Helaas, deze vacature is niet actief.

Legal Counsel Sustainable Finance Regulations/ESG in Amsterdam

In het... Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ABN AMRO. Wij willen het goede voorbeeld geven. Wil jij hieraan bijdragen en het recht praktisch toepassen in een sterk veranderende bankensector waarin duurzaamheid steeds...

Beschrijving

In het kort

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ABN AMRO. Wij willen het goede voorbeeld geven.

Wil jij hieraan bijdragen en het recht praktisch toepassen in een sterk veranderende bankensector waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? En in een professionele en collegiale omgeving?

Word Legal Counsel Sustainable Finance Regulations/ESG bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s aan een sterke Legal afdeling en verduurzaming. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Kijk of je jouw doelen bij ons kunt verwezenlijken!

Hoe ziet je werk eruit

Jij adviseert juridisch inhoudelijk over wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector (Sustainable Finance Regulations/ESG). Je volgt ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal. Je legt verbanden tussen nieuwe/gewijzigde regelgeving en overlegt met betrokkenen binnen de bank die door die nieuwe regelgeving geraakt kunnen worden. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden.

Zelfstandig of in teamverband ga je op zoek naar de meest bruikbare en praktische oplossingen voor de organisatie. Je bent betrokken bij bank-brede projecten, zoals de ontwikkeling van nieuw beleid of producten.

Wie zijn wij

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures. De afdeling Legal bestaat uit circa 140 juristen.

Het onderwerp Sustainable Finance Regulations/ESG heeft bankbrede impact en bestrijkt diverse producten en rechtsgebieden. Je werkt dan ook nauw samen met Legal collega’s van verschillende units.

Diversity & Inclusion leeft bij ABN AMRO. Dat merk je van de bestuurskamer tot in de haarvaten van de organisatie. Daarom zoekt ABN AMRO talentvolle mensen in de breedste zin van het woord. Omdat we zeker weten dat verschillen tussen collega’s niet alleen meer, maar ook sterkere ideeën opleveren. En daar komen weer betere producten en diensten uit voort die de klanten van ABN AMRO succes brengen.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket aan employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen arbeidsvoorwaarden kunt bepalen.

Wie ben jij?

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met een passie voor duurzaamheid. Naast kennis van jouw vakgebied heb je vaardigheden en competenties om te verbinden en samen te werken met mensen uit diverse disciplines binnen de bank. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Je neemt verantwoordelijkheid en stelt je proactief en flexibel op. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je stelt hoge eisen aan je eigen werk en dat van anderen.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • een afgeronde WO of HBO studie Rechten;
  • beginnende werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist op relevante gebieden is een pré;
  • je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen;
  • je kijkt vooruit en kan concrete acties formuleren en uitvoeren;
  • uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
  • je voelt je op je plek in een dynamische omgeving die voortdurend verandert en ontwikkelt.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.