Helaas, deze vacature is niet actief.

Restructurer FR&R I (341S09) in Amsterdam

In het... De klanten waar wij mee te maken hebben, verkeren in moeilijkheden. Heb jij zin en kun jij werken aan de beste oplossing voor zowel de klant als ABN AMRO? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als restructurer kom je te werken in het...

Beschrijving

In het kort

De klanten waar wij mee te maken hebben, verkeren in moeilijkheden. Heb jij zin en kun jij werken aan de beste oplossing voor zowel de klant als ABN AMRO? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als restructurer kom je te werken in het team International Clients & Specialized van Financial Restructuring & Recovery. Meer specifiek maak je deel uit van het Deal Execution Team. Je werkt zelfstandig met verschillende (senior) collega's en maakt deel uit van dealteams, die samen verschillende scenario's beoordelen en uiteindelijk de beste oplossingen vinden voor de klant en de bank. Een combinatie van hard en soft skills is vereist. 

Je werk

Als onze klanten in nood verkeren, hebben ze professionals nodig die kunnen werken aan oplossingen die waarde optimaliseren, zowel voor ABN AMRO als voor de klant.  Je maakt deel uit van het Deal Execution Team dat bestaat uit ongeveer 20 collega's die in klant/deal teams samenwerken met andere collega's van FR&R. Je bent verantwoordelijk om (samen met het deal team) een financiële en risico analyse te maken van klanten die in moeilijkheden zijn, om verschillende herstructureringsscenario's te beoordelen om het kredietrisico te verminderen en om te onderhandelen met de klant, andere banken, adviseurs en stakeholders om tot een overeenkomst te komen over de beste oplossing. 

Ben je in staat om in een complexe omgeving te werken? Interne en externe stakeholders te managen? Diepgaande financiële analyses te maken? Kredietvoorstellen te schrijven en te verwerken? Op een proactieve manier? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!  

Werkomgeving

Als Restructurer werk je in het International Clients & Specialized team van Financial Restructuring & Recovery. FR&R IC&S bestaat uit vier  teams:

 1. Restructuring International: senior schuldherstructureerders in de restructuring dealteams. Deze deals betreffen (internationale) financiële herstructureringen van grote zakelijke klanten. 
 2. Recovery International: begeleidt het proces naar exit van internationale cliënten, zowel consensueel als niet-consensueel, en biedt een "plan B"-alternatief voor herstructureringen. Omvat ook de Secondary Sales-praktijk, waarbij secundaire markten worden verkend om distressed debt te verkopen. 
 3. Specialised Finance: team van (equity) specialisten, dat zich richt op alternatieve instrumenten (debt to equity) in herstructureringen om de kredietverliezen voor ABN AMRO te minimaliseren en waarde te creëren voor alle betrokken stakeholders en uiteindelijk ook te profiteren van potentiële upside na implementatie van een 'debt to equity' swap of distressed M&A. 
 4. Deal Execution Team: zie 'jouw taak'

 

FR&R heeft een klantenbestand van ca. 2000 klanten en 180 FTE. De aantallen zijn sterk afhankelijk van de economische cyclus. Het doel van FR&R is om klanten door moeilijke tijden heen te loodsen naar een duurzame toekomst. IC&S richt zich voornamelijk op distressed klanten van Corporate & Institutional Banking, Private Banking (internationaal), (internationale) Asset Based Finance en Leveraged Finance. 

 FR&R is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Het nieuwe werken' wordt binnen FR&R volledig omarmd. Afhankelijk van je klantenportefeuille kan het voorkomen dat je naar het buitenland moet reizen.  
 

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een gedreven en hardwerkende professional met sterke analytische vaardigheden en ervaring in kredietstructurering. Vereisten:

 • Master in bedrijfseconomie (of vergelijkbaar), of substantiële financiële/economische kennis
 • Minimaal 2- jaar relevante werkervaring 
 • Basiskennis van kredietstructurering, risicoanalyses, financiële modellering
 • Uitstekende interpersoonlijke vaardigheden
 • In staat om te handelen in stressvolle situaties, proactief, verantwoordelijk voor zijn/haar eigen agenda
 • Gestructureerde manier van werken, creatief & innovatief denker
 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels.
Wij bieden

Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je samenwerkt met diverse (internationale) stakeholders en waar jouw visie en aanpak het verschil zullen maken. Je krijgt een unieke kans om deel uit te maken van een divers team van gedreven professionals die in teams samenwerken aan het creëren van waarde en een optimale oplossing voor onze klanten en onze bank. Wij moedigen mensen aan om lef te tonen, te experimenteren en van fouten te leren. 
Tijdsdruk is niet ongewoon. De functie biedt echter veel vrijheid en zelfverantwoordelijkheid. FR&R IC&S biedt een brede waaier aan hard (postdoc insolventierecht is verplicht) en soft skill trainingen. Dit is jouw kans om de professional te worden die je wilt zijn! 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.