Helaas, deze vacature is niet actief.

Deputy Head Regulatory Office in Amsterdam

In het... Wil jij een leidende rol in de sterk veranderende bankensector waar regulatory compliance en een goede relatie met de toezichthouder een voorwaarde is? En in een professionele en collegiale omgeving? Word dan Deputy Head...

Beschrijving

In het kort

Wil jij een leidende rol in de sterk veranderende bankensector waar regulatory compliance en een goede relatie met de toezichthouder een voorwaarde is? En in een professionele en collegiale omgeving?

Word dan Deputy Head Regulatory Office bij ABN AMRO. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Kijk of je jouw doelen bij ons kunt verwezenlijken!

Je werk

Samen met de Head Regulatory Office ben jij verantwoordelijk voor de unit Regulatory Office binnen de afdeling Legal.

 

Je geeft coachend leiding met aandacht voor zowel individuele behoeften als doelstellingen van de unit en de afdeling. Hierin vervul je een voorbeeldrol die je in de dagelijkse praktijk dan ook laat zien. Je werkt nauw samen met het hoofd van het team en stelt samen je verantwoordelijkheden vast, waaronder werkoverleggen met de verschillende collega’s, overleg met stakeholders, bijdragen aan projecten, het delen van kennis en het uitvoeren van taken voor de afdeling.

 

De Regulatory Office ondersteunt de bank regulatory in control en compliant te zijn. Dit is onlosmakelijk verbonden met ABN AMRO’s ‘license to operate’. Als Deputy pak je een actieve rol bij het verwezenlijken van de doelstellingen van Regulatory Office. Dit gaat langs verschillende wegen:

 

 • Veel van de bank’s prudentiële advisering, expertise en overzicht is samengebracht in de Regulatory Office en waar dat niet het geval is werken we intensief samen met andere experts binnen de bank.
 • Alle communicatie met onze belangrijkste toezichthouders – de ECB, DNB en AFM – loopt via de Regulatory Office; wij managen de relatie met die toezichthouders zowel operationeel als strategisch en nemen hierin vaak een regierol op ons.
 • Door ons grote netwerk (dat we voortdurend onderhouden en verder uitbouwen) binnen ABN AMRO is de Regulatory Office zeer nauw betrokken bij hoe de bank omgaat met regulatory change en regulatory compliance; wij hebben een grote rol bij de redesign van het Regulatory Change Management en slaan vaak de ‘regulatory’ brug tussen de 1e en 2de lijn.
 •  

Door de verschillende regulatory componenten onder één dak te brengen, kunnen we sneller verbanden leggen, regulatory signalen (qua regelgeving en vanuit de toezichthouder) vroeg oppikken en daarop acteren. Je schakelt veel met senior management over de uitdagingen van ABN AMRO op regulatory/toezichthoudervlak. Je onderhoudt een sterk netwerk binnen de bank en bent doorlopend op zoek naar mogelijkheid om dit uit te breiden en te verdiepen. Goede samenwerking en uitstekende relaties zijn essentieel voor tijdige implementatie en bewustwording van regulatory ontwikkelingen.

Werkomgeving

De Regulatory Office bestaat uit ongeveer 30 juristen en niet-juristen verdeeld over vier subteams, die veel samenwerken: (1) Regulatory Oversight, (2) Prudential Expertise, (3) Regulatory Coordination Desk en (4) Regulatory Stakeholder Management. Tezamen beslaan we bijna alle regulatory aspecten, van inhoudelijk advies, het managen van de relatie van de bank met onze belangrijkste toezichthouders de ECB, DNB en AFM tot inzicht en overzicht van regulatory change (management). We werken voortdurend samen met de belangrijkste partijen binnen de bank in de 1e en 2e lijn. De subteams werken intensief samen; dit is essentieel voor het optimaal functioneren van de Regulatory Office.

 

De Regulatory Office is onderdeel van de afdeling Legal die vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam alle onderdelen van de bank bedient. In specialistische teams slaan we een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met onze interne klanten en hen van praktisch advies te voorzien.

 

De afdeling Legal bestaat uit 7 units. Iedere unit wordt aangestuurd door een Department Head samen met een Deputy. De Department Heads en Deputies zijn samen ook verantwoordelijk voor de afdeling Legal en zijn onderdeel van het Leadership Team.

Diversity & Inclusion leeft bij ABN AMRO. Dat merk je van de bestuurskamer tot in de haarvaten van de organisatie. Daarom zoekt ABN AMRO talentvolle mensen in de breedste zin van het woord. Omdat we zeker weten dat verschillen tussen collega’s niet alleen meer, maar ook sterkere ideeën opleveren. En daar komen weer betere producten en diensten uit voort die de klanten van ABN AMRO succes brengen.

Je profiel

Van het verder brengen van mensen krijg je energie. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor zorgen dat we als Legal beter worden. Je ziet dat we door samenwerken meer kunnen bereiken en dat kennisdeling, collegialiteit en flexibiliteit een must zijn om de slagvaardigheid en samenwerking te verbeteren. Je bent transparant en durft feedback te geven en te ontvangen. Daarnaast ben je in staat om prioriteiten te stellen door duidelijke keuzes te maken en dit intern en extern uit te dragen. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 

 • een afgeronde relevante WO-studie (of equivalent) en minimaal 10 jaar relevante werkervaring; eerdere ervaring in een leidinggevende of coördinerende functie is een pluspunt;
 • brede kennis van de ABN AMRO visie en strategie en bij voorkeur ook van de Legal organisatie;
 • kennis van ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke en regulatory ontwikkelingen met betrekking tot het bancaire vakgebied;
 • een heldere visie op wat nodig is voor een goede relatie met de toezichthouder;
 • werkervaring bij een toezichthouder en/of ervaring met interactie met toezichthouders (op senior niveau) is een grote pré;
 • executiekracht –  je krijgt zaken voor elkaar niet alleen binnen de bredere organisatie maar ook binnen je eigen team; je krijgt mensen met je mee;
 • aantoonbare vaardigheid om discussies over complexe onderwerpen met relevante stakeholders te begeleiden en beïnvloeden, ook op senior management niveau;
 • uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • je voelt je op je plek in een dynamische omgeving die voortdurend verandert en ontwikkelt.
Wij bieden

In deze functie bouw je echt mee om de uitdagingen van de bank op regulatory en supervisory vlak te overwinnen. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket aan employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen arbeidsvoorwaarden kunt bepalen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.