Helaas, deze vacature is niet actief.

Legal Reward Consultant in Amsterdam

In het... Wil jij het recht praktisch toepassen in de sterk veranderende bankensector waarin wet- en regelgeving een belangrijke rol speelt? En vind je het belangrijk te werken in een professionele en collegiale omgeving?

Beschrijving

In het kort

Wil jij het recht praktisch toepassen in de sterk veranderende bankensector waarin wet- en regelgeving een belangrijke rol speelt? En vind je het belangrijk te werken in een professionele en collegiale omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!
 

Je werk

Je werk is afwisselend. Het ene moment ben je bezig met (individuele) specifieke arbeidsrechtelijke- of beloningsvraagstukken voor “boven CAO” medewerkers, het andere moment met het analyseren en implementeren van (nieuwe) bankbrede beloningswetgeving. Je bekijkt alle voorgelegde kwesties in ieder geval niet alleen door een juridische bril, maar je toetst kwesties ook aan fatsoensnormen en andere situaties binnen de bank. Je werkzaamheden zijn dus zowel  juridisch als  reward-gerelateerd. Je werkt in je rol veel samen met collega’s binnen (Executive) Reward & Legislation, maar ook met collega’s breder binnen Reward, Talentmanagement, Executive Recruitment, Legal en het Corporate Office.
 

Werkomgeving

Je zult werkzaam zijn in het team (Executive) Reward & Legislation, onderdeel van het Reward-team binnen HR. Het team bestaat uit 3 specialisten en 3 medewerkers ter ondersteuning. We houden ons bezig met de implementatie van het (bankbrede) beloningsbeleid van ABN AMRO binnen de kaders van de relevante wet- en regelgeving, de hieraan gerelateerde corporate governance en het arbeidsrecht voor de Executive Board en de “boven-CAO”-medewerkers. Als team zijn we  verantwoordelijk voor een juiste interpretatie en  implementatie van beloningswetgeving in (bankbreed) beleid en processen. Daarnaast zijn we een belangrijke adviseur in specifieke (individuele) belonings- en arbeidsrechtelijke situaties voor de ExBo en de zogenaamde “boven CAO”-medewerkers,  We draaien ook geregeld mee als specialist in M&A- en bankbrede projecten en schrijven jaarlijks het beloningsverslag, dat onderdeel is van het jaarverslag van de bank.

We zijn een ambitieus team, waar hard gewerkt maar ook gelachen wordt. We voelen ons verbonden met de bank en haar klanten, maar ook met onze directe collega's. We werken hard, maar zorgen ook voor balans. 

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. Wij willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.
 

Je profiel

Je bent jurist met als specialisatie arbeidsrecht en hebt minimaal affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van beloningsbeleid voor de financiële sector. Heb je nog niet voldoende kennis van beloningsbeleid? Dan leren we je die graag. Daarnaast heb je in dit werkgebied een aantal jaren ervaring, bij voorkeur in het bedrijfsleven of de advocatuur. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en overtuigingskracht. Ook uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed inzicht in arbeidsverhoudingen zijn onontbeerlijk, evenals een onafhankelijke instelling en een rechtvaardige oordeelsvorming. Je bent daarnaast praktisch en schakelt makkelijk met collega’s op alle niveaus binnen de organisatie. 
 

 

Kennis
 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht;
 • Je hebt kennis van het Nederlandse arbeidsrecht en bij voorkeur ook van wet- en regelgeving op het gebied van beloningsbeleid voor de financiële sector. Als je al de post-academische PALA/Grotius hebt gedaan, heb je een streepje voor;
 • Je bent ook  bekend met (recente) jurisprudentie en rechtspraak en daarmee samenhangende relevante wet- en regelgeving o.a. op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht en het beloningsbeleid, maar ook die van de toezichthouders zoals de AFM en DNB. Je moet je het ontslagrecht in de buitenlanden snel eigen kunnen maken;
 • Spreek- en schrijfkennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent in staat om kennis van de organisatie, de organisatiestructuur, het HR-beleid,  de cultuur principes en de producten en diensten van de bank je snel eigen te maken.
   
Wij bieden

Een leuke en afwisselende baan! Waarin je elke dag kunt leren en ontwikkelen, met een team van gedreven professionals. Je hebt  je eigen portefeuille met cases en onderwerpen, waarvoor  je waar nodig  intern overlegt met zowel je directe collega's en 'de business' (onze klanten).

ABN AMRO weet kennis, ervaring en gedrevenheid naar waarde in te schatten. Dat wordt duidelijk door de ontwikkelings- en carrièremogelijkheden bij de bank. Een greep uit onze uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden je veel ruimte om te groeien en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen;
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven;
 • Bij deze rol hoort een bruto maandsalaris tussen € 6.000,00 en € 8.500,00 (Hay 12) op basis van een 40-urige werkweek (er is ruimte voor flexibel en/of parttime werken). Inschaling op basis van kennis, ervaring en gelijke beloning (equal pay);
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Een goede pensioenregeling;
 • 5 weken vakantie per jaar;
 • Wil je er voor langere tijd even tussenuit? Dan kun je 1 tot 6 maanden een sabbatical nemen, waarbij je de eerste 3 maanden 40% van je salaris krijgt;
 • Je krijgt elk jaar 5 ‘Banking for better days’, die je kunt besteden aan de ontwikkeling van jezelf, iemand anders of de maatschappij.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.