Helaas, deze vacature is niet actief.

Junior Reporting Analist(e) in Amsterdam

In het... Jij levert de financiële gegevens die de basis vormen voor de management informatie en voor de externe verslaggeving, waaronder het jaarverslag. Een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden.   Er zijn veel...

Beschrijving

In het kort

Jij levert de financiële gegevens die de basis vormen voor de management informatie en voor de externe verslaggeving, waaronder het jaarverslag. Een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden.

 

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van technologie en regelgeving. Jij ziet hiervan de uitdaging op het gebied van reporting. Als starter bij consolidatie breng jij naast de nodige theoretische kennis over bedrijfseconomie en IFRS ook een frisse blik en een gezonde dosis enthousiasme en energie. Dat past goed bij ons in het team!

Je werk

Vanuit de hele wereld worden er cijfers aangeleverd aan het consolidatieteam binnen IFRS Reporting. Jij bent vast aanspreekpunt voor een aantal aanleverende entiteiten van ABN AMRO. Balansen en winst- en verliesrekeningen kennen voor jou geen geheimen. Je analyseert de aangeleverde cijfers en weet de juiste vragen te stellen om te zorgen voor goede maand- kwartaal- en jaarafsluitingen. Je hebt direct contact met veel verschillende stakeholders waardoor de werkzaamheden zeer veelzijdig zijn en je veel kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan de afdelingen Accounting, Controlling, Policies, Tax en ALM.

 

De markt stelt hoge eisen aan onze rapportages en wij dus ook aan jou. Jij draagt bij aan de continue verbetering van de afdeling en de rapportageketen. Hiervoor ga je op zoek naar antwoorden op belangrijke vraagstukken op het gebied van finance, rapportages en regelgeving. Als junior heb je ruimte om je in de breedte te ontwikkelen, maar ook om op diverse aandachtsgebieden de diepte in te gaan. Dit kan betekenen dat jij je ontwikkelt tot de nieuwe expert op het gebied van verslaggeving over kredietvoorzieningen, pensioenen of hedge accounting. Samen ontdekken we waar jouw talent het beste op aansluit.    

Werkomgeving

De afdeling IFRS Reporting bestaat uit 21 medewerkers tussen de 21 en 60 jaar oud met diverse achtergronden. Wij zijn ambitieus, enthousiast, proactief en ervan overtuigd dat het altijd beter kan en houden elkaar graag scherp. We hebben oog voor het bereiken van resultaten maar raken daarbij de medewerkerstevredenheid niet uit het oog. Samenwerken is voor ons heel belangrijk en nu we meer thuiswerken is dat bij ons regelmatig onderwerp in het teamoverleg. Binnen het team dagen we elkaar uit en stimuleren we elkaar om van elkaar te leren. Daarnaast werken we wij nauw samen met andere disciplines aan allerlei interessante vraagstukken op het gebied van accounting en reporting. 

Je profiel

In deze continue veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik, nieuwe ideeën en ambitie om overal het beste uit te halen. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief op te stellen binnen de organisatie. Na je universitaire opleiding heb jij er zin in om aan de slag te gaan en jezelf verder te ontwikkelen.  

 

Vereisten:

  • Je bent analytisch en sterk met cijfers en weet hierover duidelijk te communiceren;
  • Je hebt 0 tot 4 jaar werkervaring;
  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur accountancy of bedrijfseconomie en je beschikt over basiskennis IFRS;

 

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel schriftelijk als mondeling.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een steeds veranderende en internationale omgeving waarbij je de kans krijgt jouw ervaring in te zetten om de afdeling klaar te maken voor de toekomst. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om te investeren in de ontwikkeling van je talenten. Je ontvangt een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie en je ervaring. Daarnaast bieden wij:

  • de vrijheid om het beste uit jezelf te halen en veel ruimte om te groeien;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
  • Een OV-jaarabonnement;
  • Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.