Helaas, deze vacature is niet actief.

Sector analist TMT en Zakelijke dienstverlening in Amsterdam

De... Bij Sector Advisory wordt onderzoek gedaan naar (cross)sectorale trends. Deze kennis wordt door middel van interne en externe publicaties, presentaties en opleidingen doorgegeven. Doel is de klant zo te...

Beschrijving

De afdeling

Bij Sector Advisory wordt onderzoek gedaan naar (cross)sectorale trends. Deze kennis wordt door middel van interne en externe publicaties, presentaties en opleidingen doorgegeven. Doel is de klant zo te inspireren en van informatie te voorzien. Met deze aanpak staan wij aan de basis van ABN AMRO als sectorbank van Nederland en helpen we onze stakeholders, waaronder ook de eindklant, bij hun strategische beslissingen. 

We zijn actief voor veel verschillende afdelingen binnen de bank. Zo hebben we veelvuldig contact met de commerciële kant van de bank, van SME tot C&IB. We zijn betrokken bij klantgesprekken, bij dealteams en schrijven mee aan de sectorstrategie van de bank. Door samenwerking met Risk en FR&R hebben we een rol bij het risicomanagement, gericht op het verlagen van ons risico en het verhogen van ons rendement. Dit doen wij onder meer door kansen en uitdagingen te signaleren.

Dit is een verantwoordelijke taak. Teamwork is dan ook essentieel op onze afdeling. We checken elkaar en leren van elkaar door elkaar feedback te geven op zowel de inhoud als ons gedrag. Als analist draag je hier pro-actief aan bij en ben je in staat te reflecteren. Daarnaast is het gebruik en inzetten van data een belangrijk onderdeel van je werk. Als het goed is weet jij dan ook goed hoe je de data van de verschillende subsectoren kunt verwerken en analyseren, om te komen tot de juiste trend. Van de analist wordt verder verwacht dat deze een goede neus heeft voor proposities, kennis heeft van verschillende verdienmodellen en op zoek gaat naar nieuwe verdienmodellen.

Je gaat werken in een team met 25 gepassioneerde Sectoreconomen, Sector bankers en Sectoranalisten. Een ieder is expert op zijn eigen terrein en verantwoordelijk voor zijn of haar sectoren. Ook jij krijgt twee sectoren waarin je je gaat verdiepen. Daarnaast werk je collegiaal mee aan hulpvragen die vanuit andere sectoren komen.

Je werk

Je doet onderzoek naar trends die jouw kernsectoren sector raken. Je weet die trends om te zetten in interne publicaties, strakke presentatie en opleidingen. Om dit te bereiken gebruik je verschillende bronnen en bouw je een uitgebreid netwerk op van ondernemers, wetenschappers en sectorspecialisten.

Kennisopbouw van de sectoren is essentieel bij de sectorfocus die Commercial Banking doorvoert in de organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor die kennisverspreiding. Dit doe je door je analyses van de sector te vertalen in:

  • Publicaties (zowel intern als extern) over ontwikkelingen in de diverse subsectoren
  • Analyseren op basis van (unieke) data 
  • Bouwen aan op data gerichte dashboards
  • Gevoel voor design en storytelling voor onder andere het maken van gelikte presentaties
  • Proposities signaleren en deze pitchen bij de diverse stakeholders

Verder verwachten we dat je een sparringpartner bent voor de andere analisten, de sector bankers en de sectoreconoom, waarmee je dagelijks samenwerkt. De sector bankers spreken met klanten en onderhouden eveneens contact met de belangrijkste interne en externe stakeholders. De sectoreconoom benadert de sector met name vanuit een economisch perspectief en zorgt voor de kwantitatieve onderbouwing van de economische trends en ontwikkelingen in de sector.

Je profiel

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste professional met bovengemiddelde en aantoonbare analytische vaardigheden. Jij bent klantgericht, nieuwsgierig, open-minded, weet wat stakeholder management betekent en bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in nieuwe verdienmodellen en duurzaamheid. Daarnaast heb je de organisatorische vaardigheden om je eigen werk en afdeling brede projecten succesvol te structureren.

Je houdt ervan je te verdiepen in data, weet hoe je die data kunt structureren en daaruit onderscheidende en messcherpe analyses te maken. Je durft te pionieren en kritische vragen te stellen. Hiërarchie telt daarbij niet. Jouw mening en inzichten zijn belangrijk. Je kunt op basis van je analyses, zelf opgezette benchmarks en interne publicaties een overtuigend verhaal te vertellen. Je kijkt verder dan vandaag en daarmee ben je binnen en buiten de bank een bron van inspiratie.

Wat past bij jou?

Analytisch denken, Analyses maken, Nieuwsgierig, Creatief, Nauwkeurig, Ondernemend, Excel, Powerpoint en PowerBi - kennis van programmeertalen is een pré (Python, SQL, R)

Autonomie, Samenwerken, Proactief, Reflecterend en daaruit willen leren.

Werkomgeving
Wij bieden

Je hebt voor een groot deel eigen verantwoordelijkheid en wij geven je ruimte voor ontwikkeling, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Zo werk je aan storydesign en storytelling, ga je een mediatraining volgen en leer je schrijven in begrijpelijke taal. Je zichtbaarheid binnen de bank is groot. Daarnaast bouw je in de sectoren een netwerk op met succesvolle ondernemers, brancheverenigingen, consultants en thought leaders. Dankzij je kennis en je brede (interne) netwerk ben je als analist uitstekend gepositioneerd voor een verdere stap in je carrière.

• Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
• Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
• Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
• Een OV-abonnement
• Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.