Helaas, deze vacature is niet actief.

Domain Architect IT Functions 1 in Amsterdam

In het... Als Domain Architect ben je werkzaam voor het delivery domein CIO RCBF Functions, verder te noemen IT Functions. IT Functions levert diensten aan Finance, Risk, Facility Management en Procurement. De grids die onder dit...

Beschrijving

In het kort

Als Domain Architect ben je werkzaam voor het delivery domein CIO RCBF Functions, verder te noemen IT Functions. IT Functions levert diensten aan Finance, Risk, Facility Management en Procurement. De grids die onder dit delivery domein vallen zijn Accounting, Reporting, ALM, Controlling, Financial Risk, Non-Financial Risk, Risk Data & Modelling, Facility Management en Procurement. Jij bent dagelijks verantwoordelijk voor een optimaal gebruik van en aanpassingen aan het IT landschap, zodat de business onze klanten perfect kan bedienen. Vandaag de dag, maar ook in de toekomst waarbij ABN AMRO gebruik wil blijven maken van de nieuwste technologieën.


De functie IT Architect is het beste te omschrijven in drie woorden:
(1) Complexiteit: Als IT Architect ben je in staat de juiste afweging te maken tussen korte termijn levering van IT oplossingen en het borgen van lange termijn oplossingen waarin de architectuur wordt geborgd.
(2) Daadkracht: Je bent in staat de mogelijkheden en beperkingen van de wensen van de klant te bespreken. De klant staat centraal, maar de IT architectuur strategie wordt door jou vertegenwoordigd en bewaakt.
(3) Tech savvy: De IT-omgeving geeft veel mogelijkheden om op tactisch en strategisch niveau bezig te zijn met impact van IT ontwikkelingen als DevOps, Cloud (migratie naar Azure) en meer!
 

Je werk

Als Domain Architect ben je verantwoordelijk voor de architectuur ondersteuning van alle IT changes die binnen het domein Functions worden uitgevoerd. De complexiteit van de functie is gelegen in het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkel teams (blocks) waarvoor kennis van de IT technologische toekomst nodig is. Naast inhoudelijke kennis van één van de grids, moet je op de hoogte zijn van de door Enterprise Architecture (CADM) aangeleverde Standards en Guidelines, en leef je deze ook na. Ook is de Solution Intent (SI) en de Future State solutioning een duurzame oplossing gebaseerd op de Future State Architecture (FSA). Het is jouw taak om oplossingen aan te dragen die zowel door de klant als IT gedragen worden. Je speelt een belangrijke rol in het implementeren van de IT strategie van de bank.

Wat valt er onder andere onder jouw verantwoordelijkheid?

 • Je bent het aanspreekpunt voor architectuur voor één van de grids
 • Je ondersteunt 3-5 blocks bij architectuur keuzes
 • Je weet wat de visie van ABN AMRO is t.a.v. de architectuur / FSA en bent in staat dit te vertalen naar oplossingen
 • Je formuleert de Solution Intent en zorgt dat de oplossing in lijn is met de standaard maar ook voldoet aan de Business Demand
 • Je bent sparring partner van de Engineering Lead / IT Lead en Product Owner
 • Je onderhoudt de Current State Architecture
 • Escaleert engineering en architectuur issues tijdig richting de Enterprise Architect, Product Owner of de IT Engineering Lead / IT Lead.
Werkomgeving

Je bent werkzaam in een omgeving die volledig verandert, enerzijds door een nieuwe manier van werken (Agile) en anderzijds door technologische ontwikkelingen. In de Agile wereld van ABN AMRO is IT verantwoordelijk voor hoe de Agile teams werken en bepalen de business product owners waar de teams aan werken. Architectuur speelt een grote rol in de bepaling hoe de change vormgegeven wordt. We zijn op zoek naar Domain Achitecten voor zowel het Risk, Data & Modelling grid als het Reporting grid.

Je profiel

Jij bent de persoon die oog heeft voor de uitdagingen die architectuur biedt. Je kunt luisteren naar de wens van de klant, maar diezelfde klant ook overtuigen als de oplossing niet mogelijk of gewenst is. Je levert kwaliteit in je Solution Intent maar kunt ook pragmatisch zijn als dit nodig is. Bovendien moet je in staat zijn om op strategisch niveau bezig te zijn met architectuur maar ook een gedetailleerde oplossing op te leveren.

We zoeken een teamplayer die zich moeiteloos tussen verschillende teams en stakeholders kan bewegen. Iemand die in staat is de juiste afwegingen te maken over korte en lange termijn architectuur keuzes en de delivery teams in staat stelt  zelfstandig aan de IT delivery te werken.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 1. Kennis op WO-niveau met minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring, waaronder 3 tot 5 jaar ervaring op gebied van system engineering
 2. Diepgaande kennis van de relevante applicaties, hoe deze bijdragen aan het vervullen van de business requirements en van de ABN AMRO architectuur
 3. TOGAF en Archimate certified
 4. Autonoom gedreven om de architectuur van de bank te doorgronden en de (geplande) ontwikkelingen daarin te kennen
 5. Kennis over IT ontwikkelmethoden, IT talen, systeem oplossingen, technische IT inrichtingsvraagstukken, IT Deployment en Test & Release Management e.d.
 6. Kennis van infrastructuur in het eigen aandachtsgebied
 7. Kennis van actuele IT trends, zowel binnen als buiten het eigen aandachtsgebied (Cloud, API, Open Banking, DevOps, CI/CD, SOA, etc.)
 8. Kennis van Agile (Scrum) en Lean-methodieken
 9. Kennis van het Azure platform

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Wij bieden

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.