Helaas, deze vacature is niet actief.

Sustainability Reporting Professional (Amersfoort)

In het... Grijp jij de unieke kans om mee te werken aan de ontwikkeling van een geheel nieuw vakgebied binnen Finance? Dat kan als Sustainability Reporting Professional bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Door de transitie naar een duurzame...

Beschrijving

In het kort

Grijp jij de unieke kans om mee te werken aan de ontwikkeling van een geheel nieuw vakgebied binnen Finance? Dat kan als Sustainability Reporting Professional bij ABN AMRO Hypotheken Groep.

Door de transitie naar een duurzame samenleving, worden klimaat en andere duurzaamheidsonderwerpen in de in- en externe  verslaggeving steeds belangrijker. Er worden nieuwe eisen aan de verslaggeving gesteld waaraan wij zullen moeten voldoen. De ontwikkelingen gaan snel terwijl de vertaling van wet- en regelgeving naar de rapportagevereisten voor ons nog volop aan de gang is. Hierbij komen uitdagende vraagstukken aan bod als hoe gaan we de CO² uitstoot rapporteren die veroorzaakt worden door de door ons verstrekte hypotheken. 

Jij kan hierin een belangrijke bijdrage leveren. Jij weet de vertaalslag te maken tussen de nieuwe wet- en regelgeving en praktische oplossingen voor de rapportages van ABN AMRO Hypotheken Groep. Jij houdt daarbij de verschillende in- en externe belangen in het oog. Jij zal hiervoor nauw samenwerken met de verschillende disciplines binnen zowel ABN AMRO Hypotheken Group als ABN AMRO Bank.
 

Je werk

Jij werkt samen met de verschillende afdelingen binnen ABN AMRO Hypotheken Group en ABN AMRO Bank om de nieuwe duurzaamheidsrapportages en processen te implementeren. 
Je zal hiervoor met grote data bestanden aan de slag gaan. Samen met je collega's  breng je deze informatie samen in overzichtelijke dashboards die aanzetten tot actie. Je hebt de drive om constant het proces en de kwaliteit van de duurzaamheidsrapportages zelf steeds verder te verbeteren. Je bent hierbij in staat om het overzicht te behouden en goede analyses op te zetten. Jij weet uitstekend de link te leggen tussen de duurzaamheidsrapportages en de overige (IFRS/Regulatory) financiële rapportages. 
 

Wij bieden

Wij bieden jou een innoverende rol in een werkomgeving waar je volop de kans en ruimte krijgt om te laten zien wat je in huis hebt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot expert in een relatief nieuw vakgebied.

Je krijgt de kans om een breed netwerk op te bouwen binnen ABN AMRO Bank door deelname in multidisciplinaire teams. De reguliere werkplek is in Amersfoort (nabij Station Amersfoort Schothorst) alhoewel op dit moment volledig vanuit huis wordt gewerkt in verband met COVID-19. Om te zorgen voor een goede thuiswerkplek heb je de mogelijkheid om de hiervoor benodigde zaken te bestellen via ABN AMRO zonder dat hier voor jou kosten aan verbonden zijn .

•    Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen en flexibel te werken
•    Inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring 
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen 
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget 
•    Via de banking for better days krijg je de mogelijkheid voor een goed doel in te zetten
•    Een uitstekende pensioenregeling 
 

Werkomgeving

Je wordt onderdeel van het Reporting team binnen de Finance organisatie van ABN AMRO Hypotheken Groep (11fte). ABN AMRO Hypotheken Groep is direct naast het station Amersfoort Schothorst gevestigd. Vanwege COVID-19 word je (grotendeels) op afstand ingewerkt. Een inwerkbuddy helpt je op digitale wijze snel wegwijs te maken in de organisatie en je nieuwe werkzaamheden. Samen met het Accounting team vormen we de afdeling Accounting & Reporting (25 fte). Om in deze tijd het teamgevoel te behouden worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd. Op deze wijze krijg je als nieuw lid van ons team de kans om collega’s (ook buiten het eigen team) te leren kennen. Als Finance moedigen we innovatie aan en wordt dit gefaciliteerd.
We hebben een divers team die elkaar goed aanvult maar ook tegenwicht biedt. We zijn open naar elkaar toe en helpen elkaar graag als dat nodig is.
 

Je profiel

duurzaamheid? Vind jij het leuk om te werken in een nieuw vakgebied waar je de handen uit de mouwen steekt om de expert in Sustainability Reporting te worden? Vind je het leuk om met collega's vanuit allerlei disciplines in gesprek te gaan? Spreekt bovenstaande tekst je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

•    Relaties onderhouden en bruggen slaan naar andere afdelingen doe je graag. 
•    Je bent oplossingsgericht en gaat pragmatisch te werk. 
•    Je werkt zelfstandig maar weet hierbij anderen op de juiste momenten te betrekken en te informeren. 
•    Een afgeronde Master/WO opleiding in een financiële richting
•    Ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring 
•    Goede beheersing van de Nederlandse taal en Engelse taal in woord en geschrift. 
•    Onderzoekend vermogen
•    Kennis van duurzaamheid is een pré 
•    Ervaring met Power BI en SQL is een pré
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.