Helaas, deze vacature is niet actief.

Digital Risk Advisor (M/F) in Amsterdam

In het... Als Digital Risk Advisor zorg jij samen met jouw team dat Customer Digital Engagement (CDE); de afdeling die verantwoordelijk is voor de digitale winkel (website, internetbankieren, onze Apps, online marketing, big data en...

Beschrijving

In het kort

Als Digital Risk Advisor zorg jij samen met jouw team dat Customer Digital Engagement (CDE); de afdeling die verantwoordelijk is voor de digitale winkel (website, internetbankieren, onze Apps, online marketing, big data en analytics en klantanalyse tools); in control is met betrekking tot alle risico’s. Oftewel: je zorgt dat onze Chief Digital Officer, zijn management team en al jouw collega’s rustig kunnen slapen in de wetenschap dat we met zijn allen de juiste dingen doen voor klanten. Hierbij kijk je naar alle risico’s: operationeel, financieel, reputatie en legal compliance/privacy risico’s. Je ziet het als een uitdaging om gevraagd en ongevraagd advies te geven op dit gebied; binnen het digitale speelveld en daaruit voortvloeiende ontwikkelingen. Waar nodig zoek je de grenzen van wat mag en kan op in dit nieuwe speelveld; en ben je in staat om als het niet mag of kan daar een helder standpunt over in te nemen.
 

Waar denk jij aan bij een eerste stap in je risk/compliance advisory carrière? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Ben je een pragmatist en business driven? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jouw rol richt zich in ieder geval op de laatste digital transformation gerelateerde uitdagingen incl. ontwikkelingen zoals PSD2, GDPR, KYC en meer, maar ook op het toepassen van bestaande wetgeving in de financiële industrie op nieuwe producten. Je bent vindingrijk en kan de verbinding leggen tussen de wet, IT ontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van onze medewerkers en klanten. Ook heb je interesse in het doorgronden van bedrijfsprocessen en kan je die je snel eigen maken. Je verdiept je zodanig in de materie dat je in staat bent tot een goed onderbouwd advies te komen voor CDE. In je dagelijkse werk communiceer je makkelijk met een breed scala aan stakeholders, waarbij je verschillende stijlen inzet. Het kost je geen moeite om het bovenstaande in “Jip en Janneke” taal of een stripverhaaltje te gieten.
 

Van het meepraten over het inrichten van een nieuwe customer journey voor een van onze producten en/of kanalen, oplossen van incidenten, tot het meeschrijven aan stukken voor wetgevers, politiek en toezichthouders: je rol is divers en elke dag is anders. Je denkt oplossingsgericht mee met hulpvragen van collega’s en senior management binnen de al dan niet beschreven kaders, en krijgt hierbij veel vrijheid om je eigen werk vorm te geven.

Werkomgeving

Je werkt in zeer divers, klein team van 5 professionals op het gebied van risk die zichzelf als missie hebben gesteld CDE te ontzorgen.

Je profiel

Je bent de digital-savvy, pragmatische risk expert die begrijpt welke risico’s komen kijken bij de snel veranderende digitale wereld. Je hebt kennis en passie op het snijvlak van wetgeving, business en IT, je denkt pragmatisch en vanuit de klant.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • WO werk- en denkniveau, met passie/ervaring in een risk/security advisory/expert rol, 
 • Kennis van de digitale markt en ontwikkelingen (is een pré)
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (is een grote pré)
 • Begrijpt wat de business nodig heeft en bent een goede sparringpartner/stakeholdermanager
 • Bereidheid om nieuwe dingen te leren
 • Doorzettingsvermogen
 • Engels en Nederlands - het maakt voor jou niet uit

 

Het zal je niet verbazen dat we daarnaast zoeken naar iemand die accuraat kan werken, integriteit, adviesvaardigheden heeft, communicatief en analytisch sterk is en beschikt over doorzettingsvermogen en zelfreflectie. In deze rol is zelfstandigheid belangrijk – en de kracht mensen zowel te overtuigen door middel van logica en analyse als ze mee te krijgen vanuit enthousiasme. Alle teamleden hebben daarin hun eigen stijl en nemen hun verantwoordelijkheid.

Wij bieden

Bij CDE krijg je de vrijheid én verantwoordelijkheid om onze diensten steeds aantrekkelijker, verrassender en gebruiksvriendelijker in te richten. Dit betekent dat je alle ruimte krijgt om creatieve ideeën in te brengen en uit te werken.

Bij ABN AMRO werken we in Agile/DevOps teams aan oplossingen die klanten vooruithelpen bij een essentieel onderdeel van hun leven: hun financiën. De agenda van de teams wordt via de lean strategy-methode gevoed: we genereren ideeën, testen ze, verbeteren ze op basis van klant-feedback en maken het eindresultaat in de vorm van nieuwe diensten of nieuwe features beschikbaar voor al onze klanten. Innovatief-praktisch werk dus. Klinkt goed?
 

Het wordt nog beter. Want doordat je in een multidisciplinair team zit, leer je veel andere vakgebieden kennen. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn. Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.


In het kort:

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring - junior level 8/9, medior 9/10
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.