Helaas, deze vacature is niet actief.

Intelligence Specialist / financial crime expert in Amsterdam

In het... Als Intelligence specialist / financial crime expert bij het Intelligence Centre (IC) van SIM (Security & Intelligence Management) ben je een echte expert op onderwerpen zoals: intelligence, financieel economische criminaliteit...

Beschrijving

In het kort

Als Intelligence specialist / financial crime expert bij het Intelligence Centre (IC) van SIM (Security & Intelligence Management) ben je een echte expert op onderwerpen zoals: intelligence, financieel economische criminaliteit en financial crime risk management. Je zult (mede) verantwoordelijk worden voor (een deel van) onze intelligence producten en processen en speelt een belangrijke rol bij de begeleiding van collega’s en de review van onze geschreven producten. Jouw werk is er op gericht criminaliteit te identificeren en financiële- en/of reputatieschade te reduceren dan wel te voorkomen en de veiligheid van de bank, haar medewerkers en klanten te optimaliseren.

Je werk

Jouw werk is gericht op het voorkomen van financiële en reputatieschade als gevolg van criminaliteit. De dagelijkse gang van zaken kent een grote mate van diversiteit; veel verschillende taken en verantwoordelijkheden. Met jouw expertise en ervaring probeer je in een vroegtijdig stadium dreigingen te identificeren en weet je onze assessments op een effectieve wijze kenbaar te maken binnen de bank. Je zal als breed inzetbare SIM-expert de afdeling vertegenwoordigen bij interne en externe overleggen en bijvoorbeeld de verschillende risk comités van de bank. Je kunt groeien naar een rol waarbij je een lead/coördinator bent bij grote onderzoeken en incidenten op het vlak van financieel economische criminaliteit. Daarnaast ben je in staat om jouw kennis en visie over te dragen op meer junior collega’s en zal je een belangrijke rol spelen bij de begeleiding van collega’s en projecten. Binnen SIM en in relatie tot andere afdelingen ben je vanuit jouw expertise een dragende kracht om de samenwerking tussen de verschillende teams en processen te stimuleren en te faciliteren. Naast de bovengenoemde expertise is ervaring met werken in een complexe organisatie en kennis van bankprocessen en producten een pré om de juiste impact te kunnen maken.

Werkomgeving

SIM is de veiligheidsafdeling van de bank en hét expertisecentrum met betrekking tot criminaliteit en integriteit. SIM is de spil van het (internationale) security netwerk van de bank en haar dochterondernemingen wereldwijd. Daarnaast heeft SIM een zeer belangrijke rol in verschillende publiek-private samenwerkingsverbanden. Het team levert diepgaande analyses, verzamelt, analyseert en verwerkt interne en externe signalen, en geeft onafhankelijk security-advies aan de Business en andere 2e-lijns functies. De afdeling  bestaat primair uit zelfstandig opererende experts die op een laagdrempelige manier nauw met elkaar samenwerken. Het werk is vaak vertrouwelijk van aard en reputatiegevoelig, maar de sfeer op de afdeling is informeel. Expertise is belangrijker dan hiërarchische verhoudingen. Je moet rekening houden met een grote diversiteit aan interne en externe stakeholders.

Je profiel
 • Academische achtergrond in bijvoorbeeld internationale betrekkingen, geschiedenis, politicologie, sociologie, rechtswetenschap, criminologie of bedrijfskunde met tussen 5 en 10 jaar relevante ervaring.
 • Je hebt een expert mbt bijvoorbeeld onderwerpen zoals fraude, corruptie, terrorisme, witwassen, cybercrime, moderne slavernij, ondermijning etc.) in relatie tot mogelijke financiële / reputationele en veiligheidsdreigingen voor de bank.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en begrip van het crime & intelligence werkveld.
 • Kennis van / inzicht in projectmanagement, (data)analyse-, methoden en technieken van inlichtingenonderzoek en (dreiging en scenario) analysemethoden en van subject en fenomeen gericht onderzoek.
 • Je hebt werkervaring bij complexe organisaties (en liefst een financiële instelling).
 • Je bent crisisbestendig en daarmee in staat rust en overzicht te creeren bij urgente 'issues of concern'.
 • Kennis van moderne talen, waaronder uitstekende schrijfvaardigheid in het Engels.
Wij bieden
 • Een bruto jaarsalaris (indicatie): EUR 62.091 - EUR 88.702 all in o.b.v. 36 uur per week.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.