Helaas, deze vacature is niet actief.

Strategy Consultant in Amsterdam / Amersfoort

In het... Ben jij sterk in het structureren van een probleem, het bouwen van een (strategisch) advies en kun je dit vervolgens overtuigend implementeren? Heb je de ambitie om tastbare resultaten te boeken en jezelf...

Beschrijving

In het kort

Ben jij sterk in het structureren van een probleem, het bouwen van een (strategisch) advies en kun je dit vervolgens overtuigend implementeren? Heb je de ambitie om tastbare resultaten te boeken en jezelf verder te ontwikkelen? Lees dan snel verder hoe je jouw ambitie binnen ABN AMRO Bank kan waar maken.

 

Het team waarin je komt te werken, wordt ingezet op het moment dat er interventie, advies, structuur of extra capaciteit nodig is op urgente onderwerpen binnen het thema detecting financial crime. Dit team draagt zorg voor hoge kwaliteit en tijdige oplevering van deze onderwerpen. In samenspraak met het MT ziet dit team erop toe dat de juiste prioritering wordt gemaakt op de verschillende urgente onderwerpen. Stakeholder management, quality assurance en advisering zijn key elementen van dit team.

In de functie van Strategy Consultant indiceer, initieer en realiseer je veranderingen. Klein en groot; complex en eenvoudig; op de harde en op de zachte kant. Altijd met impact en altijd door denken en doen te combineren. Hiermee draag je bij aan een optimale dienstverlening voor klant én organisatie, waardoor wij onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ kunnen realiseren.

Je werk

Hoe ziet jouw dag eruit? 
Geen dag is hetzelfde, je rol en input zal iedere keer anders zijn. Van initiëren, tot implementeren en evalueren; jij doet het allemaal! Over het algemeen volg je de trends en ontwikkelingen op de voet, zowel binnen als buiten de bank. Je vertaalt deze naar de strategische doelstellingen en vervolgens naar concrete adviezen voor een betere organisatie. Je werkt in wisselende samenstellingen binnen een project team aan zeer uiteenlopende onderwerpen. 

Het kan gaan om het initiëren, structureren en of neerzetten van een groot veranderprogramma binnen ABN AMRO, het bouwen van een visie voor een afdeling of het ondersteunen van het management team  bij het prioriteren van hun projectenportfolio. De ene keer trek je de kar als initiatiefleider, op andere momenten draai je mee in het project van een Program Lead. Alles met het doel om de organisatie te helpen moeilijke keuzes te maken, complexe implementaties thuis te brengen en iedereen achter een gedeelde visie te krijgen. Tegelijkertijd ben je kritisch op jezelf en op de punten waarop je jezelf nog zou willen/moeten ontwikkelen. Je pakt daar (samen met je teamgenoten) zelf het heft in handen. De middelen zijn er in ruime mate, jij bepaalt wat je daar mee doet.

Werkomgeving

Het team waarin je komt te werken bestaat uit ca 10 collega’s (consultants en program leads), merendeels jonge ambitieuze mensen die door samenwerking en van elkaar te leren het beste resultaat willen neerzetten. Je rapporteert aan de Grip & Acceleratie Lead, lid van het MT DFC Oversight. De totale organisatie bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines waar je intensief contact mee zult hebben, verspreid over Nederland. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. 

Je profiel

Je hebt ervaring als (senior) consultant in diverse verandertrajecten. Complexe zaken weet je te structureren en eenvoudig uit te leggen. Het verbeterpotentieel baseer je op basis van zelf uitgevoerde (korte) analyses. Je neemt initiatief, bent kritisch, houdt een rechte rug en durft buiten de gegeven kaders te denken. Naast het opstellen van een verbeterplan, heb je ook ervaring met het daadwerkelijk implementeren en verzilveren van het potentieel, waarbij je de borging uiteraard niet vergeet. Je stakeholders staan niet voor verrassingen omdat je regelmatig met hen afstemming zoekt. Maar bovenal heb je de ambitie om in een grote en complexe organisatie tastbare resultaten te boeken.

Komt je ervaring overeen met de eisen?
•    Afgeronde WO opleiding;
•    Minimaal 3 jaar werkervaring als (senior) consultant, management consultant of vergelijkbaar;
•    Bewezen consultancy trajecten;
•    Je weet complexe zaken eenvoudig uit te leggen door middel van storyboarding;
•    Optioneel: Lean (Six Sigma);
•    Strategy consulting, Management consulting

Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie.

Daarnaast bieden wij:
•    Je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven;
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
•    Een OV-jaarabonnement;
•    Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam / Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.