevens monitort het team de opvolging hiervan.

Je werk

De Business expert - Datamanagement & Interne Controle medewerker valt onder de afdeling Finance & Risk Information Services, maar acteert binnen geheel Finance en Risk afdelingen van Hypotheken en kent de daarbij belangrijke processen. Je onderzoekt proces en data incidenten en erkent risico’s die de kwaliteit van het rapportageproces in gevaar brengt. Om deze risico’s te mitigeren ontwerpt de afdeling tools en bepaalt richtlijnen en verhoogt awareness.

De Datamanagement medewerker ontwerpt producten om de kwaliteit te monitoren, zoals een:

 • Control framework, 
 • Data consistentie controles (Datakwaliteit)
 • Dashboards

 

Dit doet de Datamanagement & IC medewerker in nauwe samenwerking andere teams binnen Finance & Risk. De medewerker draagt o.a. via kennisdeling sessies de werkzaamheden en richtlijnen van de afdeling uit. Je start met het ondersteunen en uitbreiden van het internal control proces, het opdoen van kennis van het hypotheeklandschap, waarna je verder kan ontwikkelen in de overige werkgebieden van Datamanagement.

Werkomgeving

De gehele Finance en Risk afdeling bestaat uit ongeveer 150 medewerkers waarbij de sfeer als bruisend en informeel te kenmerken is. 

De afdeling Datamanagement kent 6 specialisten met diverse achtergronden en specialismes. De Datamanagement & IC medewerkers hebben kennis op het gebied van Datamanagement, processen, internal control, datakwaliteit, data / risico analyse, ondersteund in de inzage en handhaving rondom wet en regelgeving vraagstukken, onderzoekt en meldt indien nodige belangrijke incidenten.
Ieder heeft zijn eigen specialisme, maar is wel op meerdere gebieden inzetbaar. Datamanagement acteert onafhankelijk binnen Finance & Risk Information Services.

Wij zijn een team met unieke mensen vanuit verschillende achtergronden, leeftijden en een goede mix van mannen en vrouwen. De voertaal is Nederlands, maar ook een goed begrip van Engels is een vereiste.

Je profiel

Je bent gedreven, creatief, resultaatgericht en communicatief sterk. Je houdt van resultaat behalen dat veel waarde toevoegt aan de kwaliteit van sturing van ABN AMRO Hypotheken. Je kan goed overzicht bewaren en complexe zaken makkelijk uitleggen. Je kan met zowel de business als de Business Intelligence medewerkers goed samenwerken en communiceren.

Verder vragen wij het volgende van je:

 • Minimaal een afgeronde Bachelor opleiding;
 • Kennis van Datamanagement (DMBOK)
 • Kennis van Finance en Risk 
 • Ervaring met Processen en Internal Control activiteiten is een pré
 • Kennis van en ervaring met datamanagement taal en tools (SQL, ETL)
 • Kennis van data architectuur en datawarehouse concepten is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (beiden een must have)
Wij bieden

Bij Finance & Risk Information Services bieden wij een professionele, collegiale werkomgeving met veel uitdaging en ontwikkelmogelijkheden. Als starter begeleiden wij jou bij de eerste stap(pen) in je carriere. Dit doe je onder andere door learning on de job maar ook door het opdoen van meer en relevante kennis. Wij bieden je verder:

 • Wij bieden je veel ruimte om te groeien en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen
 • We bieden goede faciliteiten voor flexibel werken vanuit huis. 
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.