Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Scientist Client Analytics werkstudent in Amsterdam

In het... Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over klanten, verschillende markten, sectoren en webpagina’s. Als data scientist analyseer je deze data om trends en afwijkingen te ontdekken én te verklaren. Je schrijft je...

Beschrijving

In het kort

Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over klanten, verschillende markten, sectoren en webpagina’s. Als data scientist analyseer je deze data om trends en afwijkingen te ontdekken én te verklaren. Je schrijft je eigen algoritmes om deze trends en afwijken te schatten of te voorspellen. Behoeften en concrete vragen uit de business inventariseer en beantwoord je. Hierbij ligt je focus op klanten, producten en processen binnen de zakelijke bank. Met jouw skills op het gebied van samenwerking ben je constant op zoek naar afstemming tussen bankafdelingen aan zowel de business- als IT-kant. De focus voor deze vacature ligt op het Digitale vlak.

Je werk

De afdeling Client Analytics is het expertisecentrum op het gebied van managementinformatie en advanced analytics binnen de zakelijke bank. Jij aggregeert en combineert je data uit verschillende bronnen – intern en extern. Is de juiste data niet voorhanden? Dan bedenk je met de data engineer hoe jullie hieraan komen en verzamelen jullie deze zelf.
De data zet je in voor advanced analytics toepassingen die binnen de zakelijke bank worden ingezet. Je gebruikt hiervoor naast de doorgaans gebruikte statistische technieken zoals cluster- en factor-analyse ook Artificial Intelligence technieken zoals machine & deep learning. 
Door constant in gesprek te zijn met je stakeholders, sluit je informatie naadloos aan op de behoefte van de klant. Zo maak je het managers en opdrachtgevers mogelijk om factbased besluiten te nemen en sales funnels optimaal in te richten.

Werkomgeving

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. De businessline Corporate & Institutional Banking richt zich op organisaties met een omzet boven de 250 miljoen euro. Met CIB willen we een bank zijn die niet alleen getypeerd wordt door winst en tevreden klanten, maar ook door de impact die we hebben op grotere maatschappelijke thema’s. 
Op ons hoofdkantoor in Amsterdam werk je samen met ruim tien andere data scientisten. Het team valt binnen Client Analytics, waar zo’n 30 collega’s agile werken. Binnen het team wordt op kleine en grote projecten veel samengewerkt om met slimme oplossingen zo goed mogelijk onze klanten te bedienen. Het is een open team met een goede sfeer waar veel nadruk ligt op jezelf ontwikkelen om nog beter te worden.

Je profiel

Je bent klantgericht, analytisch en perfectionistisch, mét realiteitszin. Als ondernemer binnen de bank heb je de drive en zie je de kansen om constant zowel de oplossingen voor de klant als jezelf te vernieuwen en verbeteren. Maar: je verliest nooit de risico’s uit het oog. Als teamspeler is samenwerken je tweede natuur. Je vindt het leuk om hard te werken in een hectische omgeving, maar kunt het werk van tijd tot tijd ook relativeren.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel: 

  • WO werk- en denkniveau, het liefst bezig met de opleiding Econometrie, Wiskunde, (Technische) Natuurkunde of Bedrijfskundige Informatica; 
  • Kennis van:
    • data-analysetechnieken, zoals statistisch modelleren en machine learning;
    • Python, PySpark en SQL;
    • verschillende vormen van datavisualisatie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een must
  • Interesse in stakeholdermanagement en adviesvaardigheden
Wij bieden
  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Het leren van de ins en outs van een professionele data science omgeving 
  • Leuke werksfeer
  • Een uitdagend project
  • Stagevergoeding

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.