Helaas, deze vacature is niet actief.

Originate to Distribute Reporting Professional in Amersfoort

In het... Grijp jij de unieke kans om mee te werken aan een uitdagend en interessant vakgebied binnen Finance? Dat kan als Originate to Distribute (OTD) Reporting Professional bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Het verstrekken, verpakken...

Beschrijving

In het kort

Grijp jij de unieke kans om mee te werken aan een uitdagend en interessant vakgebied binnen Finance? Dat kan als Originate to Distribute (OTD) Reporting Professional bij ABN AMRO Hypotheken Groep.


Het verstrekken, verpakken en verhandelen van kredieten (“originate to distrubute”, OTD), waaronder hypotheken, wordt steeds belangrijker. OTD kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, waaronder via een securitisatieprogramma. Voor de verkoper is het onder andere een manier om haar risico’s te mitigeren. Voor de investeerders, , die in OTD’s investeren is het daarentegen een mogelijkheid om hun beleggingsportefeuille te spreiden en een stabiel rendement te realiseren.
De rapportagevereisten rondom OTD’s worden voor de investeerders steeds belangrijker. De investeerders in een OTD  willen inzicht hebben in de portefeuille waarin zij investeren. Jij kan hierin een belangrijke bijdrage leveren door middel van het leveren van data en de verschillende rapportages. Jij zal hiervoor nauw samenwerken met de verschillende disciplines binnen zowel ABN AMRO Hypotheken Group als ABN AMRO Bank.

Je werk

Jij werkt samen met de verschillende afdelingen binnen ABN AMRO Hypotheken Group om de OTD rapportages op te stellen en te analyseren. Het is mogelijk dat je hierbij ook contact hebt met de investeerders.
Je hebt de drive om constant het proces en de kwaliteit van de rapportages te bewaken en zelf steeds verder te verbeteren. Je bent hierbij in staat om het overzicht te behouden en goede analyses op te zetten. 
Je ziet verbeteringen in de processen en neemt het initiatief om deze door te voeren. Jij schakelt hiervoor makkelijk met de externe investeerder en de verschillende afdelingen binnen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Hypotheken Groep. Voor jou is het hierbij geen probleem om zowel in het Nederlands als het Engels te communiceren.

Werkomgeving

Je wordt onderdeel van het Reporting team binnen de Finance organisatie van ABN AMRO Hypotheken Groep (11fte). ABN AMRO Hypotheken Groep is direct naast het station Amersfoort Schothorst gevestigd. Vanwege COVID-19 word je (grotendeels) op afstand ingewerkt. Een inwerkbuddy helpt je op digitale wijze snel wegwijs te maken in de organisatie en je nieuwe werkzaamheden. Samen met het Accounting team vormen we de afdeling Accounting & Reporting (25 fte). Om in deze tijd het teamgevoel te behouden worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd. Op deze wijze krijg je als nieuw lid van ons team de kans om collega’s (ook buiten het eigen team) te leren kennen. Als Finance moedigen we innovatie aan en wordt dit gefaciliteerd.
We hebben een divers team die elkaar goed aanvult maar ook tegenwicht biedt. We zijn open naar elkaar toe en helpen elkaar graag als dat nodig is.

Je profiel

Vind jij het leuk om te werken in een vakgebied wat steeds belangrijker wordt? Spreekt bovenstaande tekst je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!
Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je bent kritisch en werkt nauwkeurig. 
 • Je bent oplossingsgericht en gaat pragmatisch te werk. 
 • Je werkt zelfstandig maar weet hierbij anderen op de juiste momenten te betrekken en te informeren. 
 • Een afgeronde HBO of Master/WO opleiding in een financiële richting
 • Ongeveer 1 tot 3 jaar relevante werkervaring 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Communicatie sensitiviteit
 • Ervaring met Power BI en SQL is een pré
Wij bieden

Wij bieden jou een rol in een werkomgeving waar je volop de kans en ruimte krijgt om te laten zien wat je in huis hebt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot expert in dit vakgebied.

 

Je krijgt de kans om een breed netwerk op te bouwen binnen ABN AMRO Bank door deelname in multidisciplinaire teams. De reguliere werkplek is in Amersfoort (nabij Station Amersfoort Schothorst) alhoewel op dit moment volledig vanuit huis wordt gewerkt in verband met COVID-19. Om te zorgen voor een goede thuiswerkplek heb je de mogelijkheid om de hiervoor benodigde zaken te bestellen via ABN AMRO zonder dat hier voor jou kosten aan verbonden zijn.

 

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen en flexibel te werken
 • Inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring 
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarde kunt kopen 
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget 
 • Via de banking for better days krijg je de mogelijkheid voor een goed doel in te zetten
 • Een uitstekende pensioenregeling  

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.