Helaas, deze vacature is niet actief.

IT Project Manager - CISO in Amsterdam / Amstelveen

In het... De behoefte aan information security groeit als kool. Zeker binnen de bank, waar voor aanvallers veel te halen valt. Daarom zijn we constant op zoek naar nóg slimmere manieren om digitaal bankieren zo veilig mogelijk te maken....

Beschrijving

In het kort

De behoefte aan information security groeit als kool. Zeker binnen de bank, waar voor aanvallers veel te halen valt. Daarom zijn we constant op zoek naar nóg slimmere manieren om digitaal bankieren zo veilig mogelijk te maken. Een grote verantwoordelijkheid, want er staat veel op het spel.


Heb jij het inzicht in technische (on)mogelijkheden en afhankelijkheden van functionele changes in ons IT landschap om de veiligheid van onze bank- en klantdata nog beter en slimmer te garanderen? En kun jij goed coördineren en organiseren? Vertel ons dan jouw verhaal. We zijn benieuwd. Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je!

Je werk

Van mobiel bankieren tot klant worden met een selfie, van Apple Watch-technologie tot betalen met je smartphone: in alle digitale verbeteringen en innovaties die de bank wil toepassen, speel jij een cruciale rol in. Je helpt grids en blocks waarde te creëren door organisatie, coördinatie en kennis/vaardigheden overdracht. Je zorgt ervoor dat alle technische aspecten van changes binnen IT die nodig zijn om waarde te creëren op elkaar zijn afgestemd. Dat doe je op een manier dat er geen onnodige vertragingen, verstoringen of andere inefficiënties ontstaan. Ook zorg je ervoor dat er een optimale afstemming is tussen stakeholders als Product Owners, Solution Engineers, Scrum Masters en Development Engineers zodat een soepel verloop van de change gegarandeerd is. 

Jouw focus ligt op changes die door meer dan één block in samenhang moeten worden gerealiseerd. Als de lijn (Delivery Lead, Engineering Leads, Product Owners) de technische complexiteit niet (meer) kan overzien, word je ingeschakeld. Ook kan het voorkomen dat verschillende changes leiden tot een opeenstapeling van wijzigingen in één systeem/applicatie (release straten), waardoor grote technische en integriteit risico’s ontstaan. Het is jouw taak om deze wijzigingen te organiseren en ervoor te zorgen dat dergelijke risico’s worden gemitigeerd en er een vlot wijzigingstempo wordt behouden. Je ziet er op toe dat noodzakelijk werk tijdig en goed gebeurt en overtuigt Product Owners om onderdelen van de change met de juiste prioriteit en het juiste ritme op de backlogs te verwerken.


De technische IT aspecten, gecombineerd met het overtuigen en adviseren van stakeholders maken jouw rol uitdagend en complex. Je moet onderhandelen over tijdslijnen en prioriteiten stellen voor meerdere functionele changes en/of applicaties tegelijk. Hierbij heb je te maken met tegengestelde belangen en beperkte technische kennis bij je stakeholders.

Werkomgeving

De afdeling Corporate Information Security Office CISO is ongeveer 400 man sterk en werkt aan de complete informatiebeveiliging van de bank. De functie IT Project Manager is onderdeel van het organisations team van SG&O en bestaat uit 16 medewerkers (business consultants, business / risk information security officers, process/project enablers en secretariaat). Van hiërarchie merk je weinig, we klaren onze klussen samen. Daarnaast zijn we maatschappelijk betrokken en zetten we ons in voor de ABN AMRO Foundation. Bijvoorbeeld door kerstpakketten rond te brengen of met een sponsorloop in het trappenhuis.


Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden en helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Je profiel

Jij bent een IT Project Manager met sterke soft skills die complexe afhankelijkheden kan organiseren én blocks goed kan ondersteunen en aanleren om soortgelijke afhankelijkheden in het vervolg zelf te organiseren. 
Je hebt gedegen kennis van IT en je houdt ontwikkelingen binnen IT in de gaten. Je hebt ervaring in het begeleiden van grote changes. Je bent energiek en hebt een passie voor de combinatie van aanleren en doen. Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden en je vindt het belangrijk om je continu te ontwikkelen. Je bent nieuwsgierig, slikt niets voor zoete koek en vraagt altijd door. Collega’s en stakeholders weet je enthousiast te krijgen over jouw aanpak en ondersteuning. Dat betekent dat je goed kunt overtuigen en vertrouwen geeft. Voor jou is dat genoeg om impact te maken.
 

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
• Je hebt een WO denk- en werkniveau; 
• Je hebt minstens 5 jaar werkervaring binnen een IT omgeving, het liefst in de bankwereld; 
• Kennis en ervaring met IT-omgevingsfactoren zoals coördinatie, architectuur, infrastructuur, security en software 
• Kennis van bedrijfskundige principes, marketing, planning & control, risicobeheersing en kostenbeheersing 
• Je omarmt de agile werkwijze en hebt aantoonbare werkervaring met complexere changes in een Agile/Scrum omgeving; 
• Je bent gericht op samenwerken en het bereiken van doelen: je hebt een ‘can-do mentaliteit’; 
• Je bent communicatief sterk en overtuigend, zowel verbaal als schriftelijk in het Nederlands en Engels.

Wij bieden

De kans om binnen een grote organisatie nóg beter te worden in het security vak. Gaat jouw hart sneller kloppen van de combinatie Business en IT, dan is de bank (en de afdeling CISO in het bijzonder) een werkplek waar je nooit raakt uitgeleerd. De eerste drie maanden maakt een buddy je wegwijs, daarna kun je rekenen op veel verantwoordelijkheid. Maar er blijft altijd ruimte om te sparren met collega’s en (senior) managers. Fouten maken mag, zolang je ervan leert. En als je het aankunt, krikken we binnen no time de complexiteit van je opdrachten op. Dat ligt helemaal aan jou.

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast krijg je een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits. Hiermee kun je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden bepalen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam / Amstelveen
Dienstverbanden
Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.