Helaas, deze vacature is niet actief.

Specialist Beleggen in Amsterdam

In het... De Specialist Beleggen fungeert als vermogensspecialist voor zijn klanten, adviseert de klant in de breedte over vermogen en over beleggingsproducten en vermogensopbouw binnen Vermogensbeheer. Analyseert en...

Beschrijving

In het kort

De Specialist Beleggen fungeert als vermogensspecialist voor zijn klanten, adviseert de klant in de breedte over vermogen en over beleggingsproducten en vermogensopbouw binnen Vermogensbeheer. Analyseert en beoordeelt de inkomens- en vermogenspositie van klanten, gericht op het verstrekken van hoogwaardig vermogensadvies.  Inventariseert de wensen en eisen van de klant op het gebied van vermogensopbouw en betrekt hierbij de totale financiële positie van de klant en vertaalt dit in een vermogensadvies.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

De gewogen portefeuille van een Specialist Beleggen bedraagt gemiddeld 250-300 Retail Banking relaties en bestaat uit vermogensbeheer klanten met een totaal vermogen van EUR 50.000 – EUR 500.000. Voor de volgende segmenten is een belegd vermogen in beheer van EUR 50.000 - EUR 1.000.000 van toepassing; Medische en Vrije Beroepen (MVB), Klein Bedrijf (SME), International Clients (IC), Pilotendesk, Sport & Entertainmentdesk (S&E) en klanten in bijzonder beheer. Je werkt in een team van 25-30 specialisten. Specialist Beleggen 500- PBNL: adviseert, binnen het toegewezen marktgebied, bestaande en potentiële klanten in de doelgroepen met betrekking tot vermogensopbouw, is in staat verkoopdoelstellingen te halen en uitbreiding van het marktaandeel te realiseren, zonder het belang van de klant uit het oog te verliezen. Analyseert en beoordeelt de inkomens- en vermogenspositie van klanten, gericht op het verstrekken van hoogwaardig vermogensadvies. Inventariseert de wensen en eisen van de klant op het gebied van vermogensopbouw en betrekt hierbij de totale financiële positie van de klant (Klant in Beeld methodiek). Beoordeelt in overleg met de klant welke producten en diensten het best aansluiten bij de behoeften van de klant en brengt advies uit. Brengt adviezen uit op het vakgebied, rekening houdend met de risicohouding van de klant en het vermogensadviesbeleid van ABN AMRO. Geeft een oordeel over de kwaliteit, het rendement en het risico in verhouding tot het eerder vastgelegde beleggings- en risicoprofiel. Benadert (potentiële) relaties, analyseert de situatie, formuleert passende oplossingen en bewaakt de kwaliteit en de rentabiliteit van de totale producten- en dienstenafzet per relatie en zijn/haar portefeuille en onderneemt acties ter optimalisering hiervan. Benadert op eigen initiatief binnen het eigen cluster bestaande klanten voor referenties van potentiële klanten om de verkoop van het producten- en dienstenpakket uit te breiden en te verdiepen en het marktaandeel te vergroten. Is actief in relevante netwerken teneinde de klantenportefeuille uit te kunnen breiden en is flexibel en mobiel inzetbaar.

Werkomgeving

De afdeling Beleggen 500- is onderdeel van de landelijke kantorenorganisatie van ABN AMRO MeesPierson (AAMP). Het bundelen van de beleggingsexpertise in één team borgt kwaliteit, continuïteit en professionaliteit op basis van voldoende kritische massa. Voor het bedienen van klanten zal veelvuldig gebruik gemaakt worden van digitale kanalen (advies op afstand).Essentieel is het werken vanuit klantbehoeften, waarbij het belang van de klant centraal staat. Het op een uniforme en reconstrueerbare wijze relevant, passend en deskundig adviseren van onze klanten, op basis van periodiek geactualiseerde klantbehoeften en -omstandigheden, staat aan de basis van onze dienstverlening. Het betreft een functie in Cluster Noord (regio Noord-Holland)

Je profiel

Kennis:
-HBO niveau met 4 - 7 jaar ervaring.

Specifiek:
-Kennis van de marktontwikkelingen, ontwikkelingen met betrekking tot zijn vakgebied en onderlinge relaties (wetmatigheden) van geld-, kapitaal- en aandelenmarkt.
-Kennis van het adviesbeleid, systemen, portefeuillemodellen, het beleid ten aanzien van ‘zorgplicht’ en de ABN AMRO organisatie.
-Kennis van relevante bankproducten op het gebied van sparen en beleggen.
-Kennis van de regionale markt
-Engels, voor het overleggen met contactpersonen en/of klanten.
-Is in het bezit van een geldige Dutch Security Institute (DSI) certificering of bereid binnen 1 jaar te behalen.
-Voldoet aan de deskundigheidsvereisten conform de Wet Financieel Toezicht (WFT) in het kader van advisering van financiële bank- en verzekeringsproducten en optioneel de Wet Financieel Toezicht (WFT) vermogen.
-Kennis van het beleggingsbeleid, systemen, portefeuillemodellen, het beleid ten aanzien van ‘zorgplicht’ en de ABN AMRO organisatie.
-Kennis van beleggings- en overige vermogensproducten.
-Voldoet aan de vereisten conform het opleidingscurriculum.

Wij bieden

Wij bieden jou een rol waarbij je in een professionele omgeving impact hebt en kan bouwen aan de organisatie. Je werkt samen met ambitieuze professionals en krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een  product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook; helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. 

Tevens:

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van het marktgebied
  • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.