Helaas, deze vacature is niet actief.

First Line Non-Financial Risk Specialist in Amersfoort

In het... Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en...

Beschrijving

In het kort

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. In totaal werken wij bij DFC met ongeveer 3500 collega’s aan de bestrijding van financiële criminaliteit. We doen dat, omdat het onderdeel is van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze ‘licence to operate’. De afdeling Oversight versterkt ABN AMRO door groepsbreed inzicht en overzicht te verschaffen over de voortgang van de DFC-transitie en risico’s in beeld te brengen voor verdere besluitvorming. Oversight bestaat uit vijf teams:
•    Risk & Quality Control
•    Data Analytics & Management Information
•    Intelligence Led Financial Crime
•    Reporting & Validation
•    Grip & Acceleration

Je werk

De afdeling DFC Oversight - Quality Control & Risk Control is o.a. verantwoordelijk voor het beheren van het Risk Control Framework (RCF) op het gebied van Witwas, Terrorisme Financiering en Sanctie risico’s. Deze activiteiten stoppen niet bij de landsgrens. We werken samen met ABN dochters en buitenlandse entiteiten om het RCF up to date te houden. Wereldwijd dus. Je zorgt voor Risk Awareness en Insight door het actief geven van informatie en advies. 

 


Als Non-Financial Risk Specialist werk je resultaatgericht en accuraat, zoek je continu naar verbeteringen. Je bent in staat om gestructureerd en transparant te opereren. Je bent een echte team speler, coacht anderen om het beste uit zichzelf te halen en bent in staat om in (werk) groep verband het initiatief te nemen. Daarnaast ben je in staat om de DFC management te challengen op Risk gerelateerde onderwerpen. 


We zijn niet op zoek naar iemand die de dagelijkse gang van zaken uitvoert, maar iemand die in staat is om het team te helpen bij het zetten van de volgende stappen in volwassenheid. Een route uit te zetten van reactief naar proactief handelen. Het overbrengen van inzichten in plaats van alleen resultaten communiceren. Je neemt de organisatie mee in jouw point of view en overtuig je stakeholders.

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank. Je komt te werken op een dynamische afdeling waarbij geen enkele dag hetzelfde is en dat geeft een extra dimensie aan jouw functie. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel zijn wij in een overgangsfase naar Hybride werken waarbij wij thuis en op kantoor in Amersfoort werken. Je komt te werken in een team van professionals, afkomstig uit verschillende business lines van de bank en daarbuiten. Je rapporteert binnen DFC Oversight aan de team lead DFC Risk & Quality Control. Het team bestaat uit ongeveer  30 FTE waaronder een Product Owner Risk en een Product Owner Quality Control. 

 

De afdeling Risk and Quality Control is het risico- en kwaliteitsgeweten van DFC. Het team voert op basis van het Operational Risk Management framework van de bank analyses uit, beoordeelt dossiers en signaleert mogelijkheden om de kwaliteit van klantdossiers en de client life cycle processen binnen DFC verder te verbeteren. Daarnaast draagt het team samen met andere afdelingen ook zorg voor de implementatie van de verbeteringen. Ook bereidt het team risk rapportages voor aan het MT DFC, de Business Lines en 2e en 3e lijn. Het team adviseert daarmee forward looking over verbeteringen ten behoeve van kwaliteit en communiceert deze op een constructieve manier.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

Je bent een all-round risk professional die out of the box denkt. Je bent ondernemend, pionierend en creatief; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien; Je bent een verbinder en zoekt steeds naar samenwerking, ook buiten je eigen afdeling; Je hebt een sterke risicomanagement focus, waarin klantbeleving ook centraal staat; Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift. 

 

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van: Bedrijfskunde, Accountancy en of Bedrijfseconomie;
  • Je bent een all-round risk professional met minimaal 6 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de 1e lijn;
  • Je bent ondernemend, pionierend en creatief;
  • Je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien;
  • Je bent een verbinder en zoekt steeds naar samenwerking, ook buiten je eigen afdeling;
  • Je hebt een sterke risicomanagement focus, waarin klantbeleving ook centraal staat;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. 
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. 


Daarnaast bieden wij:
•      De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
•      Naast je salaris een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (waaronder vakantiedagen, bijdrage aan telefoon, (elektrische) fiets en/of additioneel salaris);
•      Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
•      Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.