Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage Data Scientist(e) ABN AMRO MeesPierson in Amsterdam

In het... Ben jij het talent dat graag wilt werken met big data? Wil jij werken aan projecten met impact die ertoe doen? Begin dan als stagiair(e) bij ABN AMRO MeesPierson en ondersteun de data scientists bij alles wat...

Beschrijving

In het kort

Ben jij het talent dat graag wilt werken met big data? Wil jij werken aan projecten met impact die ertoe doen? Begin dan als stagiair(e) bij ABN AMRO MeesPierson en ondersteun de data scientists bij alles wat ze doen. De afdeling zorgt ervoor dat grote hoeveelheden data met behulp van data science en data tooling worden verwerkt en geanalyseerd. Vervolgens adviseer je op welke manier deze inzichten van waarde kunnen zijn voor de klant en de bank. Daar help je niet alleen onze vermogende klanten mee vooruit, maar je steekt er zelf ook nog enorm veel van op.

Je werk

De beleggingsadviseurs van ABN AMRO MeesPierson proactief voorzien van informatie zodat dagelijks klanten kunnen worden benaderd voor beleggingsadvies. Jouw dag? Verzamelen van klant- en beleggingsinformatie, acties op beleggingsgebied voorstellen, het opstarten en tot een succes maken van die acties, het benaderen van klanten, coördineren van de follow-up, het bewaken van de voortgang en periodiek rapportage van de resultaten behoren tot jouw takenpakket. Verder stellen wij suggesties op prijs m.b.t. het beter organiseren van het beleggingsadvies, de (interne en externe) communicatie en de voortgangsbewaking en rapportage.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als stagiair(e) ondersteun jij het Data Science team bij het analyseren van big data met programma’s als Python en SQL, om de data en analyses vervolgens te gebruiken voor het ontwikkelen van modellen die onze processen data-gedreven maken. Verder:

  • Ondersteun jij meer ervaren collega’s bij de opzet van mathematische / statistische modellen en toepassingen;
  • Lever je een bijdrage aan innovatieprojecten door het uitvoeren van deeltaken, zoals het uitvoeren van onderzoeken en het opzetten van presentaties, die de resultaten inzichtelijk maken;
  • Vind, verkrijg en prepareer je (big) data;
  • Pas je algoritmes toe ter ondersteuning van het uitvoeren van analyses en ter voorbereiding van use cases.
Wie ben jij?

Ben jij degene die graag hands-on meewerkt binnen een groeiend segment van ABN AMRO MeesPierson? Ben jij van nature nieuwsgierig naar verbanden tussen gegevens en vind je het interessant om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken? Ben jij daarnaast betrouwbaar, zelfstandig en ga je zorgvuldig te werk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder:

 

  • Heb je een professionele beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Heb je kennis van data science en data tooling (bijv. Python, R, SQL) en Excel;
  • Beschik je over minimaal HBO/WO opleidingsniveau;
  • Zoek je vanaf september 2022 een stage voor minimaal 20 weken;
  • Ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar.
Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage, zowel op kantoor als digitaal. We hebben een digitaal Onboardingsprogramma ontwikkeld zodat nieuwe stagiair(e)s zich snel onderdeel van het team voelen. Er is volop ruimte om te leren en te groeien, in beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega’s.

 

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast worden er maandelijks Go & See’s georganiseerd om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO. Zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. Tot slot ontvang je van ons een mooie stagevergoeding.

Begin bij ons

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Werk dat impact heeft op miljoenen klanten. En daarvoor hebben we mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.