Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Analist Pricing Hypotheken in Amsterdam

In het... Kom werken in de dynamische wereld van Hypotheken! Met meer dan 750.000 klanten en 150 miljard euro aan verstrekte hypotheken is Hypotheken één van de belangrijkste productgroepen binnen ABN AMRO. In Nederland hebben we een...

Beschrijving

In het kort

Kom werken in de dynamische wereld van Hypotheken! Met meer dan 750.000 klanten en 150 miljard euro aan verstrekte hypotheken is Hypotheken één van de belangrijkste productgroepen binnen ABN AMRO. In Nederland hebben we een marktaandeel van rond de 20%. Binnen ABN AMRO Hypotheken nemen we veel beslissingen  op basis van data. Als Data Analist ben je doortastend in het verzamelen, koppelen en interpreteren van data en vertaal je deze naar waardevolle informatie voor de business. Zo help je de business om de juiste keuzes te maken. Je maakt deel uit van het pricing team van het ABN AMRO concern.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Data Analist ben je doortastend in het interpreteren van data. Je analyseert gegevens vanuit complexe databestanden, combineert gegevens met interne en externe bronnen en vertaalt deze pro-actief naar waardevolle informatie voor de business. Je visualiseert deze informatie en geeft advies over concrete kansen. Je initieert overleg met stakeholders om nieuwe invalshoeken te bespreken en adviseert over mogelijke acties.

Je hebt het talent om vanuit complexe datasets verbanden te leggen. Je bent nieuwsgierig naar het waarom van iets, redeneert logisch en hebt oog voor detail. De vertaling die je vanuit data maakt, kun je helder weergeven en jouw advies is goed onderbouwd en concreet. Als Data Analist vind je het prettig zelfstandig te werken binnen jouw expertisegebied. Je bent nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag, zodat je partijen van de juiste gegevens en adviezen kunt voorzien.

Werkomgeving

Als Data Analist ben je onderdeel van het Grid ABN AMRO Hypotheken. Hierbinnen werk je in het pricing team van het ABN AMRO concern. Je maakt dus inzichten en doet voorstellen voor bijvoorbeeld ABN AMRO, Florius en Moneyou. Je onderhoudt daarnaast actief contact met collega’s van het Hypotheken Data Lab.

Je profiel

Je bent pro-actief, kritisch, creatief, communicatief en een echte doorzetter. Je voert niet enkel uit, maar denkt graag actief mee vanuit de doelen van het hypotheekbedrijf. Ook adviseer je je stakeholders in een veranderende omgeving en neem je je collega’s mee in een datagedreven werkwijze.

Verder heb je:

  • minimaal 2 a 3 jaar aantoonbare en relevante ervaring in een analytische functie;
    • Je hebt daarin ervaring opgedaan met programmeren in bijv. SQL, SAS of Python;
    • En kan als geen ander inzichten visualiseren met bijv. PowerBI.
  • Je bent in staat om zelfstandig analyses uit te voeren en op basis hiervan voorstellen te doen over de pricing van hypotheken
  • Je bent een enthousiast en energiek persoon met humor en kunt goed in teamverband werken
  • Je hebt ervaring en affiniteit om met verschillende stakeholders te schakelen en legt gemakkelijk contact met anderen
  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt aantoonbare affiniteit met de financiële sector
  • En een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Wij bieden

Wij bieden je een leuke en interessante werkomgeving. Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en/of je te ontwikkelen in de breedte van de functie. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. Hierbij staat het klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook het helder communiceren en het bedenken van slimme oplossingen die echt het verschil maken. Dat is ons doel!

 

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een bruto jaarsalaris tussen €42.732,- en €61.042,- op basis van een 36-urige werkweek
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.