Helaas, deze vacature is niet actief.

Legal Counsel Arbeidsrecht in Amsterdam

In het... Wil jij het recht praktisch toepassen in de sterk veranderende bankensector waar wet- en regelgeving steeds belangrijker wordt? En in een professionele en collegiale omgeving? Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk...

Beschrijving

In het kort

Wil jij het recht praktisch toepassen in de sterk veranderende bankensector waar wet- en regelgeving steeds belangrijker wordt? En in een professionele en collegiale omgeving?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als medewerker van het team Arbeidszaken bekijk je de voorgelegde kwesties niet alleen door een juridische bril, maar toets je de zaken ook aan fatsoensnormen en aan gelijke gevallen die zich eerder binnen de bank hebben voorgedaan. Je streven daarbij is steeds om in goed overleg tot een oplossing te komen. Je pleegt met regelmaat overleg/onderhandelt met rechtshulpverleners, zoals advocaten en vakbondsbestuurders. In voorkomende gerechtelijke procedures treed je namens de bank op.

Werkomgeving

Team Arbeidszaken is onderdeel van HR. Aan het team zijn 10 juristen met ondersteuning verbonden, die het lijnmanagement en HR-managers adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties die zich vooral voordoen in het Nederlands bedrijf en de dochterondernemingen, daarnaast adviseren we in toenemende mate in internationale zaken. Het zwaartepunt ligt daarbij op individuele ontslagzaken. Daarnaast beheert de afdeling het secretariaat voor de klachtenregeling (CAO) binnen de bank en het loket Tuchtklachten (Bankierseed).  

We zijn een ambitieus team, waar hard gewerkt maar ook gelachen wordt. We voelen ons verbonden met de bank en haar klanten, maar ook met onze directe collega's. We werken hard, maar zorgen ook voor balans. 

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. Wij willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Je profiel

Je bent jurist met als specialisatie arbeidsrecht. Daarnaast heb je op dit werkgebied een aantal jaren ervaring, bij voorkeur in het bedrijfsleven of de advocatuur. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en overtuigingskracht. Ook uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed inzicht in arbeidsverhoudingen zijn onontbeerlijk, evenals een onafhankelijke instelling en een rechtvaardige oordeelsvorming.

Kennis 

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht;
  • Je hebt kennis van het Nederlandse arbeidsrecht. Als je al de post-academische PALA/Grotius hebt gedaan, heb je een streepje voor;
  • Je bent ook  bekend met (recente) jurisprudentie en rechtspraak en daarmee samenhangende relevante wet- en regelgeving o.a. op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht en het beloningsbeleid, maar ook die van de toezichthouders zoals de AFM en DNB. Je moet je het ontslagrecht in de buitenlanden snel eigen kunnen maken;
  • Spreek- en schrijfkennis van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent in staat je ook kennis van de organisatie, de organisatiestructuur, het HR-beleid, de CAO, het sociaal plan, de cultuur principes en de producten en diensten van de bank snel eigen te maken.
Wij bieden

Een leuke baan! Waarin je elke dag kunt leren en ontwikkelen, met een team van gedreven juridische professionals. Je behandelt weliswaar je eigen zaken, maar je hebt veel intern overleg met zowel je directe legal counsel-collega's en 'de business' (onze klanten).

ABN AMRO weet kennis, ervaring en gedrevenheid naar waarde in te schatten. Dat wordt duidelijk door de ontwikkelings- en carrieremogelijkheden bij de bank. Verder kan je rekenen op een goed en compleet arbeidsvorwaardenpakket.

We bieden je een contract voor bepaalde tijd van twee jaar.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.